Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 23

Dar vieną spektaklį laimėjęs Šaras džiaugiasi Eurolygos rekordu: „Jau nesitikėjau“

Traumų ir ligų išretinta „Barcelona“ (15-2) toliau kuria stebuklus Eurolygoje. Šarūno Jasikevičiaus kariai panaikino 20 taškų deficitą, išplėšė pratęsimą, o jame – ir pergalę. Jau devintą iš eilės Eurolygoje.
Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis
Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Trečiojo kėlinio pabaigoje Kazanės UNIKS (10-7) Barselonoje šeimininkavo 20 taškų (51:71) ir atrodė, kad šįkart „Barcai“ išsigelbėti jau nepavyks. Tačiau Šaro kariauna sukūrė dar vieną krepšinio spektaklį.

„Pirmiausia, tuo metu jau netikėjau, kad viskas baigsis taip. Mūsų tikslas buvo tiesiog šiek tiek sumažinti atsilikimą ir sukurti varžovams abejonę“, – po pergalės NBA rezultatu 111:109 kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Laimėjome šį mačą savo puolimu. Trečio kėlinio pabaigoje jau žaidėme geriau, o ketvirtajame, be abejonės, jau žaidėme gerai“, – tęsė Šaras, kurio auklėtiniai ketvirtą kėlinį prieš UNIKS laimėjo 37:20 ir taip išplėšė pratęsimą.

„Kaip ir sakiau, vaizdas nebuvo gražus, bet tuo metu, kai atsilieki tokiu didžiuliu skirtumu, ypač namuose, tiesiog stengiesi įlįsti varžovui į galvas, sukurti jiems bent kažkokią abejonę. Negaliu kalbėti už varžovus, bet ketvirtajame kėlinyje mes pamatėme galimybę ir ja pasinaudojome“, – dėstė „Barcelonos“ strategas.

Katalonų areną pažadino ir varžovo gestas. UNIKS ketvirtajame kėlinyje vis dar pirmavo dviženkle persvara, kai Isaiah Canaanas demonstratyviai pridėjo pirštą prie lūpų. Šeimininkų kraujas tada užvirė.

„Tuo metu mes buvome mirę – ir komanda, ir treneris. Žiūrovai taip pat buvo tylūs. Jis parodė tą gestą ir fanai sureagavo. Manau, normalu, kai triuškini „Barceloną“ jos namų arenoje. NBA stilius“, – teigė Šaras.

Pabudusi „Barca“ galiausiai pavogė pergalę iš UNIKS, o po finalinio švilpuko varžovus demonstratyviai tildė jau Nikola Mirotičius.

„Barcelona“ šį sezoną Eurolygoje jau išgyveno ne vieną trilerį su laiminga pabaiga – namie su Maskvos CSKA (81:73), išvykoje su Stambulo „Anadolu Efes“ (93:95 po pratęsimo) – ir šiuo metu turi 9 iš eilės pergalių seriją bei geriausią rezultatą visoje lygoje (15-2).

„Esame pralaimėję tik dvejas rungtynes ir pakartojome „Fenerbahče“ klubo rekordą. Šiuo sezono metu, gruodį, žaidėjams reikia šiek tiek papildomos motyvacijos. Pasakiau jiems apie šį rekordą. Aišku, jis nieko negarantuoja, bet tai vis šis tas. Nedidelis laimėjimas, bet džiaugiuosi, kad mums pavyko jį pasiekti“, – sakė Š.Jasikevičius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaiis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaiis

Lemiamu metu „Barcelona“ ekipai taškus vėl rinko Rokas Jokubaitis. Lietuvis išvedė šeimininkus į priekį pratęsimo pabaigoje (108:106), o vėliau šaltakraujiškai sumetė ir lemiamus baudų metimus.

„Daugybė emocijų. Negaliu nustoti šypsotis, nes laimėjome „Palau“ arenoje, nors buvome atsilikę 20 taškų skirtumu. Nuostabus jausmas“, – teigė 21-erių įžaidėjas.

Daugiausiai minučių (29) Eurolygoje su „Barcelona“ apranga ant parketo praleidęs R.Jokubaitis prie įspūdingos pergalės prisidėjo pelnydamas 15 taškų (4/6 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud.).

„Tai labai svarbi pergalė. Tris su puse kėlinio žaidėme labai blogai, bet sugebėjome laimėti prieš Kalėdas. Būtų nelinksmos šventės, jei būtume pralaimėję. Žinoma, turime daug ką pakeisti ir pagerinti savo žaidime, tačiau dabar galime pasidžiaugti šia nuostabia pergale“, – pridūrė R.Jokubaitis.

„Tiesiog atidavėme pergalę. Leidome jų spaudimui ketvirtajame kėlinyje išmušti mus iš ritmo. Stengėmės atsigriebti, bet nepavyko“, – po skaudaus pralaimėjimo apmaudo neslėpė UNIKS aukštaūgis Johnas Brownas.

„Turėjome pergalę savo rankose, bet ketvirtajame kėlinyje praleidome 37 taškus... Jie pataikė daugybę sunkių metimų, taip pat ir baudų. Buvome labai arti, bet nežinojome, kaip uždaryti rungtynes. Sveikinimai „Barcelonai“, dėl savo pastangų ketvirtajame kėlinyje ir pratęsime ji nusipelnė šios pergalės, o mes išvykstame su kartėliu burnoje“, – teigė UNIKS vyr. treneris Velimiras Perasovičius.

Eurolygoje pirmaujanti „Barcelona“ artimiausias rungtynes žais gruodžio 30 dieną, kai išvykoje su Tado Sedekerskio ir Roko Giedraičio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ ekipa bandys pratęsti savo pergalių seriją jau iki dviženklio skaičiaus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas