Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 16

CSKA prezidentas tikisi, kad Marius Grigonis žvaigžde taps Maskvoje

Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas mano, kad iš Kauno „Žalgirio“ į Rusijos čempionų gretas persikėlęs Marius Grigonis pakels savo statusą naujoje komandoje.

CSKA yra surinkęs būrį aukščiausio lygio krepšinio žvaigždžių, bet Rusijos klubo vadovas nemano, kad elitui jau priklauso ir naujasis komandos pirkinys Marius Grigonis.

„Marių dar anksti vadinti pirmojo ryškumo žvaigžde – tikiu, kad jis užsidirbs tokį statusą vilkėdamas CSKA aprangą“, – komentavo A.Vatutinas.

„Scanpix“ nuotr./Andrejus Vatutinas
„Scanpix“ nuotr./Andrejus Vatutinas

CSKA vadovas taip pasisakė, kai „Sport-express“ buvo paklaustas apie Maskvos klubo pirkinius – A.Vatutinas antrus metus tvirtina, neva CSKA biudžetas neauga, nors klube atsiranda vis naujų žvaigždžių – pernai vasarą komandą papildė Tornike Šengelija, Nikola Milutinovas, sezono viduryje Mike'ą Jamesą pakeitė Iffe Lundbergas, o šią vasarą skambiausi pirkiniai – M.Grigonis bei Aleksejus Švedas.

Su 32 metų Rusijos krepšininku, kuris pagal algą „Chimki“ klube buvo laikomas vienu daugiausiai uždirbančių Europos žaidėjų, CSKA pasirašė sutartį dvejiems metams pagal schemą „1+1“.

„Tai – šansas, kurio negalima nepasinaudoti, kad padarytume CSKA žaidimą stipresniu, – A.Švedo įsigijimą komentavo A.Vatutinas. – Švedą yra už ką mylėti – jis neįtikėtinai talentingas, ryškus, geriausias pastarųjų metų Rusijos krepšininkas, rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas. Bus įdomu pažiūrėti, kaip jis atrodys komandoje, kuri kovoja dėl visų įmanomų titulų.

Žinau, kad jo perėjimas suskaldė sirgalius į dvi stovyklas. Yra abejonių, ar toks ryškus žaidėjas sugebės tapti komandos žaidimo sistemos dalimi, pritaps trenerio Dimitrio Itoudžio schemose. Atsakymą pateiks gyvenimas, bet ateitis nuo to yra tik įdomesnė. Man, pavyzdžiui, labai norisi pamatyti Švedo pikenrolus su Milutinovu, pažiūrėti, ką prieš juos sugalvos varžovai.

Aleksejus pats metė sau iššūkį. Toks žaidėjas – išskirtinis kiekvienai komandai, o trenerio užduotis – rasti jam vietą, nustatyti vaidmenį, įtraukti į sistemą. Tikiu, kad Itoudžiui tai pavyks.”

A.Vatutinas teigė, kad nekorektiška lyginti M.Jamesą su A.Švedu.

Kaip žinia, CSKA atakų lyderiu buvęs M.Jamesas dėl konflikto su treneriu D.Itoudžiu paliko Maskvą praėjusį pavasarį. Amerikiečio kontraktas su Rusijos čempionais nėra oficialiai nutrauktas, nors žaidėjas praėjusį sezoną pabaigė NBA klube „Brooklyn Nets“.

„Dabar nesinorėtų viešai aptarinėti situacijos“, – paklaustas, ar jau sutarta dėl kontrakto nutraukimo su M.Jameso atstovais, – neaiškiai atsakė A.Vatutinas.

Euroleague via Getty nuotr./Mike'as Jamesas
Euroleague via Getty nuotr./Mike'as Jamesas

Jis teigė, kad A.Švedas gerai sutaria su komandos senbūviais ir įsitikinęs, kad visi komandos naujokai pritaps greitai.

Šiuo metu CSKA savo sudėtyje turi 15 žaidėjų, bet A.Vatutinas neatmetė galimybės, kad klubas dar gali pasipildyti – analizuojama NBA rinka ir gali būti, kad vienas žaidėjas atvyktų iš ten.

CSKA sudėtis:

Gynėjai: Iffe Lundbergas, Danielis Hackettas, Marius Grigonis, Aleksejus Švedas, Aleksandras Chomenko, Ivanas Uchovas;

Puolėjai: Willas Clyburnas, Tornike Šengelija, Nikita Kurbanovas, Semionas Antonovas, Vladimiras Ivlevas, Andrejus Lopatinas;

Vidurio puolėjai: Nikola Milutinovas, Johannesas Voigtmanas, Joelis Bolomboy.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?