Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dešimt didžiausių Eurolygos žaidėjų atlyginimų

Eurolygos sezonas jau visai ant nosies, o prieš jo pradžią „Eurohoops“ portalas paskaičiavo, kurie pajėgiausio Senojo žemyno turnyro krepšininkai uždirba daugiausiai.
Rungtynių akimirka
Saša Vezenkovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sąrašo lyderis per metus pasikeitė. Į viršūnę šovė atgal į Europą sugrįžęs Pirėjo „Olympiakos“ lyderis Saša Vezenkovas, kuris Graikijoje uždirbs 4,1 mln. JAV dolerių (3,67 mln. eurų).

Lino Žemgulio nuotr./Saša Vezenkovas
Lino Žemgulio nuotr./Saša Vezenkovas

„Buvęs Eurolygos MVP sugrįžo iš NBA su vienu didžiausių kontraktų Eurolygos istorijoje, gaudamas praktiškai tą pačią sumą „į rankas“, kurią būtų gavęs, jei būtų pasilikęs NBA. Jei jo motyvacija būtų tik pinigai, mažai abejonių, kad Vezenkovas būtų gavęs dar didesnę sumą, bet akivaizdu, kad taip nėra“, – rašo „Eurohoops“.

Antras – Stambulo „Anadolu Efes“ lyderis Shane'as Larkinas. Jis uždirbs 3,75 mln. dolerių (3,36 mln. eurų). Prieš metus amerikietis šiame sąraše buvo pirmas.

Euroleague nuotr./Shane'as Larkinas
Euroleague nuotr./Shane'as Larkinas

„Anadolu Efes“ lyderis pasirašė rekordinę ketverių metų sutartį ir prarado pirmąją vietą šiame sąraše. Shane'as Larkinas turėtų baigti karjerą būdamas „Anadolu Efes“ žaidėju bei tą padarys uždirbęs vieną didžiausių sumų Europos krepšinio istorijoje. Jo ankstesnė alga buvo 4 mln. dolerių“, – rašo „Eurohoops“.

Trečias – praėjusio sezono naudingiausias Eurolygos krepšininkas Mike'as Jamesas. „Monaco“ lyderis uždirbs 3 mln. dolerių (2,69 mln. eurų).

Vida Press nuotr./Donatas Motiejūnas ir Mike'as Jamesas
Vida Press nuotr./Donatas Motiejūnas ir Mike'as Jamesas

„Jamesas turėjo 2,5 mln. dolerių pasiūlymų iš kitų komandų, o tai būtų didesni pinigai nei tie, kuriuos jis gaus Monake. Kaip tai paaiškinti? „Monaco“ praktiškai nemoka mokesčių už žaidėjų atlyginimus, tačiau žaidėjai turi susimokėti mokesčius savo šalyse. Tad iš tiesų Jamesas uždirbs apie 2,2 mln. dolerių ar net dar mažiau. Vis dėlto jo alga išlieka pirmajame Eurolygos trejete, jei skaičiuosime tik vietinius mokesčius, ką reguliuodama klubų finansus darys ir Eurolyga“, – rašė sąrašą sudaręs portalas.

4-9 vietas reitinge užėmė šie žaidėjai: Kostas Sloukas (Atėnų „Panathinaikos“, 2,8 mln. dolerių), Walteris Tavaresas (Madrido „Real“, 2,7 mln. dolerių), Kevinas Punteris („Barcelona“, 2,6 mln. dolerių), Kendrickas Nunnas („Panathinaikos“, 2,5 mln. dolerių), Nikola Mirotičius (Milano „Olimpia“, 2,5 mln. dolerių) ir Darius Thompsonas („Anadolu Efes“, 2,3 mln. dolerių).

Vida Press nuotr./Kostas Sloukas
Vida Press nuotr./Kostas Sloukas

10-ąją vietą dalinasi net keturi žaidėjai, kurie savo klubuose gaus po 2,2 mln. dolerių: Evanas Fournier („Olympiakos“), buvęs žalgirietis Nigelas Hayesas-Davisas (Stambulo „Fenerbahče“), Willy Hernangomezas („Barcelona“) ir Vincent'as Poirier („Anadolu Efes“).

Iš karto už dešimtuko liko po 2,1 mln. dolerių per sezoną uždirbantys Tornikė Šengelija (Bolonijos „Virtus“) ir Juancho Hernangomezas („Panathinaikos“). Jie dešimtuke buvo pernai.

Didžiausią atlyginimą savo žaidėjui per klubo istoriją paruošė „Baskonia“ – ji šį sezoną sumokės 2 mln. dolerių rezultatyviausiam praėjusio sezono Eurolygos krepšininkui Markusui Howardui.

Iš viso net 10 iš 18 turnyro komandų turi bent po vieną žaidėją, kuriam sumokės bent 2 mln. dolerių per sezoną.

Tokio krepšininko neturės Kauno „Žalgiris“, Miuncheno „Bayern“, Berlyno ALBA, Tel Avivo „Maccabi“, Vilerbano ASVEL, „Paris“, Belgrado „Crvena zvezda“ ir Belgrado „Partizan“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas