Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 05

Dėl K.Evanso traumos susikrimtęs K.Maksvytis: „Įdomu, ar jį išvis įmanoma pakeisti“

Naujuosius metus Kauno „Žalgiris“ pradėjo didžiausia sezono pergale prieš vieną turnyro favoričių Stambulo „Fenerbahče“, bet po dvikovos – tyla ir ramybė Lietuvos komandos rūbinėje.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau pirmąją mačo minutę – epizodas, nutildęs ir išgąsdinęs įprastai itin triukšmingą ir sausakimšą „Žalgirio“ areną.

Absoliutus Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas, šį sezoną rinkęs po 16,8 taško ir 18,4 naudingumo balo, rungtynes pradėjo taikliu dvitaškiu, tačiau jau per kitą ataką krito ant parketo susiėmęs už Achilo sausgyslės ir link atsarginių žaidėjų suolelio nušuoliavo tik su komandos draugų Edgaro Ulanovo ir Rolando Šmito pagalba.

Skausmo perkreiptu veidu ant suolo prisėdusį K.Evansą vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis palydėjo iš nusivylimo purtydamas galvą.

„Įdomu, koks tos traumos rimtumas, – apie lyderio netektį po dvikovos kalbėjo K.Maksvytis. – Mintys pakrypo ne tik apie šias rungtynes, bet greitai reikėjo koncentruotis ir persiorientuoti, kadangi pirmą minutę netekome geriausio žaidėjo. Manau, kad Keenano netekimas kaip tik mobilizavo komandą. Šis faktorius padėjo mums. Nežinau, kiek taip tempsime, bet šiandien tai padėjo.

Nelabai galiu kažką atskleisti daugiau apie K.Evanso traumą, kol tikslios informacijos nėra. Tikiuosi, kad labai blogai nebus. Žinau, kad jis dabar laukia priėmimo pas vieną geriausių Kauno medikų, kuris pasakys tikslią diagnozę.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Komandos atakų organizatoriaus regalijas dalintis ėmė po mėnesio pertraukos dėl lūžusio šonkaulio sugrįžęs Lukas Lekavičius, jaunasis Dovydas Giedraitis ir Tomas Dimša, o Igno Brazdeikio taškų pakylėtas „Žalgiris“ po pirmųjų 10 minučių pirmavo 21:15.

Atrodo, kad K.Evanso trauma labiau šokiravo ne „Žalgirį“, o keturių pralaimėjimų kuprinę su savimi į Nemuno salą atsivežusią „Fenerbahče“. Stambulo krepšininkai iki ilgosios pertraukos realizavo vos 2 tritaškius iš 10, 4 baudų metimus iš 11 bei nuo „Žalgirio“ atsiliko dviženkliu skirtumu 30:41.

Trečiojo kėlinio pradžioje – 9 greiti K.Maksvyčio komandos taškai, leidę nutolti nuo varžovų per rekordinę 20 taškų ribą. Dar po kelių akimirkų tolimais metimais „Fenerbahče“ tinklelį svilinusio T.Dimšos ir karjeros rungtynes žaidusio Lauryno Biručio duetas šeimininkų persvarą padidino iki 59:33.

Neįtikėtiną kovingumą rodę žalgiriečiai per trečiąjį ketvirtį puolime nusiėmė net 7 kamuolius, o puolime tęsė galingo varžovo iš Stambulo dorojimo puotą.

Dimitriui Itoudžiui pažadinti auklėtinių savigarbos taip ir nepavyko – rungtynes „Žalgiris“ laimėjo 86:66.

„Džiaugiuosi pergale. Sveikinimai komandai ir sirgaliams. Kontroliavome mačą nuo pradžios iki pabaigos ir nusipelnėme pergalės. Stipri komanda, kurią labai džiaugiamės įveikę“, – po mačo sakė K.Maksvytis.

Pirmąjį Eurolygos ratą Kauno komanda užbaigė su teigiamu pergalių ir pralaimėjimų balansu (8-7), o jau kita savaitė „Žalgiriui“ atneš dvigubą testą Italijoje prieš Bolonijos „Virtus“ ir Milano „Olimpia“.

„Gynyboje dažnai būname arti savo geriausio piko. Puolime kartais mus tempdavo Keenanas, o kiti padėdavo jam. Galime pasitempti puolime, kamuoliu labiau dalintis. Klaidų kartais padarome daugiau nei rezultatyvių perdavimų. Yra kur tobulėti. Kol kas mėgaujuosi, kaip komanda treniruojasi ir kaip ji žaidžia“, – paklaustas apie komandos rezervus antrajame Eurolygos rate, atsakė K.Maksvytis.

– Kaip komanda reagavo į K.Evanso traumą?

– Iškart buvo matyti, kad galimai nutiko kažkas rimto. Pažiūrėsime. Žaidėjai susikaupė. Kapitonas ragino nenustoti kovoti nuo pirmos minutės. Kol buvo emocijos, galvojome apie rungtynes. Nuslūgs emocijos ir bus kitoks vertinimas.

– Ar Ignas Brazdeikis sužaidė taip, kaip ir tikitės?

– Taip. Buvo gerai ir komandai, gerai ir Ignui. Ypač Ignui, kad jis taip sužaidė. Noriu paminėti ne tik puolimą, bet ir gynybą. Gerai skaitė situacijas, aukojosi ir rinkosi pražangas, kai to reikėjo. Puolime jis žaidė taip, kaip gali geriausiai. Jis yra jaunas žaidėjas, tikiuosi, kad ir toliau tęs savo žaidimą.

– Ar I.Brazdeikis gali tapti pirmuoju variantu puolime, kai iškrito K.Evansas?

– Šiandien tai darė puikiai ir Ignas, ir Tomas Dimša. Jis žaidė 2–3 pozicijose ir buvo su kamuoliu. Teoriškai, šiose pozicijose turime žaidėjų. Lukas su Doviu pasieks savo sportines formas, dar yra Mantas Kalnietis. Turime žmonių, bet žinant tai, kaip šį sezoną žaidė Keenanas, įdomu, ar jį išvis įmanoma pakeisti, kai jis turėjo tokią formą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

– Įžaidėjo pozicijoje žaidė Tomas Dimša, Lukas Lekavičius ir Dovydas Giedraitis. Kuriam komandą valdyti sekėsi geriausiai?

– Šiandien neblogai atrodėme prie visų jų. Dovis ir Lukas grįžo po traumų, reikėjo juos pasaugoti galvojant apie rotaciją, kad nežaistų po 30 minučių. Vieni atliko gynybines funkcijas, kaip Dovis, kiti – puolimo, kaip Lukas ir Tomas. Manau, kad visi sužaidė labai gerai.

– Ar mažas Kevarriuso Hayeso žaidimo laikas susijęs su Lauryno Biručio dominavimu?

– Taip. Mes norime atskleisti gerąsias žaidėjų savybes. Kevarriusas pradžioje strigo, o Laurynas žaidė puikiai, tai nenorėjau stabdyti. Nesinori Lauryno laikyti ant suolo. Patys matėte, kad jis dominuodavo LKL, bet tą vis dažniau pradėjo daryti ir Eurolygoje. Žaidėjai atrinko situacijas, kada ir kokius perdavimus atlikti Laurynui. Jis labai gerai jaučia, kada atakuoti krepšį, o kada nusimesti kamuolį. Turbūt pažaidė su W.Tavaresu ir patobulino šį savo įgūdį. Džiaugiuosi už jį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

– Ar K.Evanso trauma stabdo aukštaūgio paieškas?

– Dabar labai sunku galvoti apie tai. Sulauksime gydytojų verdikto ir žiūrėsime. Kaip ir minėjau, kažkiek galime verstis ir be aukštaūgio. Neaiški Keenano situacija, viskas per karšta. Reikia, kad mintys nusistovėtų, bet kažkaip reaguosime.

– Ar nėra naujienų dėl Tylerio Cavanaugh?

– Nėra tokių, kokias galėčiau pateikti spaudos konferencijoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Ar tiktų „Žalgiriui“ D.Thomasas, Eurolygos išsišokėliai ir rublį pamilęs treneris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas