Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 30

D.Motiejūno sugrįžimą apribojo pražangos, bet „Monaco“ debiutavo skambiai

Ambicingieji Eurolygos debiutantai „Monaco“ krepšininkai skambiai debiutavo pajėgiausiame Europos krepšinio turnyre. Pirmajame mače Donato Motiejūno atstovaujama Kunigaikštystės ekipa turėjo 22 taškų persvarą ir 75:63 (22:15, 16:13, 18:16, 19:19) įveikė Atėnų „Panathinaikos“.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Europos taurę praėjusiame sezone laimėjęs ir pirmą kartą į Eurolygą iškopęs Monako klubas vasarą kaip reikiant patriukšmavo žaidėjų rinkoje, įsigydamas iš pradžių Donatą Motiejūną, o po to – ir Mike'ą Jamesą.

„Monaco“ pirmąsias rungtynes Eurolygoje pradėjo įspūdingai. D.Motiejūnas iškišo nuostabų perdavimą, o M.Jamesas pirmuosius sezono taškus pelnė galingu dėjimu.

Jau po kelių akimirkų M.Jamesas pataikė iš maždaug dešimties metrų, taip pelnydamas pirmuosius penkis komandos taškus.

Sėkmingai taškus rinko ir D-Mo – jų pelnė 4, bet sužaidęs vos 4 minutes prasižengė antrą kartą ir ilgam sėdo ant suolo.

Tačiau lietuvio „Monaco“ nelabai pasigedo. Jau po pirmojo kėlinio Eurolygos debiutantai pirmavo 22:15, o įpusėjus rungtynėms – 38:28.

D.Motiejūnas ant parketo sugrįžo trečiojo kėlinio starte, o „Monaco“ su juo stabiliai laikė dviženklę persvarą, kuri buvo pasiekusi ir 17 taškų ribą – 52:35.

Dviženkliu atstumu nuo varžovų monegaskai buvo pabėgę ir prieš ketvirtąjį kėlinį (56:44), kurio metu galutinai sutalžė svečius iš Atėnų.

D-Mo per paskutinį ketvirtį pridėjo dar 6 taškus, o jo metu net 22 taškų persvarą turėję šeimininkai skambia pergale debiutavo Eurolygoje.

D.Motiejūnas nugalėtojų gretose per 17 minučių įmetė 10 taškų (5/8 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, suklydo ir prasižengė po du kartus bei surinko 10 naudingumo balų.

Pirmąsias oficialias rungtynes su „Monaco“ marškinėliais žaidęs M.Jamesas per 30 minučių įmetė 11 taškų (3/6 dvit., 1/6 trit., 2/5 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 naudingumo balų.

PAO komandoje tiesiog košmariškai rungtynės susiklostė dviem gynėjams. Nemanja Nedovičius prametė visus septynis metimus, nepelnė taškų ir surinko -9 naudingumo balus, o Kendrickas Perry žaidė dar siaubingiau – 10 pramestų metimų, 0 taškų ir -10 naudingumo balų.

„Monaco“: Danilo Andjušičius 17 (4/4 trit.), Mike'as Jamesas 11, Donatas Motiejūnas, Paris Lee ir Donta Hallas po 10.

„Panathinaikos“: Ioannis Papapetrou 16 (7/16 metimai), Darylas Maconas 13, Jehyve Floydas 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas