Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 28

Burtų lazdele vėl pamojęs M.Grigonis juokiasi: „Džiaugiuosi tik dėl paskutinių 3 sekundžių“

Marius Grigonis vėl išsitraukė burtų lazdelę. Keiksmus „Žalgirio“ sirgalių namuose per akimirką jis keitė džiaugsmingais šūksniais. Rungtynes jau akimirką pralaimėję žalgiriečiai stebuklingai išsigelbėjo dar vienu M.Grigonio pergalingu metimu su sirena 79:78.

„Aš tikrai laimingas, kad taip užbaigėme mačą. Džiaugiuosi tik dėl paskutinių trijų sekundžių. Padarėme tiek daug klaidų, kad paskutinę minutę nežaidėme kaip Eurolygos komanda. Bet džiaugiuosi pergale“, – krapštėsi galvą M.Grigonis.

VIDEO: Neįtikėtina: dar vienas pergalingas M.Grigonio metimas paskutinę sekundę

Lietuvis iš viso pelnė 12 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet jie būtų nuėję perniek, kai „Valencia“ paskutinę minutę panaikino žalgiriečių 7 taškų persvarą ir vos nesugriovė visų „Žalgirio“ rungtynių.

Tačiau kai „Žalgiris“ atsiliko 77:78, likus trims sekundėms žalgiriečiai žinojo, į kieno rankas reikia įteikti kamuolį.

„Walkupas išsimetinėjo kamuolį ir jis žinojo, kad jei nieko nesuras, jis duos jį man. O aš tiesiog bandysiu išmesti. Ir įkrito. Aš laimingas“, – paskutinės atakos strategiją paaiškino M.Grigonis.

„Jausmas dvejopas. Vos neišmetėme rungtynių veltui, bet jausmas dabar tikrai geras. Visą sezoną pataikome tokius metimus ir tai neįtikėtina. Bet taip – negalime taip klysti“, – šypsojosi Augustine'as Rubitas, pataikęs 3 tritaškius iš 4 – tiek, kiek Eurolygoje dar nebuvo įmetęs per visą savo karjerą.

VIDEO: Kalėdų stebuklas: pergalingas M.Grigonio metimas paskutinėmis sekundėmis

„Svarbiausia pergalei buvo išlaikyti varžovus iki 80 taškų. Tai suteikė mums šansą laimėti. O tai, kas nutiko pabaigoje, yra krepšinio grožis. Tai į priekį, tai atgal. Tai buvo puikus jų metimas, bet ir nuostabus Mariaus šūvis. Mes laimingi. Mes laimingi dėl pergalės“, – savo auklėtiniu didžiavosi „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris.

„Žalgiris“ įsirašė 13 pergalę per 22 reguliariojo sezono rungtynes. Tai buvo 8 pergalė per 10 pastarųjų Eurolygos rungtynių.

„Mes kaunamės ir bandome taisyti klaidas, kurių pridarėme sezono pradžioje. Mes kausimės – nesvarbu, laimime ar pralaimime. Taip ir susikūrėme tokį tvirtą ryšį“, – pasakojo A.Rubitas, su 17 taškų buvęs rezultatyviausias nugalėtojų gretose.

Žalgiriečiai tęsia viešnagę Ispanijoje. Penktadienį žaliai balti Vitorijoje svečiuosis pas „Baskonia“ vyrukus. Mačo pradžia varžovo teritorijoje – 22 val. Lietuvos laiku. Baskai grįžta namo iš nelaimingos išvykos į Vilerbaną, kuri baigėsi pralaimėjimu ASVEL.

VIDEO: Marius Grigonis: geriausias atakuojantis gynėjas Eurolygoje?
VIDEO: Pliusai ir minusai: Marius Grigonis ir jo gynybos egzaminas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas