Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 22

Bręsta stambus sandoris: Kauno „Žalgiryje“ laukiamas naujas dalininkas

Nemuno saloje bręsta didžiulis sandoris. 15min šaltinių teigimu, pagrindinis Kauno „Žalgirio“ dalininkas Paulius Motiejūnas ketina parduoti dalį savo dalių ir į žaliai baltų organizaciją priimti naują dalininką. Anot 15min šaltinių, tai turėtų būti „Tesonet“ bendrasavininkis ir vienas įkūrėjų Tomas Okmanas.

15min žiniomis, P.Motiejūnas išliks pagrindiniu „Žalgirio“ klubo dalininku – netiesiogiai valdys apie 50 proc. komandos.

Anot 15min šaltinių, T.Okmanas turėtų įgyti apie 25 proc. „Žalgirio“ dalių. Likę 25 proc. netiesiogiai priklauso Arvydui Saboniui. Iki šiol P.Motiejūnui priklausė 75 proc., A.Saboniui – 25 proc. klubo dalių.

15min šaltinių teigimu, šis sandoris bręsta jau keletą mėnesių. Įdomu, kad lapkričio 20-ąją P.Motiejūnas įsteigė UAB „Žalgiris Group“. Gali būti, jog tai susiję su naujo dalininko atėjimu.

Nei P.Motiejūnas, nei T.Okmanas informacijos apie prisijungimą prie „Žalgirio“ dalininkų 15min nekomentavo.

T.Okmanas yra vienas kibernetinio saugumo sprendimus kuriančios Lietuvos informacinių technologijų įmonės „Tesonet“ įkūrėjų. Šiemet „Verslo žinios“ išrinko jį metų CEO.

„Tesonet“ Vilniuje turi 12 biurų, dar po vieną – Londone, Amsterdame ir Kaune, beje, priešais „Žalgirio“ areną Nemuno saloje. Sparčiai augančioje kompanijoje dirba per beveik 1,4 tūkst. darbuotojų. Tai didžiausia IT įmonė Baltijos šalyse.

Pagrindinės įmonės rinkos – Australija, Kanada, JAV, Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija bei Azijos šalys, o iš viso kompanija gaubia per 80 pasaulio valstybių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Tesonet“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Tesonet“

Kaip savo straipsnyje rašė 15min žurnalistė Viktorija Karsokaitė, ekspertų teigimu, „Tesonet“ būtų galima vadinti neoficialiu Lietuvos „vienaragiu“. Vienaragiais vadinami apie 2000-uosius ir vėliau įkurti technologijų startuoliai, kurių rinkos vertė viršija 1 mlrd. dolerių. Vis dėlto, kadangi ši bendrovė nepritraukinėja investuotojų lėšų, jos vertė oficialiai neskelbiama.

Šiuo metu „Tesonet“ ir jos produktai specializuojasi keturiose srityse: kibernetiniame saugume, duomenų automatizavime, klientų aptarnavime bei ryšiuose su visuomene ir žiniasklaida.

Beveik lygiai prieš metus „Žalgiris“ su „Tesonet“ pasirašė partnerystės sutartį.

2020-2021 m. sezonui „Žalgiris“ planavo surinkti 9,7 mln. eurų biudžetą, tačiau antrajai pandemijos bangai ištuštinus „Žalgirio“ arenos tribūnas, biudžete atsivėrė per 2 mln. eurų siekianti skylė. Ji turėjo būti užpildyta iš už bilietų pardavimą (daugiausiai – Eurolygos) surinktų pajamų.

VIDEO: „urBONUSas“: Paulius Motiejūnas – diena, kai išėjo Šaras, ir nauja „Žalgirio“ kryptis
VIDEO: „urBONUSas“: pergalingi „Žalgirio“ pakeitimai, A.Trinchieri triukai ir pamaina P.Jankūnui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas