Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 02

CSKA italas negali pamiršti mačo Kaune: „Slaptas derbis“

Maskvos CSKA puolėjui Danieliui Hackettui praėjusių metų dvikova Kaune prieš „Žalgirį“ yra viena įsimintiniausių karjeroje. Italas rungtynių pabaigoje smeigė du svarbius metimus, o pergalę iškovojusi CSKA praėjusį sezoną nužygiavo iki pat Eurolygos titulo.
Danielis Hackettas
Danielis Hackettas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

D.Hackettas su Rusijos žiniasklaida pasidalijo penkiais įsimintiniausiais karjeros mačais, tarp kurių – 2019-ųjų metų sausio 4-ąją vykęs susitikimas „Žalgirio“ arenoje.

„Sezono pradžia man nebuvo sėkminga, ypač dėl nekritusių metimų ir žemo rezultatyvumo. Nesu tas, kuris itin kreiptų dėmesį į pasiekimus puolime, visada stengiuosi padėti komandai kitais žaidimo aspektais, bet visada malonu, kai žaidimas yra įvairiapusis.

Mėgstu tokias istorines konfrontacijas.

Mums tikrai reikėjo pergalės, nes prieš dvikovą Kaune pralaimėjome „Panathinaikos“ krepšininkams. Norėjome 2019-uosius metus pradėti pergale. Mūšiai su „Žalgiriu“ yra lyg slaptas derbis. Tai buvęs Sovietų Sąjungos derbis ir aš tai žinojau. Mėgstu tokias istorines konfrontacijas.

Mūsų komanda tokia, kad kiekvienas gali imtis lyderio vaidmens, tačiau tąkart Kaune vakaras priklausė man. Pamenu, kad rungtynių pabaigoje Willas Clyburnas du kartus įsiveržė į baudos aikštelę, sutraukė gynybą ir atmetė kamuolį man į dešinį karštą. Pirmuoju bandymu aš pataikiau tritaškį.

Antroje situacijoje man atrodė, kad turiu laisvės prasiveržimui, sumušiau kamuolį į grindis, tačiau Nate'as Woltersas atliko puikų darbą gynyboje. Turėjau dėti žingsnį atgal ir mesti iš centro. Tai yra vienas mėgstamiausių mano žaidimo judesių, kuris pasiteisino. Kamuolys įkrito, įgijome 3 taškų persvarą ir paskutinėmis sekundėmis iškovojome pergalę. Malonu perlaužti dvikovas Eurolygoje svarbiausiomis akimirkomis“, – sakė D.Hackettas.

VIDEO: Zalgiris Kaunas - CSKA Moscow Highlights | Turkish Airlines EuroLeague RS Round 16

CSKA triumfavo 84:79, o D.Hackettas žalgiriečius pavaišino 19 taškų (2/3 dvit., 3/4 trit., 6/6 baud.).

Po pergalės Kaune CSKA nukeliavo iki pat Eurolygos finalo bei tapo stipriausio Senojo žemyno čempione. Tai pirmasis ir vienintelis D.Hacketto Eurolygos titulas.

„Žalgirio“ kelionė Eurolygoje baigėsi ketvirtfinalyje, kuriame 1-3 nusileido Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas