Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 29

COVID-19 darko Eurolygą: 52 teigiami atvejai ir jau 5 nukelti mačai

Eurolygoje – dvejų metų senumo košmariškus prisiminimus žadinanti COVID-19 situacija. Šiuo metu aštuonios stipriausio Senojo žemyno komandos yra užfiksavusios bent po vieną teigiamą COVID-19 atvejį, o sparčiai plintanti omikron atmaina antrojo Eurolygos reguliaraus sezono rato pirmajame ture privertė nukelti net ketverias rungtynes.
Temos: 1 Eurolyga

Kauno „Žalgiris“ iki paskutinės akimirkos laukė žinių dėl skrydžio į pastaruoju metu rekordinio COVID-19 atvejų skaičiaus per parą purtomą Graikiją.

Šalies sveikatos ministerija pranešė, jog antradienį kiek daugiau nei 10 milijonų turinčioje valstybėje, įsikūrusioje prie Viduržemio jūros, užfiksuoti beveik 22 tūkstančiai naujų susirgimų.

Tokio skaičiaus COVID-19 atvejų per parą nuo pandemijos pradžios Graikijoje dar nėra buvę.

Židinys įsiplieskė Graikijos klube Pirėjo „Olympiakos“, privertęs atidėti mačą su Maskvos CSKA. Didžiulė grėsmė kilo ir Thomaso Walkupo atstovaujamo klubo išvykai į Kauną, kuriame kitą savaitę „raudonieji“ turėtų žaisti prieš „Žalgirį“.

Kitas Graikijos grandas „Panathinaikos“ šiandien pranešė apie 7-ąjį teigiamą atvejį klube, iš kurių keturi yra krepšininkai.

Eurolygos reglamentas nurodo, jog turi būti bent 8 sveiki žaidėjai, jog rungtynės vyktų.

Omikron sparčiai plinta po pasaulį, NBA lygoje iškrito ketvirtadalis žaidėjų, o vis didesnius nuostolius skaičiuoja ir Eurolyga.

18-ajame reguliaraus sezono ture nukelti net keturi iš devynių mačų – neįvyks „Olympiakos“ akistata prieš CSKA, Stambulo „Fenerbahče“ prieš Madrido „Real“, Milano „Olimpia“ prieš Berlyno ALBA bei Vilerbano ASVEL prieš Miuncheno „Bayern“.

Pirmąja šio sezono nukelta dvikova tapo praėjusią savaitę turėjęs vykti mūšis Kaune tarp „Žalgirio“ ir „Olimpia“.

Taisyklės Eurolygoje išlieka tos pačios – COVID-19 kamuojami ir aštuonių rungtyniaujančių žaidėjų neturintys klubai rungtynes gali nukelti tris kartus, o jei komanda turi aštuonis žaidėjus, bet neatvyksta į mačą, tuomet jai įskaitomas pralaimėjimas 0:20.

Labiausiai išdarkytos yra po 11 atvejų skaičiuojantys Milano ir Madrido klubai. Po 8 sergančius turi ASVEL ir „Olympiakos“, 7 – „Panathinaikos“, 3 – „Fenerbahče“, 2 – „Barcelona“, tuo metu Vitorijos „Baskonia“ – 1.

Beje, vieninteliai du Eurolygos klubai, atskleidžiantys sergančiųjų tapatybes yra Ispanijos sunkiasvoriai „Real“ ir „Barcelona“.

VIDEO: Jure Zdovcas apie paskutines šių metų rungtynes Eurolygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas