Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 11

Bręsta bomba Europos krepšinyje: N.Calathesas greičiausiai paliks „Panathinaikos“

Atėnų „Panathinaikos“ klubo veidu pastaraisiais metais tapęs Nickas Calathesas kito sezono su žaliai balta apranga veikiausiai nepradės. „Eurohoops“ žurnalistas Nikos Varlas remdamasis savo šaltiniais trimituoja, kad graikas pasibaigus šiam sezonui paliks PAO komandą.
Nickas Calathesas
Nickas Calathesas / Euroleague.net nuotr.

31-erių rezultatyvių perdavimų meistras turi sutartį su Atėnų klubu ir kitam sezonui, tačiau „Panathinaikos“ po koronaviruso pandemijos greičiausiai neišgalės savo lyderiui per metus mokėti 2,1 mln. eurų. Dėl to N.Calathesas turėtų nerti į laisvųjų agentų rinką.

Teigiama, kad labiausiai įžaidėjo paslaugomis yra susidomėjusi Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda, kurią treniruoja Atėnuose su N.Calathesu kelerius metus dirbęs Xavi Pascualis.

Pasak N.Varlo, Rusijos klubas, šį sezoną Eurolygoje buvęs paskutinis, yra pajėgus įgyvendinti graiko finansinius įgeidžius.

PAO lyderiu domisi ir kita Rusijos komanda – Maskvos CSKA, ieškanti solidaus partnerio Mike'ui Jamesui.

Situaciją stebi ir dar du galiūnai – Madrido „Real“ ir Stambulo „Anadolu Efes“. Vis dėlto jie tinklus ant N.Calatheso mestų tik tuo atveju, jei į NBA pasuktų Facundo Campazzo arba Vasilije Micičius.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Calathesas ir Facundo Campazzo
„Scanpix“ nuotr./Nickas Calathesas ir Facundo Campazzo

Nugvelbti N.Calathesą gali pamėginti net ir amžinasis PAO varžovas Pirėjo „Olympiakos“, taip pat susidomėjęs situacija Atėnuose. Jeigu „raudoniesiems“ pavyktų pervilioti Graikijos rinktinės įžaidėją, tai taptų nemažesne bomba, nei 2010-aisiais įvykęs Vassilio Spanoulio perėjimas iš „Panathinaikos“ į „Olympiakos“.

Nuo 2015 m. PAO garbę ginantis N.Calathesas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai pelnė po 13,3 taško ir atliko po 9,1 rezultatyvaus perdavimo.

Atėnuose jis rungtyniavo ir 2009-2012 m., o taip pat yra vilkėjęs ir Krasnodaro „Lokomotiv“ (2012-2013 m.) bei „Memphis Grizzlies“ (2013-2015 m.) klubų aprangas.

2018 ir 2019 m. N.Calathesas buvo išrinktas į pirmąjį Eurolygos sezono penketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas