Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 27

Duoklė legendai: karjerą baigusį V.Spanoulį sveikino ir draugai, ir priešai

Triskart Eurolygos čempionas Vassilis Spanoulis šeštadienį paskelbė kabinantis sportbačius ant vinies, o su įspūdinga karjera graiką sveikino praktiškai visas Europos krepšinio pasaulis.
Vassilis Spanoulis ir Šarūnas Jasikevičius
Vassilis Spanoulis ir Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

39-ąjį gimtadienį rugpjūtį minėsiantis V.Spanoulis apie karjeros baigimą paskelbė šeštadienį įrašu instagrame.

„Prieš kurį laiką pranešiau komandos vadovams, kad jau laikas pabaigti ilgiausią mano gyvenimo skyrių ir padėkojau jiems už tai, ką pasiekėme kartu. Tai buvo sunkus, bet ne liūdnas sprendimas“, – rašė Pirėjo „Olympiakos“ pastaruosius 11 metų atstovavęs gynėjas.

Po šio pranešimo pasipylė sveikinimai graikui, skrieję ir iš šios, ir iš kitos Atlanto vandenyno pusės.

V.Spanoulį savo idealu laikęs slovėnų vunderkindas Luka Dončičius graikui dėkojo tviteryje.

„Ačiū už viską“, – rašė Luka, pridėjęs grotažymę „dievaitis“.

„Ačiū už legendinę karjerą. Esu dėkingas, kad turėjau galimybę mokytis iš tavęs kiekvieną dieną. Ačiū už tai, ką davei krepšiniui. Mėgaukis nusipelnytu etapu po karjeros baigimo!“ – rašė du Eurolygos čempionų titulus su V.Spanouliu iškovojęs Kyle'as Hinesas.

„Sveikinimai, broli“, – antrąjį žodį serbiškai parašė praėjusio sezono Eurolygos MVP Vasilije Micičius.

„Vau“, – vienu žodžiu savo emocijas dėl V.Spanoulio sprendimo išreiškė Stambulo „Anadolu Efes“ žvaigždė Shane'as Larkinas.

„Vau. Mėgaukis kitu gyvenimo etapu. Mano vyrukas“, – rašė Eurolygoje praėjusį sezoną siautėjęs, bet jį NBA lygoje užbaigęs Mike'as Jamesas.

„Legenda“, – vienu žodžiu sureagavo ir „Chicago Bulls“ lyderis Nikola Vučevičius.

„Vienas geriausių Europos žaidėjų baigė karjerą. Buvo malonu prieš tave varžytis. Sėkmės ateityje!“ – rašė „Barcelona“ lyderis Nikola Mirotičius.

Gražią žinutę graikui skyrė pirmą sezoną „Denver Nuggets“ klube užbaigęs Facundo Campazzo. Jis prisiminė, kaip po Eurolygos finalo V.Spanoulis jam padovanojo savo marškinėlius ir pasidalino šio įvykio nuotrauka.

„Tu įsileidai mane į rūbinę ir davei man savo marškinėlius po pralaimėto finalo. Tokie gestai nėra pamirštami. Ačiū už tavo dosnumą! Krepšinis tavęs pasiilgs. Esi legenda!“ – rašė argentinietis.

Savo ruožtu Madrido „Real“ simboliai Sergio Llullas ir Felipe Reyesas į V.Spanoulio sprendimą baigti karjerą sureagavo emotikonais.

V.Spanoulį su įspūdinga karjera sveikino ir klubai.

Du Eurolygos titulus graikas atnešė Pirėjo „Olympiakos“ komandai, kurio vadovai Panagiotis ir Giorgios Angelopoulai skyrė V.Spanouliui atskirą pranešimą.

„Tai momentas, kurio nenorėjai patirti ir susitaikyti, jog jis ateis. Nors žinojai, kad jis prieš tave, bet geriau rinkaisi į tai nežiūrėti, tikėdamasis, kad laikas sustos. Vassilis mums suteikė vilties, kad tai įmanoma.

11 metų geriausias Graikijos krepšininkas suteikė garbę mums vilkėdamas „Olympiakos“ marškinėlius. Per 11 metų jis perėjo per lengvus ir sudėtingus barjerus. Mes verkėme, mes juokėmės, mes išsiliedavome. Mes svajojome ir pasiekėme unikalių pasiekimų.

Su Spanouliu priešakyje „Olympiakos“ rašė auksinius savo istorijos puslapius. Šis klubas nusipelnė Europos pagarbą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vassilis Spanoulis baigė karjerą
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vassilis Spanoulis baigė karjerą

Už visus 11 metų. Vassilis liks amžinai susietas su 7 numeriu. Ačiū už tai, ką davei „Olympiakos“ ir krepšiniui“, – rašoma pranešime.

Socialiniuose tinkluose V.Spanoulį sveikino ir varžovų komandos.

„Daugybė puikių kovų prieš „Kill Bill“ (V.Spanoulio pravardė – red. past.). Linkime laimingo kito gyvenimo etapo Eurolygos legendai Vassiliui Spanouliui!“ – tviteryje rašė Kauno „Žalgirio“ klubas.

„Sveikinimai Vassiliui Spanouliui su legendine karjera! Buvo garbė mėgautis tavimi kaip varžovu „Palau Blaugrana“ arenoje. Sėkmės ateityje!“ – rašoma „Barcelona“ klubo paskyroje, kurioje pasidalinta V.Spanoulio nuotrauka su Šarūnu Jasikevičiumi.

V.Spanoulį su karjeros pabaiga pasveikino net ir amžinas „Olympiakos“ varžovas Atėnų „Panathinaikos“ klubas, kuriame graikas žaidė keturis sezonus ir laimėjo 2009 m. Eurolygos čempionų titulą.

„Sveikinimai Vassiliui Spanouliui su puikia karjera! Sėkmės, kad ir kuo užsiimtum po karjeros pabaigos!“ – tokius žodžius karjerą baigusiai legendai skyrė PAO klubas, iš kurio V.Spanoulis 2010 metais perėjo į Pirėjo pusę.

Daugiau žaidėjų, klubų ir organizacijų reakcijų po V.Spanoulio sprendimo:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas