Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 07

„Chimki“ stovykloje – džiaugsmas ir nerimas: „Pagerinome gynybą, bet turime negalavimų“

Duobėje esanti Maskvos srities „Chimki“ ieško šviesos tunelio gale. Serija pralaimėjimų Rimo Kurtinaičio kariauną nustūmė į dvyliktąją poziciją Eurolygoje, o atsitiesti Pamaskvės ekipa galės jau šio vakaro rungtynėse namuose su Belgrado „Crvena zvezda“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Euroleague.net nuotr.

„Mes patobulėjome ties gynyba, noru, pastangomis ir energija, bet turime problemų priimant sprendimus svarbiausiais rungtynių momentais. Daugelį mačų pralaimėjome dėl blogų sprendimų atakuojant krepšį. Didžiausia problema yra traumos, mes prarandame beveik po vieną žaidėją per vieną susitikimą“, – prieš būsimą mačą teigė R.Kurtinaitis.

Aukštaūgis Devinas Bookeris yra vienintelis „Chimki“ žaidėjas, kuris rungtyniavo visose šio sezono Eurolygos rungtynėse, o treneris R.Kurtinaitis starto penkete išbandė jau 11 skirtingų žaidėjų.

Šį sezoną ant parketo išbėgti dar negalėjo centras Timofejus Mozgovas, pastarąsias dvejas rungtynes praleido latvis Dairis Bertanis bei pagrindinis aukštaūgis Jeremy Evansas, o paskutinėje dvikovoje Tel Avive nežaidė puolėjas Anthony Gillas.

„Mūšyje su „Crvena zvezda“ mums reikalinga tik pergalė. Tai gera ekipa, kuri visada kovoja, o to įrodymas yra rungtynės su „Panathinaikos“, kuriose jie ištraukė pergalę. Tai sudėtinga, į gynybą orientuota ekipa. Viskas priklausys nuo mūsų sprendimų. Vis dėlto šiuo metu negalvoju daug apie varžovą. Mąstau apie savo auklėtinius, nes taip dažnai žaisti Eurolygoje yra didžiulis iššūkis“, – sakė „Chimki“ strategas.

Pamaskvės krepšininkai trečiadienį išvykoje 77:80 krito prieš taip pat nukraujavusią „Maccabi“. Tai buvo jau 12-oji „Chimki“ nesėkmė per 15 pastarųjų susitikimų.

„Manau, kad mūsų kamuolio judėjimas nebuvo geras, o tai kenkė žaidimui paskutiniame ketvirtyje. Po ilgosios pertraukos blogai kovojome dėl kamuolių, leidome varžovams pelnyti lengvus taškus. Šitaip žaisdamas negali laimėti Eurolygoje, – prieš mūšį su Belgrado ekipa kalbėjo aukštaūgis Jonas Jerebko. – Turime prie to padirbėti ir atsitiesti dvikovoje su „Crvena zvezda“. Turime daug traumuotų žaidėjų, o tai sunkina situaciją. Kiti žaidėjai turi žengti žingsnį į priekį. Turime būti pasiruošę sunkioms rungtynėms. Pirmajame mače Belgrade mes pralaimėjome, tad reikia revanšuotis. Jie žaidė puikiai, mes žaidėme labai prastai, tad energija bus didelis faktorius siekiant pergalės.“

Rungtynės Pamaskvėje tarp „Chimki“ ir „Crvena zvezda“ krepšininkų – penktadienį 19 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant