Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 04

Brandonas Daviesas: apie sąjungą su Šaru, Eurolygos titulą ir Th.Heurtelio dramą

Kauno „Žalgiryje“ šalia Šarūno Jasikevičiaus sužibęs Brandonas Daviesas tapo vienu geriausių aukštaūgių Europoje, puikų žaidimą demonstruodamas abiejose aikštelės pusėse. Į Senąjį žemyną amerikietis persikėlė 2015-aisiais, kasmet gerino žaidimą, o šįmet su „Barcelona“ klubu siekia pirmojo karjeroje Eurolygos titulo.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Euroleague.net nuotr.

Brandonas Daviesas į Kauno „Žalgirį“ persikėlė 2017-aisiais iš „Monaco“. Pradžioje jam reikėjo laiko adaptuotis, bet vėliau tapo tvirtu lyderiu, patekusiu ir į pirmąją simbolinę Eurolygos komandą.

Dveji metai Lietuvoje buvo ryškūs, o 2019-aisiais jis sudarė sutartį su „Barcelona“, kurią praėjusią vasarą pratęsė iki 2022-ųjų.

29-erių metų mobilus aukštaūgis Katalonijoje vėl suvienijo jėgas su Šarūnu Jasikevičiumi bei tapo itin svarbia Eurolygoje šiuo metu pirmaujančios „Barcelona“ žaidimo dalimi.

Per beveik 21 minutę ant parketo jis renka po 11,6 taško, atkovoja po 3,5 kamuolio ir fiksuoja po 12,5 naudingumo balo.

B.Daviesas mintimis dalijosi su tinklalapio „Euro Hoops“ žurnalistu Dionysis Aravantinos: apie sezono startą, sutarties pratęsimo priežastis, Thomaso Heurtelio situaciją, darbą su Šaru ir NBA.

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

– Tai antrasis Jūsų sezonas Barselonoje, kaip jaučiatės?

– Kol kas viskas yra gerai. Mes žaidžiame gerai, metai puikūs, tad nėra dėl ko skųstis.

– „Barcelona“ pirmauja Eurolygoje su 17 pergalių ir 6 pralaimėjimais. Daugelis jus laiko favoritais laimėti čempionų titulą. Ar galime teigti, kad šiemet yra du pasirinkimai – trofėjus arba nenusisekęs sezonas?

– Aš visada taip esu nusiteikęs, nesvarbu kur rungtyniaučiau. Tokioje karjeros stadijoje tu supranti, kaip iš tiesų sunku yra pasiekti pirmąjį titulą. Bet tuo pačiu tu eini į sporto salę ir dirbi. Aš laimingas būdamas šios komandos dalimi, kurioje visi jaučiasi taip pat. Mes kartu kovojome dėl bendro tikslo.

– Apie ką kalbatės rūbinėje? Kokius tikslus šiam sezonui nustatėte?

– Mes visi norime tapti čempionais. Kasdien sunkiai dirbame. Jei tai tęsime ir toliau, mes vis gerinsime žaidimą. Darbas atsispindi rezultatuose, tą matome ir šį sezoną.

– Kurios komandos Eurolygoje pasieks finalo ketvertą?

– Sunku pasakyti. Jūs puikiai matėte, kaip praėjusią savaitę krito favoritai. Kiekviena komanda Eurolygoje yra stipri. Negalima atsipalaiduoti. Manau, kad finalo ketverte bus komandos, kurios ir dabar pirmauja lentelėje: „Barcelona“, Maskvos CSKA, Milano „Olimpia“ ir Madrido „Real“.

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

– Pastaraisiais metais pirmaujanti komanda Ispanijoje ir Eurolygoje buvo Madrido „Real“. Ar jūs pasirengę užbaigti jų dominavimą?

– Mes kiekvienoms rungtynėms ruošiamės lyg finalui. Priešprieša tarp šių klubų yra išskirtinė visame pasaulyje. Nesvarbu, ar tai įprastos reguliaraus sezono rungtynės Ispanijoje, ar Eurolygos dvikova. Kai žaidi prieš juos, svarbi yra kiekviena ataka.

– Kaip asmeniškai vertinate šį sezoną Barselonoje?

– Mane buvo pristabdžiusi trauma. Dabar bandau pasiekti gerą sportinę formą, nesuku galvos dėl skaičių protokole ar panašių dalykų. Šioje komandoje tai yra svarbu. Mes turime daug žaidėjų, kurie gali rinkti po 20 taškų. Bet kiekvienas žaidžiame dėl bendro tikslo, prižiūrime vienas kito užnugarį, todėl mus įveikti yra sunku. Ypač, kai turime tiek daug ginklų.

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

– Kokios priežastys lėmė sutarties pratęsimą iki 2022-ųjų metų?

– Klubas mane priėmė išskėstomis rankomis. Sirgaliai iškart mane priėmė labai šiltai, lyg klube būčiau jau trejus metus. Aš norėjau būti šio klubo vizijos dalimi, kuri siekia ne tik šį sezoną, bet ir artėjančius metus. Tai abipusė nauda.

– Vėl dirbate kartu su Šarūnu Jasikevičiumi. Ką galite pasakyti apie jį?

– Visi žino, jog tai vienas didžiausių krepšinio protų, ypač Europoje. Mes kartu pradėjome „Žalgiryje“, atsirado tarpusavio ryšys, kuris tik augo, todėl dirbti kartu Barselonoje yra ypatingas dalykas.

Mes žinojome, ko galime tikėtis iš vienas kito, o tai padeda mums abiems. Taip pat jis iš manęs tikisi vis daugiau, bet taip yra su visais komandos žaidėjais.

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

– Minėjote „Barcelona“ žaidėjų talentą. Koks jausmas rungtyniauti šalia Nikola Mirotičiaus ar Nicko Calatheso?

– Neįtikėtina yra pažvelgti į popierių ir pamatyti pavardes, kurios žaidžia mūsų komandoje. Turėti tokią komandą, susižaidimas ir pasitikėjimas, tai leidžia mums kovoti dėl titulo.

Tokie vyrukai kaip Nikola Mirotičius nežaidžia savanaudiškai. Nors jam aikštelėje viskas pavyksta lengvai, bet jis ir Nickas yra komandiški krepšininkai. Jie darys viską, kad laimėtų rungtynes. Jie yra puikūs lyderiai.

– Kaip jautėtės dėl Thomaso Heurtelio situacijos, ar tai paveikė komandą?

– Tai buvo klubo sprendimas. Mes visi turime savo nuomones, sutarimus ir nesutarimus, bet taip pat turime judėti į priekį ir koncentruotis į komandą. Buvo sunku negirdėti triukšmo, stengtis būti geru komandos draugu, bandyti kalbėti ir elgtis teisingai. Niekas iš mūsų nėra buvęs tokioje situacijoje. Manau, kad atlikome gerą darbą bandydami apsaugoti komandos rūbinę. Mes išlikome šeima.

– Ar Jūs su Thomu buvote artimi? Ar teko su juo bendrauti?

– Taip, aš susisiekiau su juo, kai viskas prasidėjo. Norėjau, kad jis žinotų, jog galvoju apie jį. Mes turime tą patį agentą, tad daug informacijos galėjau gauti tiesiogiai per jį. Bet mums svarbi mūsų draugystė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas

– Prieš keletą metų sakėte, jog, būdamas geriausiu žaidėju Europoje, kitą žingsnį žengtumėt į NBA. Ar NBA liko Jūsų svajonėse?

– Dabar koncentruojuosi į šio sezono titulą. Šioje mano karjeros stadijoje trofėjus labai padėtų, jis galėtų atverti daug durų. Aš fokusuojuosi į titulą ir paskutiniu sezonu sutartyje, o palanki situacija gali nuvesti mane ir į NBA. Tiesiog turiu dirbti ir matysime, kas iš to išeis.

– Tai vis dar galvojate apie NBA?

– Žinoma. Kiekvienas žaidėjas, kuris yra žaidęs NBA, norėtų į ją grįžti. Bet aš galvoju tik apie vieną žingsnį į priekį, tad kitas mano žingsnis – Eurolygos titulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas