Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 28

Drama Pirėjuje – „Olympiakos“ pergalę atnešė lemiamas Kosto Slouko metimas

Stambulo „Fenerahče“ (2-5) klubas įspūdingai sugrįžo į rungtynes, bet pergalės pačiupti nesugebėjo. Pirėjuje vykusiame susitikime pergalę 67:65 (19:14, 26:20, 10:19, 12:12) dramatiškai iškovojo „Olympiakos“ (5-2).
Kostas Sloukas
Kostas Sloukas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Oly“ į priekį šovė antrajame kėlinyje. Trys iš eilės tritaškiai leido Georgio Bartzoko komandai spurtuoti 13:0 ir lygų rezultatą paversti dviženkle persvara – 40:27.

13 taškų pranašumą graikai turėjo ir trečiajame ketvirtyje, bet „Fenerbahče“ visiškai perėmė rungtynių kontrolę.

Laimėję daugiau nei devynių minučių atkarpą 18:2 ketvirtajame kėlinyje Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniai jau pirmavo – 58:55. Tačiau rungtynių nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis minutėmis.

Kostas Sloukas įmetė tritaškį likus mažiau nei dviem minutėms ir suteikė „Oly“ persvarą (65:62), bet ją sunaikino dvitaškį su pražanga pataikęs Achille Polonara.

Galiausiai, „Olympiakos“ atiteko paskutinė ataka, kuriai graikai turėjo visas 24 sekundes. Iniciatyvos vėl ėmėsi K.Sloukas, pataikęs sudėtingą dvitaškį, o „Fenerbahče“ atsakymui liko vos 2 sekundės.

Marko Guduričius dar atliko gerą metimą iš maždaug devynių metrų, bet jis tikslo nepasiekė ir „Olympiakos“ šventė penktą sezono pergalę.

„Olympiakos“ šį sezoną namuose žaidė penkerias rungtynes ir visas jas laimėjo. Savo ruožtu „Fenerbahče“ yra tikri šio sezono nelaimėliai – turkai jau ketvirtą kartą pralaimėjo 4 arba mažesnių taškų skirtumu.

„Olympiakos“: Kostas Sloukas 14 (5 rez. perd.), Tyleris Dorsey, Moustapha Fallas (9 atk. kam.) ir Giannoulis Larentzakis po 10.

„Fenerbahče“: Janas Vesely 14 (9 atk. kam.), Nando De Colo ir Marko Guduričius po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas