Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 23

Devynis žaidėjus praradęs „Real“ tėškė antausį CSKA

Madrido „Real“ (14-3) dėl koronaviruso ir traumų neturėjo net devynių pagrindinės sudėties žaidėjų ir vyriausiojo trenerio, tačiau vis tiek sugebėjo pateikti staigmeną nugalėdamas pilnos sudėties žaidusią Maskvos CSKA (10-7).
Jaunieji „Real“ krepšininkai
Jaunieji „Real“ krepšininkai / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Karališkasis klubas savo sirgalių akivaizdoje įveikė Rusijos čempionus 71:65 (24:14, 13:26, 19:15, 15:10).

„Real“ šiose rungtynėse vertėsi vos šešiais pagrindinės sudėties žaidėjais ir trimis 17-mečiais, debiutavusiais Eurolygoje – Urbanu Klavžaru, Sediqu Garuba bei Baba Milleriu.

Karališkasis klubas dėl koronaviruso neturėjo Adamos Hangos, Thomaso Heurtelio, Fabieno Causeuro, Vincent'o Poirier, Guerschono Yabusele, Juano Nunezo ir Anthony Randolpho bei vyriausiojo trenerio Pablo Laso. Dėl traumų nežaidė Alberto Abalde ir Carlosas Alocenas.

Savo intencijas pasiekti pergalę „Real“ pademonstravo jau pirmosiomis minutėmis, kai šovė į priekį 17:3.

CSKA iniciatyvą perėmė antrame kėlinyje, kai pelnė 14 taškų be atsako ir įpusėjus susitikimui jau pirmavo – 40:37.

Bet „Real“ po ilgosios pertraukos nesubyrėjo, o Rudy Fernandezas tritaškiu paskutinę trečiojo kėlinio minutę suteikė savo komandai minimalią persvarą prieš lemiamą ketvirtį – 56:55.

Paskutiniame kėlinyje CSKA niekaip negalėjo pataikyti į krepšį. Net penkias minutes maskviečiai nepelnė taškų, iš viso per kėlinį prametė net 11 tritaškių iš 13 ir galiausiai sudėjo ginklus prieš nukraujavusius vienus Eurolygos lyderių.

Maskvos klubo gretose praktiškai niekuo nepasižymėjo Marius Grigonis. Lietuvis per 4,5 minutės pirmoje rungtynių pusėje nepelnė taškų, prametė abu tritaškius, atkovojo vieną kamuolį, sykį suklydo ir užsidirbo nesportinę pražangą. Jo sąskaitoje – -3 naudingumo balai.

„Real“ pirmąjį Eurolygos ratą užbaigė būdamas antroje vietoje ir viena pergale atsilikdamas nuo „Barcelona“. CSKA su Kazanės UNIKS dalinasi 6-7 vietas.

„Real“: Nigelas Williamsas-Gossas 17 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Walteris Tavaresas 15 (10 atk. kam., 4 blk., 28 naud. bal.), Urbanas Klavžaras ir Sergio Llullas (2/10 trit.) po 10.

CSKA: Willas Clyburnas 16 (4/16 metimai, 13 atk. kam.), Nikola Milutinovas 13 (10 atk. kam.), Iffe Lundbergas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas