Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 19

Dar du COVID-19 atvejus radusios „Fenerbahče“ asistentas: „Laukia keistas mačas“

Ketvirtadienio vakarą Stambule – dviejų nukraujavusių Eurolygos ekipų akistata. Kauno „Žalgiris“ į Turkiją išvyko be penkių žaidėjų, o panašius nuostolius skaičiuoja ir Stambulo „Fenerbahče“, kuri trečiadienio rytą pranešė apie klube dar du COVID-19 užsikrėtusius asmenis.

Pirmosios sezono pergalės išvykoje Kauno „Žalgiris“ sieks be traumuotų Joffrey Lauvergne'o ir Janio Strelnieko bei teigiamų COVID-19 testų rezultatų sulaukusių Pauliaus Jankūno, Tai Websterio ir Artūro Milaknio.

Stambulo „Fenerbahče“ savo gretose neturės traumas besigydančių lyderių Nando De Colo ir Jano Vesely, neaiškus yra Pierria Henry likimas, o trečiadienio rytą COVID-19 nustatytas buvo vienam neįvardintam žaidėjui bei personalo nariui.

Turkijos klubui diriguos serbas Goranas Bjedovas, kadangi vyriausiasis strategas Aleksandras Džiordževičius irgi susirgo koronavirusu.

„Suprantame šio mačo svarbą. Bet tai bus keistos rungtynės abiem komandoms. Abi ekipos turi daug nuostolių, nežinom, kas tiksliai galės žaisti. Tikriausiai remsimės žaidėjais, kurie žaidė praėjusiame susitikime Turkijos lygoje. Neturime daugybės žaidėjų, bet suprantame rungtynių svarbą. Turėsime atiduoti visas jėgas, kad pasiektume pergalę. Iš viso mūsų laukia trejos rungtynės per penkias dienas, tad dvikova su „Žalgiriu“ yra svarbiausia, iš kurios galėsime pasisemti energijos. „Žalgiris“ efektyviai žaidžia „du prieš du“ situacijose, kuriose žaidimą kuria M.Kalnietis ir L.Lekavičius. E.Ulanovas yra geros sportinės formos, gana solidus po krepšiu yra J.Nebo. Norėdami iškovoti pergalę, turėsime sustabdyti šiuos žaidėjus“, – sakė A.Džiordževičiaus asistentas Goranas Bjedovas.

Pirmąjį tarpusavio mačą 86:75 laimėjo „Žalgiris“. Tai didžiausia Lietuvos čempionų pergalė Eurolygoje šį sezoną.

Motyvacijos revanšuotis neslepia „Fenerbahče“ kapitonas Melihas Mahmutoglu.

„Išgyvename sunkų laikotarpį. Turime daugybę traumuotų žaidėjų, o tai daro įtaką mūsų treniruotėms ir pasirodymams rungtynėse. Dėl šios priežasties neturime gerų rezultatų, ypač Turkijos lygoje. Kaip bebūtų, aš su komandos draugais bandysime kautis kiek įmanydami kiekviename mače, jog galėtume atstoti iškritusius žaidėjus, – dėstė M.Mahmutoglu. – Praėjusioje dvikovoje įveikėme „Olympiakos“. Dabar laukia kitas sudėtingas varžovas. Žinome, jog „Žalgiris“ irgi turi didelių nuostolių, bet ši komanda reprezentuoja vieną geriausių krepšinio mokyklų Europoje. Ši ekipa visada yra pavojinga. Mes pralaimėjome Kaune, o dabar norime revanšuotis namuose, kuriuose turėsime sirgalių palaikymą. Norime kilti lentelėje į viršų. Tikiu, kad sirgaliai mus maksimaliai palaikys.“

Rungtynių pradžia – ketvirtadienį 19.45 val. Lietuvos laiku Stambule.

VIDEO: Keisti J.Zdovco pasisakymai ir be lyderių likę varžovai | „Eurolygos diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas