Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 30

Čempionai kabinasi iš paskutiniųjų: vėl pavijo „Žalgirį“ pagal pergales

Stambulo „Anadolu Efes“ (16-16) ir toliau bando kabintis už Eurolygos atkrintamųjų traukinio. Ergino Atamano auklėtiniai dvigubą savaitę užbaigė nugalėdami antrą Italijos komandą per tris dienas – šįkart titulą ginantis klubas 86:67 (13:13, 23:14, 24:11, 26:29) įveikė Bolonijos „Virtus“ (13-19).

E.Atamanas prieš savaitę jau buvo nurašęs savo komandos šansus apginti Eurolygos čempionų titulą, bet sėkminga dviguba savaitė gaivina „Anadolu Efes“ viltis.

Prieš dvi dienas Turkijos klubas namuose sudorojo Milano „Olimpia“ klubą, o pasiekęs pergalę ir prieš kitą Italijos komandą lipa ant kulnų Vitorijos „Baskonia“ ir Kauno „Žalgirio“ komandoms, kurios turi po 16 pergalių ir 15 pralaimėjimų bei dalinasi 8-9 vietas.

Akistatoje su „Virtus“, kuris dar vakar atsisveikino net su teorinėmis viltimis žaisti atkrintamosiose, turkai išsijudino sunkiai ir po pirmojo kėlinio pranašumo susikurti nesugebėjo (13:13).

Dominuoti aikštėje „Anadolu Efes“ ėmė antrame ketvirtyje, kuriame Ante Žižičius įmetė 8 taškus, o šeimininkų persvara buvo pasiekusi ir 12 taškų (36:24).

Ypač varganai puolime atrodę „Virtus“ žaidėjai intrigos atkurti nepajėgė ir po ilgosios pertraukos. Tik 2 taškus per pusę kėlinio surinkę svečiai įpusėjus jam atsiliko 29:46, o po 30 žaidimo minučių skirtumas tarp komandų jau buvo triuškinantis – 60:38.

Ketvirtajame kėlinyje toliau įspūdingai dominavo A.Žižičius, o „Anadolu Efes“ sutvarkė formalumus ir šventė antrąją pergalę iš eilės.

Stambulo ekipos centras žaidė tik 18 minučių, bet surengė geriausią sezono pasirodymą – kroatas A.Žižičius pelnė 24 taškus (11/13 dvit., 2/3 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus.

Įdomu tai, kad lengvą pergalę „Anadolu Efes“ pasiekė net be didesnio savo lyderių trejeto indėlio – Shane'as Larkinas, Willas Clyburnas ir Vasilije Micičius kartu sudėjus pelnė tik 17 taškų, nors jų bendras vidurkis šį sezoną yra beveik 45.

„Anadolu Efes“ iki reguliariojo sezono pabaigos sužais dar du mačus – išvykoje prieš Stambulo „Fenerbahče“ ir namuose prieš „Monaco“.

„Anadolu Efes“: Ante Žižičius 24 (11/13 dvit., 6 atk. kam.), Tiboras Pleissas 14, Elijah Bryantas 13 (11 atk. kam.), Rodrigue'as Beaubois 10 (7 rez. perd.).

„Virtus“: Nico Mannionas 17 (4/8 trit., 6 rez. perd.), Semi Ojeleye 13 (7 atk. kam.), Jordanas Mickey 11, Marco Belinelli 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas