Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 30

Būsimų varžovų pagyros „Žalgiriui“: „Žinome, kad laimėti Kaune sudėtinga“

„Valencia“ klubas jau beveik atsisveikino su viltimis patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, bet į Kauną „oranžiniai“ atvyksta su mintimis apie pergalę.

14 pergalių ir 17 pralaimėjimų turintis Valensijos klubas trečiadienį nusileido Belgrado „Crvena zvezda“ ekipai 73:92, o jų šansai patekti į ketvirtfinalį sumenko iki minimalių.

Pirmąsias rungtynes prieš „Žalgirį“ namuose 76:80 lapkričio pabaigoje pralaimėjusi „Valencia“ trečiąsias iš eilės rungtynes žais išvykoje, o šios komandos treneris Alexas Mumbru baiminasi atmosferos, kurią sukurs daugiau nei 15 tūkst. žaliai-baltų sirgalių.

„Atvykstame iš sudėtingos atmosferos ir žinome, kad ten irgi bus karšta, – prieš išvyką į Kauną sakė A.Mumbru. – Tai trečias mūsų išvykos mačas iš eilės. Turime pabandyti atsistatyti po kelionės ir išspręsti mažas fizines problemas, kurias patyrėme rungtynėse Belgrade.“

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ stiprybes, specialistas, pirmą sezoną dirbantis Eurolygoje, išskyrė kauniečių priekinę liniją ir gynybą.

„Žinome, kad sutiksime gerą ir kietą komandą, turinčią gerą palaikymą. Turėsime žaisti intensyviai visas 40 minučių. Varžovai yra aukščiausio lygio komanda gynyboje, po krepšiu turi didelius ir stiprius Šmitą, Hayesą ir Birutį, kurie užkamšo visas skyles ir gali kovoti dėl kamuolių. Jie leidžia gynėjams jaustis laisviau ir būti agresyvesniems gynyboje. Žinome, kad laimėti Kaune yra sudėtinga. Ten laimėjo tik keturios komandos, o du kartus jie pralaimėjo, kai turėjo traumuotų žaidėjų. Turėsime sužaisti labai solidžias rungtynes“, – teigė A.Mumbru.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Alexas Mumbru
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Alexas Mumbru

Apie būsimą atmosferą Nemuno salos arenoje prieš rungtynes kalbėjo ir „Valencia“ puolėjas Victoras Claveras.

„Šią savaitę būsime žaidę dvejose arenose su vienomis geriausių atmosferų Europoje, – sakė ispanas. – Turime tuo pasimėgauti, bandyti sužaisti geras rungtynes ir laimėti. Nors žinome, kad praktiškai nebeturime šansų patekti į atkrintamąsias, tačiau privalome bandyti laimėti kiekvienas rungtynes. Mūsų tikslas nuo pat sezono pradžios buvo kovoti ir varžytis, o tą ir turime daryti per likusias trejas rungtynes. Turime galvoti tik apie rytojų.“

„Žalgirio“ ir „Valencia“ rungtynės penktadienį prasidės 20 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas