Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 09

CSKA treneris nuolaidų „Žalgiriui“ nežada: „Stengsimės žaisti aukščiausiu lygiu“

Grėsmė trijų Kauno „Žalgirio“ pergalių iš eilės serijai – Nemuno saloje besilankanti Maskvos CSKA, kuri, kaip ir įprasta, kelia aukščiausius tikslus ir siekia triumfuoti visuose turnyruose. Rusijos superklubo treneris Dimitris Itoudis pagyrė „Žalgirį“, bet penktadienio vakarą sieks pademonstruoti kuo įmanoma geresnį žaidimą.
Dimitris Itoudis
Dimitris Itoudis / Euroleague.net

Nuo 2014-ųjų metų Maskvos CSKA klube dirbantis ir dukart Eurolygoje triumfavęs Dimitris Itoudis atvyksta į Lietuvą ir bandys nutraukti trijų Kauno „Žalgirio“ pergalių seriją namuose.

Šie klubai modernios Eurolygos istorijoje buvo susitikę 26 kartus, o Lietuvos flagmanui iškovoti pergalę pavyko vos 3 kartus.

D.Itoudis įvertino „Žalgirio“ tobulėjimą gynyboje ir puolime, bet džiaugėsi ir savo komandos situacija.

„Žaisime prieš komandą, kuri įsisavino naujo trenerio idėjas ir filosofiją, nes Jure Zdovcas „Žalgiryje“ yra jau kurį laiką. Jie yra sveiki ir visos sudėties. Trys pergalės per ketverias rungtynes rodo, jog „Žalgiris“ patobulėjo ir gynyboje, ir puolime. Jie pasiekia pergales neleisdami varžovams įmesti daug taškų, – prieš dvikovą kalbėjo Dimitris Itoudis. – Visada sunku žaisti Kaune. Sirgalių palaikymas stumia „Žalgirį“ į priekį ir ši komanda tampa labai pavojinga. Bet mes irgi esame geroje situacijoje. Dauguma žaidėjų grįžo, treniruojamės. Tai geriausią, ką dabar galime turėti. Stengsimės žaisti aukščiausiu lygiu.“

Pirmą kartą karjeroje prieš savo buvusią komandą žais Marius Grigonis, kuris Maskvoje turėjo susitaikyti su nauju vaidmeniu. Nugaros problemų kamuojamo lietuvio statistika krito perpus – po 13,4 taško Kauno „Žalgiryje“ rinkęs kaunietis CSKA klube vidutiniškai pasižymi po 6,7 taško per susitikimą.

„Prieš kelionę jaučiuosi normaliai. Tiesiog noriu pamatyti savo šeimą. Laukiu rungtynių, laukiu, kai galėsiu ateiti į areną prieš rungtynes. Jauduliukas yra, bet visiems yra geras jausmas grįžti namo. Bus daugybė sirgalių, žinoma, kad norisi pasirodyti gerai, bet jei laimėsime, tai mano pasirodymas man nerūpi. Svarbiausia yra iškovoti pergalę ir keliauti namo į Maskvą“, – prieš rungtynes sakė M.Grigonis.

Rungtynių pradžia – penktadienį 20 val. „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas