Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 03

Bičiulio D.Blatto egzaminui besiruošiantis Šaras ramus: „Mūsų snaiperiai dar prabils“

Penktadienį Kauno „Žalgirio“ arena sulauks puikiai pažįstamų svečių. Lietuvos čempionų tvirtovėje viešės Stambulo „Daruššafaka“ ekipa, prie kurios komandos vairo stovi Davidas Blattas, o vienu pagrindinių smuikų griežia dar užpernai „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs Jamesas Andersonas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vieną pergalę per keturias ligšiol vykusias dvikovas iškovoję Šarūno Jasikevičiaus vyrai Eurolygos turnyre žengia keturioliktoje vietoje.

Stambulo klubas savo sąskaitoje turi viena pergale daugiau ir rikiuojasi septintas.

Penktadienio mačas Kaune – puiki proga „Žalgiriui“ pasivyti savo varžovus.

Š.Jasikevičiui penktadienio akistata su turkais bus ypatinga. Kitoje barikadų pusėje stovės žmogus, padėjęs Šarui užkopti į Europos krepšinio viršūnę.

Būtent tuo metu, kai lietuvis su Tel Avivo „Maccabi“ karaliavo Senajame žemyne, žydų klubo vyriausiojo trenerio Pini Gershono asistentu buvo D.Blattas.

Šiltų jausmų buvusiam savo auklėtiniui neslepia ir dabartinis „Daruššafaka“ strategas.

Dar praėjusį sezoną D.Blatto nurodymų klausė būsimi NBA čempionai „Cleveland Cavaliers“ krepšininkai, o kai kartą vienas JAV žurnalistas pasiteiravo trenerio apie geriausius žaidėjus, su kuriais jam yra tekę dirbti, jis negalvodamas paminėjo ir Š.Jasikevičiaus pavardę.

„Varžovai greitai susikūrė stiprią komandą. Turkai susitarė su pajėgiu rėmėju, savo sudėtyje turi daug žaidėjų, kurie yra rungtyniavę NBA, kiti – puikiai užsirekomendavę Eurolygoje. Treneris taip pat mėgsta greitą krepšinį, aukštą tempą. Manau, jog bus labai sunku gintis“, – rungtynių išvakarėse svarstė Š.Jasikevičius.

Tenka pripažinti, kad krepšinis yra visai kitoks jeigu tu pataikai.

Treneris pasidžiaugė, kad kol kas jo auklėtiniai pirmauja Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius. Tai Šarą nuteikia optimistiškai, tačiau treneris supranta, kad norint laimėti penktadienį, jo auklėtiniams teks pagerinti taiklumą. Pagal šį komponentą „Žalgiris“ tūno Eurolygos komandų rikiuotės dugne.

„Manau, jog mums reikia eiti ta pačia linija, – nedramatizavo strategas. – Reikia ir toliau susikurti sau metimus. Manau, jog tai gerai darome, tačiau nepataikome. Turime, kaip įprasta, agresyviai kovoti po krepšiais ir stengtis sustabdyti jų snaiperius. Metimus mes susikuriame ir tai yra pozityvu. Meta tie žaidėjai, kurie turi mesti ir jie kažkada pataikys. Neaišku tik kada. Prieš „Maccabi“ metėme daug, gaila, nepataikėme. Tenka pripažinti, kad krepšinis yra visai kitoks, jeigu tu pataikai.“

Kalbėdamas apie varžovų stipriąsias puses, treneris išskyrė gynėjų liniją.

„Visi trys jų gynėjai yra labai stiprūs individualiai, todėl privalome agresyviai gintis. Jie turės individualų pranašumą, mes – ūgį ir kilogramus. Jeigu jie bėgs taip, kaip bėgo „Maccabi“ ir mes jų nesulaikysime, bus sunku. Jei sustabdysime ir apdaužysime taip, kaip tai padarėme rungtynėse su „Baskonia“, vaizdas bus visai kitoks“, – analizavo Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas