Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 10

Dvi naujos pavardės „Žalgirio“ trenerio paieškų sąraše: kokie jų šansai?

„EuroHoops“ žurnalistas Nikas Varlas įtraukė dar porą pavardžių į Kauno „Žalgirio“ trenerio paieškų ratą. Tai du ispanai, o vienas jų jau yra treniravęs „Žalgirį“. Kokie jų šansai šiose lenktynėse dėl Šaro užleisto posto?
Alexas Mumbru
Alexas Mumbru / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nikas Varlas informuoja, kad favoritu perimti „Žalgirio“ vairą išlieka Ertugrulas Erdoganas, tačiau sąraše yra ir Joanas Plaza bei Alexas Mumbru.

15min šaltinių teigimu, abu jie yra siūlomi Lietuvos čempionams, tačiau jų galimybės kol kas nėra didelės.

Nors yra laisvasis agentas, Joanas Plaza nėra labai gerai vertinamas „Žalgirio“ vadovybės. Kauno ekipa kol kas nerodo jam išskirtinio dėmesio. 56-erių strategas treniravo Kauno klubą 2012-2013 m. sezoną ir pasiekė „Top 16“ varžybas.

Po karjeros etapo „Žalgiryje“ J.Plaza penkerius metus vadovavo Malagos „Unicaja“ ir laimėjo Europos taurę. Pastaruosius dvejus metus ispanas treniravo Sankt Peterburgo „Zenit“, tačiau 2019-2020 m. sezono viduryje buvo atleistas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Joanas Plaza
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Joanas Plaza

Tuo tarpu A.Mumbru 2018-aisiais pradėjo vyr. trenerio karjerą ir pakėlė Bilbao krepšinio klubą iš antro Ispanijos divizioną į pirmąjį. Maža to, pastarąjį sezoną iki koronakrizės „Bilbao“ krepšininkai užkilo net į penktą vietą Ispanijos čempionate.

„Tai žaidėjų treneris – tikrai. Pats daug metų žaidė aukščiausiame lygyje, tad puikiai supranta, kaip viskas vyksta rūbinėje, – interviu 15min trenerį apibūdino A.Kulboka. – Su juo labai paprasta bendrauti. Realiai, kaip su draugu. Jis visada paaiškins, pats paklaus patarimo apie kokį nors žaidėją. Kiekvienoje treniruotėje patars, pažers pastabų.

Jeigu vieną treniruotę mato, kad kažkas nelabai išeina, tai jau kitą dieną jis suskirsto žaidėjus į grupes ir bando kiekvienam išaiškinti reikalingus niuansus. Jis žaidėjams skiria labai daug dėmesio.“

Nors A.Mumbru pasirašė naują kontraktą su Bilbao klubu, jame numatyta galimybė išvykti į Eurolygos ekipą.

Tiesa, 15min žiniomis, pokalbiai su A.Mumbru nėra pasistūmėję į priekį, o favoritu šiose lenktynėse, kaip ir skelbė N.Varlas, išlieka E.Erdoganas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas