Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 10

Dvi iš dviejų: „Žalgiris“ pranoko tik 7 žaidėjus rotacijoje turėjusio R.Kurtinaičio „Chimki“

Netradicinėse į šeštadienį nukeltose Eurolygos rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pasinaudojo milžiniškomis varžovų skylėmis rotacijoje ir Mytiščių arenoje 84:70 (17:20, 24:12, 26:16, 17:22) susitvarkė su Maskvos srities „Chimki“ (2-0), prie kurios vairo stovi Rimas Kurtinaitis.

Po finalinės sirenos 15min feisbuke žiūrėkite svarbiausių įvykių aptarimą laidoje „Karštom pėdom“.

Dvi pergales per pirmuosius du turus Eurolygoje iškovojęs Kauno „Žalgiris“ siekia paneigti išankstines apžvalgininkų prognozes. Lietuvos čempionai prisijungė prie dar keturių klubų – Stambulo „Fenerbahče“, „Valencia“, Milano „Olimpia“ bei Sankt Peterbugo „Zenit“ – kurie stipriausiame Senojo žemyno turnyre išlieka nepralaimėję.

Artėjanti savaitė Eurolygoje bus dviguba – antradienį laukia mūšis Belgrade su „Crvena Zvezda“, o ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims Stambulo „Anadolu Efes“.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Chimki“ vairininkas Rimas Kurtinaitis šiai dvikovai registruoti galėjo viso labo 8 krepšininkus, tačiau aikštėje pasirodė tik 7, o vienam iš jų – 20-mečiui Vladislavui Odinokovui, tai buvo Eurolygos krikštas.

Dar praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad COVID-19 infekcija nustatyta Janiui Timmai, Jordanui Mickey ir Jevgenijui Voronovui, o penktadienio rytą „Chimki“ pranešė apie dar du infekuotus žaidėjus – Maksimą Baraškovą ir Gregą Monroe, kurio pakartotinis testas buvo neigiamas.

Lyg minėtųjų galvos skausmų Rimui Kurtinaičiui būtų negana, dėl traumų Rusijos ekipai padėti negali pagrindinė klubo žvaigždė Aleksejus Švedas, taip pat Stefanas Jovičius, o neseniai komandą papildęs amerikietis Errickas McCollumas vis dar yra karantine.

Rungtynių pradžioje „Žalgiris“ susikurdavo solidžius, o svarbiausia – laisvus metimus puolime, tačiau labai neramino šlubuojantis taiklumas. Vien N.Hayesas iššvaistė tris puikias progas iš tolimojo nuotolio, o štai Mytiščių arenos šeimininkai tokie dosnūs nebuvo – juos į priekį vedė be keitimo pirmoje mačo dalyje rungtyniavęs Jonas Jerebko.

Per pirmąjį ketvirtį svečiai realizavo vos 1 tritaškį iš 8 ir tik 4 dvitaškius iš 11, tačiau iš tikrųjų dar galėjo džiaugtis, kad turėjo tik 3 taškų deficitą (17:20).

Antrasis kėlinys buvo visiška priešingybė pirmajam. Kauniečiai labai greitai susidraugavo su varžovų krepšio tinkleliu, o tam „Žalgirį“ pastūmėjo taiklūs A.Milaknio tolimi metimai (3 iš 3 pirmoje pusėje). Svečiai šiame kėlinyje jau pataikė 5 tritaškius iš 8 bei inicijavo nuostabų spurtą 21:4.

„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris
„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris

Maža to, trečiąją pražangą prieš pat pertrauką užsidirbo ir D.Bookeris, o septynis žmones rotacijoje turėjęs R.Kurtinaitis centimetrų stygių baudos aikštelėje bandė kompensuoti zonine gynyba. Po dviejų kėlinių aikštėje jau karaliavo „Žalgiris“ – 41:32.

Trečiasis ketvirtis tapo galutiniu šio mačo lūžiu. M.Grigonis ir N.Hayesas inicijavo spurtą 13:2, o „Žalgiris“ atsidūrė priekyje nauja rekordine 20 taškų persvara (54:34). Maždaug nuo trečiojo kėlinio vidurio svečių žaidime atsirado natūralus atsipalaidavimas – smuko ne tik kokybė puolime, bet ir gynyboje. Tai geriausiai iliustruoja jaunojo V.Odinokovo skaičiai – debiutiniame Eurolygos mače 20-metis pelnė net 11 taškų.

Ketvirtajame kėlinyje ypatingai strigę žalgiriečiai vos neprisivirė košės – akimirką komandas skyrė tik 7 taškai (70:63). Tačiau tuomet kauniečiai į pagalbą pasitelkė toliašaudę artileriją – po tritaškį pataikė A.Milaknis ir M.Grigonis, o nugalėtojo klausimas šiame mače nebekėlė klausimų. „Žalgiris“ šventė pergalę rezultatu 84:70.

Maskvos srities „Chimki“: Jonas Jerebko 23 (12 atk. kam., 30 naud. bal.), Devinas Bookeris 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Vladislavas Odinokovas 11, Vyačeslavas Zaicevas 10, Sergejus Monia 5, Jegoras Vyaltsevas 4, Sergejus Karasiovas 3, Dairis Bertans nerungtyniavo.

Kauno „Žalgiris“: Marius Grigonis 21 (5/8 trit., 23 naud. bal.), Nigelas Hayesas 15 (2/9 trit., 4 atk. kam.), Artūras Milaknis 14 (4/6 trit., 16 naud. bal.), Augustine'as Rubitas 12 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 17 naud. bal.), Thomas Walkupas 5 (6 rez. perd., 14 naud. bal.), Lukas Lekavičius, Paulius Jankūnas ir Rokas Jokubaitis po 4, Steve'as Vasturia 3, Martinas Gebenas 2 (1/7 dvit., 6 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas ir Marekas Blaževičius nerungtyniavo.

VIDEO: Pergalė Rimo Kurtinaičio teritorijoje: gražiausi „Žalgirio“ momentai


TAIP PAT SKAITYKITE:

Daugiau be kuriozų? Iš laboratorijos – žalias signalas „Žalgirio“ rungtynėms Rusijoje

5 klausimai Eurolygos žvaigždei: apie neįtikėtiną patirtį Kaune ir visur mylimą Kurtį

R.Jokubaitis – apie tėvų ašaras, įstrigusį Šaro patarimą, „Žalgirio“ naujoves ir atsakingą etapą

Pokyčius Kaune įvertinęs R.Kurtinaitis: „Žalgiris“ – juodasis Eurolygos arkliukas“

Martinas Schilleris – apie pagarbą Rimui Kurtinaičiui ir mįsles Rusijoje

Rungtynių eiga. Maskvos srities „Chimki“ – Kauno „Žalgiris“

Po IV kėlinių: Maskvos srities „Chimki“ – Kauno „Žalgiris“ 70:84 (20:17, 12:24, 16:26, 22:17).

40 min. Rungtynių švieslentė fiksuoja užtikrintą, tačiau labai keistą kauniečių pergalę rezultatu 84:70.

38 min. Intensyvumas bei energija grįžo. Tritaškį pataiko M.Grigonis, Kauno ekipa dar užpuola greitajame puolime ir atrodo, kad šįsyk pergalės iš savo rankų nebepaleisime (78:65).

37 min. Gyvybiškai svarbus Milo tolimas metimas! (73:63).

36 min. Dar vienas varžovų spurtas. Kas čia darosi??? (70:63).

35 min. Būtent taip turi žaisti lyderis! M.Grigonis pataiko labai svarbų tritaškį ir mes galime vėl kiek ramiau atsikvėpti (70:56).

34 min. Na jau darosi neramu... Juntamas atsipalaidavimas, o varžovai vis artėja (67:56).

32 min. Tai neabejotinai yra nuovargis – J.Jerebko nepataiko paprasto metimo iš po krepšio, tačiau šeimininkų puolima atgaivina keli agresyvūs V.Zaytsevo reidas (67:52).

Po III kėlinių: Maskvos srities „Chimki“ – Kauno „Žalgiris“ 48:67 (20:17, 12:24, 16:26)

30 min. Po 30 žaidimo minučių kauniečiai jau beveik turi pergalę kišenėje – pirmauja 67:48.

28 min. Elegantiškas A.Milaknio dėjimas ir plati plati šypsena grįžtant į gynybą puikiausiai iliustruoja šio mačo nuotaiką (61:46).

26 min. Nors Rusijos ekipa yra bejėgė, šis mačas ilgam turėtų įsiminti pirmąsias karjeros rungtynes Eurolygoje žaidžiančiam Vladislavui Odinokovui – 20-metis jau pelnė 5 taškus (59:43).

25 min. Privalome atsiimti visus blogius žodžius, skriejusius į N.Hayeso pusę. Puolėjas smeigia dar vieną tritaškį (57:39).

23 min. Nuostabu! Penki N.Hayeso taškai ir pagaliau pataikytas pirmasis amerikiečio tritaškis. Varžovams akivaizdžiai trūksta kvapo, o vinį į „Chimki“ karstą kala M.Grigonis (54:34).

22 min. Tik tai nokdaunas? Ar jau nokautas? M.Grigonis įskraidina tritaškį, o kauniečiai bėga į priekį (46:32).

21 min. Po M.Grigonio dvitaškio greitajame puolime skirtumas pirmą kartą tampa dviženklis (43:32)

Po II kėlinių: Maskvos srities „Chimki“ – Kauno „Žalgiris“ 32:41 (20:17, 12:24)

20 min. Šiek tiek chaotiška paskutinė svečių ataka puolime, tačiau ji baigiasi laimingai – tritaškį pataiko ir S.Vasturia. Tarsi iš niekur „Žalgiris“ atitrūkęs beveik dviženkle persvara (41:32).

19 min. D.Bookeris gauna trečią asmeninę pražangą, o R.Kurtinaitis centrimetrų trūkumą baudos aikštelėje bando kompensuoti zonine gynyba. Visgi ją pjausto L.Lekavičius, kurio netaiklų metimą taiso A.Rubitas (38:32).

18 min. Tik pagirk... N.Hayesas jau nebe pirmą kartą šiame mače mesdamas tritaškį nepataiko į lanką. Gerai, kad yra toks A.Milaknis, pataikydamas jau trečią tolimą bombą! (36:30).

17 min. Gražu žiūrėti. Kauniečiai spurtuoja net 13:0 ir žaibišku greičiu perima rungtynių kontrolę (33:28). Smagu, kad pagaliau pasižymi ir pirmus tris tritaškius prametęs N.Hayesas.

16 min. Na štai! Tik metimas į krepšį – ir jis yra taiklus. Po antrojo Milo tritaškio ekipas skiria jau tik vienas metimas (26:28).

15 min. Kuomet jau atrodo, kad Lietuvos čempionai puolime driokstels su trenksmu, mūsų krepšininkai net nebesugeba atlikti metimų – keletas atakų iš eilės baigiasi klaidomis.

13 min. Gynyba vis dar braška, tačiau atsirišęs krepšys nuteikia pozityviai – Milo ir M.Grigonio tritaškininkų sąrašą išplečia Th.Walkupas (23:28).

12 min. Po minutės pertraukėlės „Žalgiris“ demonstruoja atsigavimo ženklus – kol kas tik antrą komandos tritaškį pataiko M.Grigonis (20:26).

11 min. Kėlinio pradžia ir vėl slogi. J.Jerebko įsisiautėja ir taškus pelno įvairiausiais būdais – tiek prasiveržimais, tiek susikurtais antraisiais šansais (17:26).

Po I kėlinio: Maskvos srities „Chimki“ – Kauno „Žalgiris“ 20:17

10 min. Kėlinio pabaigoje kauniečiams pavyksta išprovokuoti keletą varžovų pražangų ir jas paversti taikliais baudų metimais (17:20)

9 min. Laisvi nepataikyti metimai tuoj taps tikru galvos skausmu M.Schilleriui. Gerai, kad kauniečiams pavyksta susikurti antruosius šansus. Savo taškų sąskaitą atsidaro ir A.Rubitas (13:18).

8 min. Nuo suolo triukšmingai kyla ir A.Milaknis, iš karto tėkšdamas tritaškį. Apmaudu tik tai, jog kitoje aikštės pusėje tokios pat vertės metimą pataiko ir J.Jerebko (11:16).

7 min. Dar vienas puikus ir energingas R.Jokubaičio įėjimas į aikštę. „Žalgirio“ talentas pelno sunkius du taškus ir paserviruoja puikų perdavimą P.Jankūnui, kuris provokuoja varžovo pražangą ir sumeta abi baudas (8:11).

6 min. Sunkiu metu puolime „Žalgiriui“ reikia M.Grigonio individualių reidų. Kaunietis pataiko metimą iš vidutinio nuotolio, o rungtynėse – pirmoji minutės pertraukėlė (4:9).

5 min. Krepšinis tampa labai paprastu žaidimu, kuomet pataikai kamuolį į krepšį. Deja, N.Hayesas kol kas švaisto vieną progą po kitos, o po taiklios J.Jerebko baudos mes atsiliekame 2:9.

3 min. Šeimininkams taškus kol kas renka vietiniai krepšininkai – pasižymi J.Vyaltsevas, tritaškį prideda ir S.Karasiovas. Kauniečių gretose pirmuosius taškus po puikaus žaidimo „du prieš du“ pelno M.Gebenas (2:8).

2 min. N.Hayesas prameta du visiškai laisvus tritaškius, o štai S.Monia iš tolimojo nuotolio pataiko ir žymiai sunkesnį metimą – atsiliekame 0:3.

Chimki“ startinis penketas: Jegoras Vyaltsevas, Sergejus Karasiovas, Sergejus Monia, Jonas Jerebko, Devinas Bookeris.

Žalgirio“ startinis penketas: Thomas Walkupas, Marius Grigonis, Steve'as Vasturia, Nigelas Hayesas, Martinas Gebenas.

Pradžia – 20 val.

VIDEO: „urBONUSas“: gandai apie „Rytą“, nauja jėga Vilniuje ir COVID-19 „Žalgiryje“
VIDEO: Rokas Jokubaitis – tėvų ašaros, Šaro ir Schillerio skirtumai ir atsakingas karjeros metas
VIDEO: „urBONUSas“: Paulius Motiejūnas – diena, kai išėjo Šaras, ir nauja „Žalgirio“ kryptis
VIDEO: Beprotiška savaitė Barselonoje. Šaras saviizoliacijoje – komanda Sankt Peterburge

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas