2021 12 30 /18:54

COVID-19 židinys Atėnuose plečiasi – rungtynių su „Žalgiriu“ nebus

Kauno „Žalgiris“ nuvyko į Atėnus ir ruošėsi rungtynėms su „Panathinaikos“ klubu, tačiau mačas paskutinę minutę buvo nukeltas. Kauniečiams teks sėsti į lėktuvą ir grįžti namo.
„Žalgirio“ treniruotė Atėnuose.
„Žalgirio“ treniruotė Atėnuose. / zalgiris.lt nuotr.

Graikų žurnalistas George‘as Zakkas skelbia, kad Atėnų klube ketvirtadienį patvirtinti trys nauji COVID-19 atvejai.

Po pusvalandžio Eurolyga oficialiai patvirtino, kad „Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ dvikova nukeliama. Lygos teigimu, to prašė Atėnų klubas, neturėjęs 8 krepšininkų šio vakaro dvikovai.

VIDEO: „Žalgirio“ direktorius apie nukeltą mačą Atėnuose: „Viskas įvyko prieš pat mums sėdant į autobusą“

„Žalgirio“ treneriai ir krepšininkai šią informaciją sužinojo dar viešbutyje ir ruoštis rungtynėms į areną neišvyko. Derinama, kad žalgiriečiai į Lietuvą galėtų grįžti anksčiau nei buvo planuota“, – pranešė „Žalgirio“ klubas.

Jau anksčiau „Panathinaikos“ klube koronavirusu užsikrėtė septyni krepšininkai ir trenerių štabo nariai, tačiau tuomet Eurolyga rungtynių nukelti dar nesiruošė.

Praėjusią savaitę dėl COVID-19 protrūkio buvo nukeltos ir „Žalgirio“ rungtynėse su Milano „Olimpia“. Jau susitarta, kad jos vyks vasario 8 dieną.

Gali būti, kad teks nukelti ir kitos savaitės mačą su Pirėjo „Olympiakos“, nes COVID-19 židinys sparčiai plečiasi ir šiame Graikijos klube.

Tokiu atveju „Žalgirio“ Eurolygoje lauktų beveik mėnesio pertrauka, nors pats klubas nuo COVID-19 nekenčia. Prieš mėnesį koronavirusu buvo užsikrėtęs vienintelis Nielsas Giffey.

„Pagal Eurolygos taisykles kiekvienas mačas daugiausiai tris kartus gali būti nukeltas į laisvas datas. Eurolyga informuos apie naują datą, kai ją suderins su abiem klubais“, – paaiškino „Žalgirio“ klubas.

Dėl COVID-19 židinių šią savaitę Eurolyga nukėlė net penkerias rungtynes iš devynerių. Be „Panathinaikos“ maču su „Žalgiriu“ naujas datas reikės surasti ir Pirėjo „Olympiakos“ mūšiui su Maskvos CSKA, Milano „Olimpia“ – su Berlyno ALBA, Vilerbano ASVEL – su Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“ – su Stambulo „Fenerbahče“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas