Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 11

Čempioniškas charakteris: milžinišką deficitą panaikinęs „Real“ – ir vėl finalo ketverte

Madrido „Real' žvaigždynas dar kartą parodė čempionišką charakterį, panaikino milžinišką 18 taškų deficitą ir vėl žais Eurolygos finalo ketverte. Trečiadienį vykusiame lemiamame penktajame ketvirtfinalio serijos mače karališkasis klubas namuose 98:94 namuose palaužė Belgrado „Partizan“.
Džananas Musa
Džananas Musa / Euroleague nuotr.

„Real“ laimėjo ketvirtfinalio seriją 3-2.

Chuso Mateo auklėtiniai tapo pirmąja komanda Eurolygos istorijoje, kuriai pavyko žengti į finalo ketvertą, pralaimėjus pirmus du ketvirtfinalio susitikimus.

Pusfinalyje laukia „El Clasico“ – Madrido komanda susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“, kuri 3-0 ketvirtfinalyje eliminavo Kauno „Žalgirį“.

Kitame pusfinalyje Pirėjo „Olympiakos“ žais su „Monaco“.

Praėjusiais metais „Real“ pasiekė Eurolygos finalą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rungtynių akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rungtynių akimirka

Lemiamo mačo Madride pirmajame kėlinyje vyko lygi kova, tačiau antrą ketvirtį Željko Obradovičiaus vyrai pradėjo devyniais taškais be atsako ir truktelėjo į priekį dviženkliu pranašumu.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Partizan“ pranašumas išaugo net iki 18 taškų (59:41), bet „Real“ dar kartą įrodė, kad yra viena valingiausių Europos komandų.

Į statų kalną šeimininkai kopė lėtai, bet užtikrintai ir likus šešioms minutėms Sergio Rodriguezas išlygino rezultatą (81:81).

Maža to, užsikūrę šeimininkai pelnė dar penkis taškus be atsako ir tvirtai perėmė iniciatyvą.

Paskutinę minutę „Partizan“ dar buvo gavęs šansą išlyginti rezultatą, bet Kevino Punterio tritaškis skriejo pro šalį, o Mario Hezonja pataikė baudą ir įtvirtino pergalę.

Karališkajam klubui laimėti nesutrukdė net tai, kad jis buvo priverstas verstis ne tik be suspenduoto Guerschono Yabusele, bet ir ketvirtosiose serijos rungtynėse traumą patyrusio Gabrielio Decko.

Tuo tarpu po dviejų rungtynių diskvalifikacijos sugrįžęs K.Punteris serbų gretose buvo svarbi figūra ir surinko net 28 taškus.

Finalo ketvertas Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks gegužės 19-21 dienomis.

„Real“: Džananas Musa 20, Sergio Rodriguezas 19 (6 rez. perd.), Mario Hezonja 13, Walteris Tavaresas 12, Nigelas Williamsas-Gossas 10, Sergio Llullas 8, Adamas Hanga 7.

„Partizan“: Kevinas Punteris 28 (7/13 trit.), Dante Exumas 16, Mathias Lessortas 13, Ioannis Papapetrou 10, Zachas LeDay 9, Jamesas Nunnally 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas