Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 27

Dėl asistentų situacijos atsiprašęs J.Zdovcas: „Gavome pamoką“

Jure Zdovcas prieš išvyką į Barseloną kalbėjo apie būtiną agresyvumą, bet „Palau Blaugrana“ arenoje penktadienio vakarą žalgiriečiai į kulną „Barcelona“ krepšininkams kandžiojo tik kelias minutes pirmajame kėlinyje.

Mantas Kalnietis pasirūpino, kad sudaužtų delnais su visais keturiais kitais aikštėje buvusiais komandos draugais, kai Šarūnas Jasikevičius griebėsi minutės pertraukėlės sužaidus vos trečdalį pirmojo kėlinio ir „Žalgiriui“ netikėtai stryktelėjus į priekį 11:5.

Bet kitus kartus pauzių jau teko prašyti ne Šarui, o jo tiesioginiam oponentui.

Roko Jokubaičio užkurta „Barca“ laimėjo atkarpą 24:8 ir antrajame ketvirtyje susikrovė dviženklę persvarą, o netrukus ją padidino ir iki 17 taškų (44:27).

Nors kovingumo blykstelėjimų antroje pusėje iš „Žalgirio“ pusės buvo, visų likusių rungtynių metu jautėsi katalonų galybė, kuri galiausiai atsispindėjo ir rezultate – 73:96.

„Gavome pamoką. Pirmiausia aš, kaip treneris, o taip pat ir žaidėjai, – po mačo sakė slovėnas. – Šią savaitę sunkiai dirbome, buvau nusiteikęs optimistiškai, nes sužaidėme dvejas geras rungtynes ir pusę gerų kitų rungtynių. Sunkiai dirbome ir iki rungtynių atėjome su pasitikėjimu, bet kaip matėte, pamatėme lygių skirtumą. Daugiausiai kalbu apie gynybą, kovą, fiziškumą.

Žinome, kad jei norime sužaisti atkaklias rungtynes Barselonoje, turime žaisti stipriau, ko nepadarėme. Varžovai labai lengvai užsiimdavo pozicijas po krepšiu. Nesinaudojome rankomis, neužsiėmėme gerų pozicijų, kad padėtume vienas kitam, vėlavome.

Jeigu pralaimi rungtynes išvykoje, turėtum pralaimėti maždaug 73:78, tai būtų priimtina, bet tokio rezultato pateisinti negaliu.

Esi toks geras, kaip sužaidei paskutines rungtynes. Nuvylėme sirgalius, žiniasklaidą. Turime grįžti į treniruočių salę ir dirbti.“

– „Barca“ žaidė be keturių kertinių žaidėjų. Ar manėte, kad turite gerą šansą laimėti?

– Nežinau. Jie turi tiek daug žaidėjų ir pastaruoju metu gerai žaidė ir be Calatheso. Rokas griebia savo šansą abiem rankomis, jis ypač buvo motyvuotas prieš mus ir sužaidė nuostabias rungtynes. Kartais būna rungtynių, kai varžovai pataiko viską ir žaidžia nuostabiai. Rokas pataikė tris tritaškius, nors tai nėra jo stipriausias ginklas. Jie yra labai gera komanda su labai gerais žaidėjais. Netikiu, kad kas nors būtų buvę kitaip, jei žaistų Calathesas, Higginsas ar Daviesas.

– Ar nustebino toks palaikymas išvykos rungtynėse?

– Ir taip, ir ne. Aš žinau, kad „Žalgirio“ sirgaliai keliauja, jie būna visur. Labai apgailestauju dėl to, kad juos nuvylėme.

VIDEO: Barselonoje – „Žalgirio“ sirgalių skanduotės, zelando šokis ir Šaro šypsena

– Ar galite paaiškinti situaciją dėl savo asistentų? Ar tiesa, kad Stefanas Grasseggeris ir Arne Woltmannas paliks komandą po šių rungtynių?

– Klausykite, norėčiau išvengti šio atsakymo. Galbūt į tai turėtų atsakyti generalinis vadybininkas. Aš norėčiau susikoncentruoti į šį pralaimėjimą. Atsiprašau.

– Josho Nebo skaičiai per pastarąsias kelerias rungtynes krito lyginant su sezono pradžia. Kokia jo forma?

– Joshui viskas gerai, jis treniruojasi normaliai. Jis labai gerai sužaidė vienerias rungtynes praėjusią savaitę. Kartais būna, kad kai tokie atletiški vyrukai nėra gerame ritme, jie vėluoja. Jis yra Eurolygos naujokas su potencialu. Galbūt tikitės iš jo per daug. Jam vis dar reikia įgauti daug patirties. Tačiau jis – puikus vyrukas, sunkiai dirbantis treniruotėse, mėgaujuosi jį turėdamas. Marekui ir Joshui dabar užkrauname didelį spaudimą, nes turime traumų aukštaūgių grandyje, bet žinome, kad rungtynės prieš stipriausias komandas jiems nėra lengvos, ypač išvykose. Jiems labai sunku.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joshas Nebo
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joshas Nebo

– Ar buvo ypatinga žaisti prieš savo seną draugą ir buvusį „Žalgirio“ trenerį Šarą?

– Nieko ypatingo. Kai rungtynės prasideda apie tai negalvoji. Bandai laimėti, susikoncentruoti į savo komandos žaidimą. Bet žinoma, buvo smagu jį pamatyti po ilgo laiko.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus komentaras po rungtynių su „Žalgiriu“

– Kaip Regimantas Miniotas atrodo treniruotėse?

– Jis atrodo netikėtai gerai. Kaip tik kalbėjome su treneriais, kad jam svarbiausia įėjus į aikštę išlaikyti esamą lygį ir išvengti duobių. Jis kovoja ir neturiu jausmo, kad su juo kažkas buvo negerai.

VIDEO: Roko Jokubaičio komentarai po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“
VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus pokštas Mareko Blaževičiaus interviu metu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas