Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07:35

Čempiono pažymiai „Žalgiriui“: istorinio sugrįžimo fone – D.Giedraičio žvaigždės valanda

Istorinį sugrįžimą Italijoje suorganizavęs Kauno „Žalgiris“ išlipo iš 27 taškų deficito ir 88:85 pranoko Milano „Olimpia“. Tai – jau penktoji žaliai baltų pergalė prieš Ettore Messinos treniruojamą komandą. 15min portale – dukart Eurolygos čempiono Martyno Gecevičiaus pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Andrea Trinchieri.

Tiesiog neįtikėtinos rungtynės, kuriose Ettore Messinos komanda per anksti patikėjo pergale.

Milano krepšininkai dar rungtynių pradžioje pasijautė gerai – anksti įsivažiavo Zachas LeDay, sėkmingai jam talkino Neno Dimitrjevičius, Nikola Mirotičius ir Leandro Bolmaro. Panašu, jog Andrea Trinchieri nepataikė su starto penketu.

Jautėsi, jog „Olimpia“ ieškojo savo dydžio pranašumų, atakavo žalgiriečius išsikeitimų situacijose. Edgarui Ulanovui buvo sunku prieš N.Mirotičiu, sužaidusį puikias rungtynes puolime.

Problemų savoje aikštelės pusėje turėjo ir Sylvainas Francisco, ir Ignas Brazdeikis, kuris buvo užatakuotas L.Bolmaro.

Situacija stabilizavosi trečiajame kėlinyje, o į rungtynes „Žalgiris“ grįžo su labai paprastu dalyku: 27 taškų deficitą per tokį laiką panaikinti gali tik spaudimo ir gero puolimo dėka.

VIDEO: Nuo -27 iki +3: neįtikėtinas „Žalgirio“ sugrįžimas Milane

A.Trinchieri iš aikštės išėmė visus lyderius ir pradėjo spausti Milano krepšininkus, vertė juos klysti ir daryti skubotus sprendimus. Kitoje aikštelės pusėje – sėkmingos atakos ir lengvi taškai.

Lemiamas ketvirtis priminė vaikų krepšinį, kai varžovai sunkiai įveikia spaudimą per visą aikštelę. Žinoma, reikia ir pataikyti į krepšį, o lemiamame kėlinyje A.Trinchieri rado funkcionuojantį žaidėjų penketuką.

Didžiąją laiko dalį lemiamo šturmo metu žaidė S.Francisco ir D.Giedraitis, o trečioje pozicijoje – D.Sirvydis. Jie ėmėsi iniciatyvos, ėmėsi metimų ir kūrybos.

Be dominuojančių gynėjų paminėjimo vertas ir E.Ulanovas, kuris įmetė du tritaškius iš krašto, nors iki tol nebuvo pelnęs taškų, o atomazgoje – bloką atlikęs Alenas Smailagičius, kamuolius atkovoję Arnas Butkevičius ir Mattas Mitchellas.

Kai jau atrodė, kad šansų nėra, Milano ekipa eilinį kartą parodė savo tikrąjį veidą.

Bravo „Žalgiriui“. Tai buvo absoliučiai kosminės rungtynės. Jie pagavo „Olimpia“, kuri prie 27 taškų pranašumo visiškai atsipalaidavo ir buvo už tai nubausta.

VIDEO: Pamatykite istoriją: žalgiriečių emocijos iškovojus stebuklingą pergalę Eurolygoje

Privalu paminėti Tyrone'ą Wallace'ą, kuris buvo neregistruotas rungtynėms. Krepšininko labai trūko pirmoje mačo pusėje, kai be D.Giedraičio nelabai kas sugebėjo rinkti taškus. Atrodo, kad „Žalgiris“ žaidžia be pagrindinio įžaidėjo, žaisti yra sunku, o vietoje amerikiečio į dvyliktuką patekęs Brady Manekas sužaidė vos dvi minutes. Viskas atrodo keistai.

Kažkiek jau neramu, kas laukia T.Wallace'o, nes tai – rimti signalai.

#3 Sylvainas Francisco – 9

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Sylvainas Francisco
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Sylvainas Francisco
17 tšk. (2/3 dvit., 2/4 trit., 7/8 baud.), 6 rez. perd., 3 kld., 23 naud. bal., 22 min.

Pirmoji pusė buvo blanki. Turėjo vargo gynyboje, dėl ūgio skirtumo buvo užatakuotas Neno Dimitrjevičiaus.

Iki ilgosios pertraukos puolime daug iniciatyvos nesiėmė, bet antroji mačo dalis buvo įspūdinga. Jis iš žaidimo išmetė tik septynis metimus, metimų neforsavo. Selekcija buvo gera. Šeši rezultatyvūs perdavimai – didelis skaičius.

Prancūzas ženkliai prisidėjo prie istorinio „Žalgirio“ sugrįžimo. Visiškas Kauno komandos variklis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito