Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 11

CSKA papildęs pasaulio čempionas: „Prisijungiu prie NBA lygio klubo Eurolygoje“

Aštuonerių metų patirtį NBA lygoje sukaupęs Kennethas Fariedas pirmą kartą žais Eurolygoje – amerikietis sudarė sutartį su Maskvos CSKA ekipa. Tačiau 32-ejų krepšininkas įsitikinęs, kad ir Rusijoje ras NBA lygio organizaciją.
Kennethas Fariedas (viduryje)
Kennethas Fariedas (viduryje) / „Scanpix“ nuotr.

2011 m. naujokų biržoje 22-uoju šaukimu pakviestas K.Fariedas savo sprogstamąja jėga gąsdino varžovus nuo pat karjeros pradžios, penkis sezonus iš eilės „Denver Nuggets“ klube rinkdamas dviženklį taškų skaičių, o geriausiame asmeniškai 2013-2014 m. sezone turėdamas 13,7 taško ir 8,6 atkovoto kamuolio vidurkius.

Denveryje jis žaidė iki 2017-2018 m. sezono vidurio, bet persikėlęs į „Brooklyn Nets“, o vėliau – į „Houston Rockets“, greitai prarado vietą stipriausioje pasaulio lygoje ir pastaruosius kelerius metus žaidė Kinijoje ir Puerto Rike.

Dabar K.Fariedas bandys įsitvirtinti Eurolygoje.

„Esu laimingas prisijungdamas prie NBA lygio klubo Eurolygoje ir tokios svarbios organizacijos kaip Maskvos CSKA, – pasirašęs sutartį su maskviečiais sakė amerikietis. – Būsiu laimingas galėdamas prisidėti prie komandos tikslų siekimo ir esu dėkingas už šią galimybę.“

CSKA gretose K.Fariedas bandys kompensuoti jau pirmose Eurolygos sezono rungtynėse traumą patyrusio ir apie mėnesį nerungtyniausiančio Nikolos Milutinovo netektį. Pasipildę 203 cm aukštaūgiu, vieni Eurolygos favoritų rinkoje dar dairosi ir gynėjo.

„Mūsų ausys ir akys žvalgosi žaidėjų rinkoje, nes turėjome dar dvi laisvas sudėties vietas. Fariedas yra puikiai žinomas dėl savo agresyvumo gynyboje, kovoje dėl kamuolių ir kituose žaidimo aspektuose, – apie CSKA naujoką kalbėjo komandos treneris Dimitris Itoudis. – Jis įneš mums energijos ir entuziazmo. Nors jis jau daug pasiekė per karjerą, jis išlieka nekantriu ir kovingu.

Su juo kalbėjomės jau ir praėjusiais metais, bet tada susitarti nepavyko. Sveikiname Kennethą atvykusį ir laukiame bendro darbo pradžios.“

„Scanpix“ nuotr./Kennethas Fariedas
„Scanpix“ nuotr./Kennethas Fariedas

K.Fariedas Europos krepšinio gerbėjams gali būti pažįstamas ne tik dėl karjeros epizodų NBA, bet ir dėl žaidimo 2014 m. pasaulio čempionate, kuriame su JAV rinktine jis ne tik laimėjo aukso medalį, bet ir buvo išrinktas į geriausių turnyro žaidėjų penketą. Toje amerikiečių rinktinėje dirbo ir Artūras Karnišovas, užėmęs tarptautinių žaidėjų skauto pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas