Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 02

Bręsta milžiniškas pokytis: Eurolyga 3–4 mėnesiams stabdys sezoną?

Koronaviruso keliamos problemos šienauja tarptautines rungtynes, o Eurolyga jaučia, kad sezonas gali greitai išslysti iš rankų, todėl Jordi Bertomeu šaukia pasitarimą su nacionalinių lygų vadovais.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

SDNA žurnalistas Sotiris Vetakis skelbia, kad Eurolyga, sušaukusi į posėdį šalių čempionatų vadovus, siūlys išeitį iš koronaviruso krizės, dėl kurios jau atšaukta eilė rungtynių – 8 Eurolygoje ir 6 – Europos taurėje.

Lygų vadovai iš Jordi Bertomeu lūpų gali išgirsti planą skelti sezoną į dvi dalis: pusę sezono komandos žaistų vietiniuose čempionatuose, pusę – tarptautiniuose.

Tiesa, tam turėtų pritarti ne tik nacionalinių lygų atstovai, tačiau ir arši Eurolygos konkurentė FIBA, organizuojanti Čempionų lygą.

Tad pasiūlymas aiškus: iki maždaug vasario šalyse sužaidžiami vietiniai čempionatai, o tada komandos sparčiu žingsniu, veikiausiai užsidariusios „burbuluose“, perbėga Eurolygos sezoną.

Atviru laišku būtent tokį modelį pasiūlė ir Milano „Olimpia“ treneris Ettore Messina, kreipęsis į Eurolygos ir FIBA vadovus.

Tiesa, 15min duomenimis, sezono stabdymas įvykti neturėtų. Mūsų žiniomis, susitikimas tarp Eurolygos ir nacionalinių lygų vadovų vyks dėl lankstesnio požiūrio rungtynių perkėlimo klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas