Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Debiutu pasidžiaugęs D.Sirvydis: „Tokio vaizdo savo barikadų pusėje dar nesu matęs“

Šaltus nervus debiutinėse Eurolygos rungtynėse pademonstravęs Deividas Sirvydis pasidalijo keistu jausmu dėvint Kauno „Žalgirio“ marškinėlius sausakimšoje Nemuno saloje bei anglišku terminu apibūdino pergalingo mačo su „Barcelona“ pabaigoje užsiautusį Sylvainą Francisco.
Deividas Sirvydis
Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „FC Barcelona“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Deivido Sirvydžio pirmosios karjeros rungtynės Eurolygoje paženklintos ir solidžiu asmeniniu žaidimu, ir skambia Kauno „Žalgirio“ pergale.

Beveik visas rungtynes priekyje buvę Andrea Trinchieri vyrai „Barcelona“ komandą įveikė 74:67 (21:14, 22:17, 7:17, 24:19).

Pirmoje susitikimo dalyje „Žalgirio“ krepšininkai absoliučiai kontroliavo situaciją aikštelėje, vienu metu savo rankose turėdami 13 taškų pranašumą, tačiau šalto dušo Kauno komanda sulaukė iškart po ilgosios pertraukos, kai sunkiai rasdavo kelią link Katalonijos ekipos krepšio.

„Manau, kad sužaidėme visai solidžiai. Tikrai gerai dirbome gynyboje, nors buvo atkarpėlių, kai pametėme koncentraciją. Manau, kad tikrai solidžios rungtynės. Džiaugiamės tuo, – 15min sakė vasarą trejų metų kontraktą su šalies flagmanu sudaręs D.Sirvydis. – Manau, kad ir aš, ir visi pamatė, kad „Žalgiris“ yra gryna kovotojų komanda. Pas mus nėra taip, kad vienas žaidėjas norėtų ant savęs pasiimti visą žaidimą. Mes žaidžiame su ritmu – kam sekasi, tas turi kamuolį ir žaidžia. Gynyboje – praleidome 67 taškus, tad buvo atliktas labai geras darbas, „Barcelona“ lyderiai pagal savo standartus buvo sustabdyti. Visiems gynėjams, visiems, kurie stovėjo prieš juos, noriu pasakyti, kad buvo atliktas geras darbas.“

VIDEO: Naujas stebukladarys Kaune: pamatykite neįtikėtinus „Žalgirio“ prancūzo metimus

Rungtynių likimą išsprendė Sylvainas Francisco, per lemiamas puspenktos minutės įmetęs 15 iš 19 per visą mačą pelnytų taškų.

„Ar žinote anglišką pasakymą „him“ (Jis yra jis – aut. past.)? Manau, kad tai geriausiai jį apibūdina“, – sakė D.Sirvydis.

Praėjusį sezoną Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ komandoje žibėjęs D.Sirvydis solidžiai pirmą kartą karjeroje žengė ant Eurolygos parketo, tritaškį smeigęs jau 9 sekundę.

„Saldžios emocijos, – juokėsi D.Sirvydis. – Tai yra turbūt geriausias būdas atsidaryti naujoje komandoje, tuo labiau Eurolygoje. Įmečiau tritaškį, o visas jaudulys, kvėpavimas ir sunkumai nuslūgo į apačią. Tuomet galėjome žaisti.“

Iš viso snaiperis per 12 minučių įmetė 8 taškus (2/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo kamuolį, triskart suklydo ir surinko 4 naudingumo balus.

– Kiek debiutas Eurolygoje sutapo su vizija, kokią turėjote prieš rungtynes?

– Nežinau, per daug vizijų neturėjau. Raminau save, kad tai yra svarbios rungtynės, bet pernelyg neapsikroviau, jog jos man kažką lems. Tiesiog stengiausi daryti tai, ką darau, padėti komandai. Gavau laisvus metimus, mečiau su pasitikėjimu, o komandos draugai manęs ieškojo. Ačiū jiems.

– Ar ramiai miegojote prieš rungtynes su „Barcelona“?

– Kažko ypatingo nebuvo. Stengiausi save raminti, kad tai yra rungtynės, faktas, kad labai svarbios, bet pernelyg nesijaudinau. Neturiu paaiškinimo.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Deividas Sirvydis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Deividas Sirvydis

– Turėjote ne vieną pokalbį su A.Trinchieri. Ką jis jums sako?

– Faktas, kad padrąsina, lyg ir nuramina. Jis sako, kad aš esu čia tam, kad daryčiau tai, ką dariau visą gyvenimą. Šie žodžiai lyg ir veikia.

– Ar sutinkate su treneriu, kad didžiausia vieta jūsų tobulėjimui yra gynyboje?

– Ir ten, ir ten. Tobulumui nėra ribų. Faktas, kad bus rungtynių, kuriose mane stengsis atakuoti. Manau, kad tvarkausi palyginti neblogai. Stengsiuosi, kad būtų dar geriau.

VIDEO: Svajonių sugrįžimas: užtikrintai žaidęs I.Brazdeikis vedė „Žalgirį“ į pergalę

– Kaip jūsų akyse atrodė ataka, kai bandėte komandos draugui atlikti perdavimą užmesdamas kamuolį virš lanko? Kurio iš jūsų buvo klaida, kad kombinacija nepavyko?

– Sakyčiau, kad galiausiai aš turiu eiti su idėja užbaigti ataką, kas ten žino, gal būčiau pelnęs dvitaškį su pražanga. Gal tai atėjo dėl patirties trūkumo, nes pagavau gerą emociją ir norėjau gražiai sužaisti. Išėjo prastai, bet ačiū dievui, kad nebuvo tragiškai.

– Koks jausmas su „Žalgirio“ marškinėliais žaisti pilnoje šioje arenoje?

– Buvo keista, nemeluosiu. Kai per pristatymą visi žmonės giedojo himną, aš pasižiūrėjau į tribūnas, tai tokio vaizdo savo barikadų pusėje dar nesu matęs. Neapsakomas jausmas.

VIDEO: Pergalingos emocijos: Eurolygos grandą paguldę žalgiriečiai dėkojo pilnai Kauno arenai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas