Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 05

Daliai žaidėjų žinutę pasiuntęs J.Zdovcas: „Žalgiris“ turi 0-8 ir tai yra labai blogai“

Jure Zdovcas sugėrė dar vieną smūgį Eurolygoje. Slovėnas paskutinėmis rungtynių su Berlyno ALBA sekundėmis sudėjęs rankas į kišenes stikliniu žvilgsniu žiūrėjo aikštės link, neradęs kelio į pergalę prieš savo lentynos varžovą – Kauno „Žalgiris“ 71:79 krito prieš Berlyno ALBA ekipą.
Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA
Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Rankomis atsidusęs mojo J.Zdovcas jau šeštą rungtynių minutę – 8:0 į priekį šovė ALBA ir įgijo devynių taškų persvarą. Ilgai truko „Žalgirio“ trenerių pasitarimas po pirmojo kėlinio, pralaimėto 10:22. Itin iškalbinga buvo naudingumo statistika – per pirmas dešimtį minučių ALBA pranoko kauniečius efektyvumu 31:2.

Antrasis kėlinys jau nebuvo toks tamsus aikštės šeimininkams – Luko Lekavičiaus dvitaškio su pražanga bei Nielso Giffey tritaškio įkvėpti žalgiriečiai atgaivino ir „Žalgirio“ areną. Vis dėlto per pertrauką daug klausimų turėjo J.Zdovcas – 37:41 atsiliko „Žalgiris“.

Žaliai baltas orkestras darnios muzikos negrojo ir po pasitarimo rūbinėje – trečiajame kėlinyje ALBA ir vėl susikrovė dviženklį pranašumą.

Paniurę atrodė žalgiriečiai ir ant atsarginių suolo. Tik Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis aktyviai dalino patarimus ir mojo rankšluosčiais – likusieji atrodė lyg žemes pardavę, nors rungtynės toli gražu dar nebuvo pralaimėtos.

52:62 – toks rezultatas degė švieslentėje prieš lemiamą kėlinį. Jame vaizdas nepatiko daliai žiūrovų – jie stojo iš savo vietų ir modami rankomis patraukė išėjimo link dar likus žaisti beveik tris minutes, o komandai atsiliekant 11 taškų skirtumu.

Kai kurie komandoje esantys žaidėjai nėra pasiekę tinkamo lygio

Lemiamam šturmui kauniečiai nepakilo – patirtas jau aštuntasis pralaimėjimas, Eurolygoje vis dar žengiama be pergalių, o J.Zdovcas po rungtynių jau užsiminė, kad kai kurie žaidėjai nėra to lygio, kurio iš jų tikimasi.

„ALBA buvo geresnė komanda šiandien, – pripažino J.Zdovcas po rungtynių. – Mes bandėme, bet nesame tokio lygio, kad nugalėtume tokią komandą. Jie ilgai žaidžia kartu, turi grįžtančių žaidėjų po traumų, o mes praradome Jankį, kuris padėtų tokiame mače. Bet ką mes galime padaryti... Neturime pakankamai kokybės, prametėme daug lengvų metimų, kai kurie žaidėjai kažkiek išsigando. Sugrįžome, turėjome gintis kietai, tačiau tada varžovai ėmė atsikovoti kamuolius puolime. Dirbome visą savaitę, bet jie buvo agresyvesni, didesni. ALBA šiandien buvo geresnė komanda.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA

– Sakote, kad prametėte lengvus metimus. Ar žaidėjams trūksta pasitikėjimo?

– Taip, atrodo, kad taip. Prieš rungtynes spaudimas buvo didelis, turėjome 0-7, žaidėme namuose. Visi galvojo, kad turime laimėti, bet kaip sakote, gal pasitikėjimas, gal tai sėkmė. Nežinau. Sėkmė nuo mūsų nusisuka, man taip atrodo. Tikiu šia komanda. Sunkiai dirbsime, matau ir gerų dalykų, turime eiti tolyn. Kito kelio nėra.

– „Žalgiryje“ atėjote į sunkią situaciją, bet ar tikėjotės, kad bus taip sunku?

– Daug negalvojau apie tai. Nuo mano atvykimo dalykai pradėjo klostytis sunkiai dėl traumų ir t. t. Galų gale tai nesvarbu. Niekam nerūpi, kas traumuotas, kas yra sąraše. Tai „Žalgiris“, „Žalgiris“ turi 0-8 ir tai yra labai blogai. Aš mėgstu pergales. Dirbsime sunkiai, tęsime darbą ir bandysime rasti vietą naujiems žaidėjams. Kai kurie komandoje esantys žaidėjai nėra pasiekę tinkamo lygio. Dabar turime rungtynes po dviejų dienų (prieš Vilniaus „Rytą“ – aut. past.), jos taip pat bus sunkios.

– Sakote, kad kai kurie žaidėjai nėra to lygio. Ar tikite, kad jie jį pasieks?

– Tikiuosi. Sunku yra pakeisti žaidėjų charakterį ar įpročius, kuriuos jie turi iš seniau. Neturime daug laiko treniruotėms, bet mes kausimės. Nėra kitų variantų. Rasime kelią būti konkurencingi prieš visas komandas, rasime 8–9 žaidėjus, kurie gali žaisti puolime ir gynyboje.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA

– Ar pats nenustebote rungtynių startu? Po pirmojo kėlinio jūsų komanda turėjo vos 2 naudingumo balus.

– Taisyklių čia nėra. Gerai pradėjome mačą prieš „Bayern“, bet jį pralaimėjome... Kartais gali būti priešingai, kai pradedi blogai, bet galiausiai laimi. Prametėme daug lengvų metimų, prametėme laisvų metimų, gal galėjome priimti geresnius sprendimus. Nerandame ritmo. Turime žaidėjų su patirtimi, turime naujokų šioje lygoje.

Problemų yra baudos aikštelėje. Marekas kaunasi, bet teisėjai jo kol kas negerbia. Joshas dar naivokas šiame lygyje. Tyleris žaidė gerai šiandien, jis neblogai atrodo paskutiniu metu. Bet to neužtenka.

Neturime kai kurių žaidėjų, iš kurių visi daugiau tikėjosi. Dabar mums reikės rasti kelią, kaip jiems sugrąžinti pasitikėjimą. Tai nėra lengva, bet esu pozityvus, turiu būti toks. Sunku, kai pralaimi, bet kitą rytą aš randu pozityvo ir esu motyvuotas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA

– Zoranas Dragičius šiandien debiutavo, Tai Websteris į aikštę nežengė. Kokia yra situacija su naujokais?

– Jam (Z.Dragičiui – aut. past.) buvo sunku. Treniruotėje yra kiek lengviau, bet kai išeini žaisti 5 prieš 5 – tai kita istorija. Jis nežino sistemos ir mes iškart esame nubaudžiami.

Šiose rungtynėse vėl suklydome daug. Nežinau kiek, bet per daug (14 kartų – aut. past.).

Abu naujokai prieš atvykdami neturėjo klubų, treniruotėse intensyvumas juk yra kitoks, jie dar nėra pasiruošę.

– Jūsų komanda metė vos 4 baudų metimus, varžovai prasižengė tik 13 kartų. Ar neatrodo, kad „Žalgiriui“ trūksta agresyvumo?

– Kalbėjomės apie tai rūbinėje. Ši komanda nepastatyta, kad būtų agresyvi. Mūsų žaidėjų charakteristikos nėra tokios. Viena iš problemų, kodėl mes gauname tiek pražangų, tai dėl to, kad nežaidžiame agresyviai.

Bet kai yra kontaktas, teisėjai sušvilpia pražangą. Kai kurie švilpukai man yra keistoki.

Per paskutines penkerias rungtynes pastebėjau, kad teisėjai leidžia žaisti kietai.

Bet mūsų žaidėjai minkštesni, tai galime matyti. Man pasakė, kad varžovai 20 taškų pelnė žaisdami vienas prieš vieną. Mes lėtesni, tai nėra paslaptis, bet mes turime vienas kitam padėti, laiku prasižengti, prasižengti kietai. Noriu, kad pražangų eilutė būtų raudona švieslentėje. Neturime talento laimėti gražiu stiliumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas