Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 12

Buvęs „Žalgirio“ legionierius su krepšiniu atsisveikina vos 29-erių: parašė jautrų laišką

Kauno „Žalgirio“ marškinėlius epizodiškai užsivilkęs Maalikas Waynsas anksti priverstas dėti tašką savo krepšininko karjeroje. Vos 29-erių įžaidėjas baigdamas karjerą parašė jautrų atsisveikinimo su profesionalo karjera laišką.

M.Waynsas po trejų metų NBA 2014-2015 m. sezoną turėjo debiutuoti Europoje – būtent Kauno „Žalgiryje“. Tačiau atvykęs į pasiruošimo sezonui stovyklą Kaune, amerikietis pajuto skausmus kelio srityje ir turėjo gultis ant operacinės stalo.

Spalį „Žalgiris“ išsiskyrė su M.Waynsu ir kurį laiką nerado pamainos į jo poziciją, kol sezono viduryje įsigijo Willą Cherry. Tai buvo galimybė atsiskleisti Lukui Lekavičiui, kuris debiutavo Eurolygoje su žaliai baltais marškinėliais.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Paulius Jankūnas, Maalikas Waynsas, Jamesas Andersonas ir Artūras Gudaitis 2014 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Paulius Jankūnas, Maalikas Waynsas, Jamesas Andersonas ir Artūras Gudaitis 2014 m.

„Mielas krepšini, ačiū už viską, ką dėl manęs padarei. Ačiū už visas tas man suteiktas galimybes, už visas tas pažintis, kurias užmezgiau per savo kelionę. Ačiū ir už tuos iššūkius, nesėkmes, sunkius momentus ir skausmo ašaras.

Tau paskyriau visą savo gyvenimą. Atidaviau tau visas savo dienas. Kartais net negalėdavau vaikščioti, o kad tik galėčiau išbėgti ant parketo ir žaisti bent 60 proc. savo galimybių, leisdavausi vaistus. Niekam apie tai nesakydavau nė žodžio ir visada bandžiau būti su šypsena veide.

Ačiū už abiejų kelių operacijas. Ačiū ir už kaskart mano kelionę nutraukdavusias traumas, po kurių turėdavau viską pradėti iš naujo.

Aš tiesiog dėkingas krepšiniui, nes tai vienintelis dalykas, kuris egzistavo mano gyvenime. Tačiau per visas tas pamokas ir sunkmečius, aš išmokau tiek daug, kas padės naujame mano gyvenimo kelyje.

Ta kelionė pareikalavo daug psichologinių iššūkių. Tačiau buvo verta nueiti visą šį kelią. Aš esu dėkingas už viską, ką man pavyko pasiekti krepšinyje. Tačiau atėjo laikas eiti į priekį“, – instagrame rašė M.Waynsas.

M.Waynsas 2009-aisiais buvo išrinktas į geriausių JAV vidurinių mokyklų žaidėjų rungtynes.

Per du NBA sezonus (2012-2014 m.) 185 cm ūgio gynėjas sužaidė 29 rungtynes ir per 7 minutes rinko vid. 2,7 taško bei po 1 rezultatyvų perdavimą.

2014-ųjų spalį išsiskyręs su „Žalgiriu“, M.Waynsas vėliau žaidė Puerto Rike, Italijoje, Rusijoje, Izraelyje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Baltarusijoje.

Geriausią sezoną atakų organizatorius sužaidė Izraelyje, kai 2016-2017 m. vilkėdamas „Rishon Lezion Maccabi“ aprangą, nacionaliniame čempionate rinko vid. 15,1 taško ir 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Maalikas Waynsas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Maalikas Waynsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas