Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 06

Dvidešimtoji „Žalgirio“ ir „Barcelona“ akistata: kai skaičiai neguodžia

To nesugebėjo padaryti nei Arvydas Sabonis, nei Rimas Kurtinaitis, nei Saulius Štombergas ar Tanoka Beardas. Per tris dešimtmečius rasti priešnuodžių prieš „Barcelona“ ekipą yra pavykę vieninteliam Vidui Ginevičiui, ir tai tik sykį. Penktadienį Kauno ir Barselonos klubai stos jau į dvidešimtąją tarpusavio akistatą. Kol kas statistika neguodžia – kauniečiams pavyko laimėti vos kartą.
Akimirkos iš krepšinio aikštelės
Akimirkos iš krepšinio aikštelės / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Pirmasis pralaimėjimas – skaudžiausias

Įdomu, kad pirmasis „Žalgirio“ ir „Barcelona“ susitikimas iki šiol turi pačią svarbiausią istorinę reikšmę.

1984–1985 m. sezoną klubai susitiko tuometinio Europos taurių laimėtojų taurės turnyro (vėliau Saportos taurės, dabartinės – Europos taurės) finale. Grenoblyje vykusio mačo metu kauniečių neišgelbėjo net fenomenalus Rimo Kurtinaičio pasirodymas. Dabartinis Maskvos srities „Chimki“ treneris į katalonų krepšį įsmeigė 36 taškus, tačiau tai nuo pralaimėjimo lietuvių neišgelbėjo – 73:77.

Tose rungtynėse aikštėje pasirodė ir dabartinis „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas, tačiau jis tąsyk taškų nepelnė.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė
            Eurolygos  era

Kito pasimatymo teko laukti net penkiolika metų. Eurolygos triumfo pagirias išgyvenęs „Žalgiris“ 1999–2000 m. sezono antrajame etape gavo šansą vėl pasitikrinti jėgas su „Barcelona“, bet komanda, kurioje pagrindiniais smuikais tąsyk griežė Mindaugas Timinskas bei Eurelijus ir Mindaugas Žukauskai, atsilaikyti prieš galingą varžovą su pirmuosius žingsnius didžiajame krepšinyje žengusiu Pau Gasoliu, nesugebėjo. Namuose kauniečiai nusileido 60:68, o svečiuose pralaimėjo 64:66.

Istorinę progą „Žalgiris“ išnaudojo 2004-aisiais, kai reguliaraus sezono akistatoje sensacingai nukovė katalonus jų pačių tvirtovėje „Palau Blaugrana“ arenoje.

Dejano Bodirogos, Gregoro Fučkos, Juano Carloso Navarro, Roberto Duenaso ir Vlado Ilievskio žvaigždynas krito prieš savo gyvenimo rungtynes sužaidusį V.Ginevičių. „Žalgirio“ įžaidėjas tą lapkričio 25-osios vakarą pelnė 24 taškus ir surinko 29 naudingumo balus. Tokio įspūdingo pasiekimo kaunietis daugiau nepasiekė niekada.

Tame mače Vidui neblogai talkino Mindaugas Timinskas (21 taškas) ir T.Beardas (17). Vienas dabartinės „Žalgirio“ komandos narys taip pat mena istorinę pergalę. Tuomet dvidešimtmetis dabartinės komandos kapitonas Paulius Jankūnas ant parketo praleido 17 minučių, tačiau taškų nepelnė. Katalonų gretose taip pat likęs vienas žaidėjas – legendinis J.C.Navarro, kuris prieš 11 metų vykusiame mače pelnė 14 taškų.

Skaudžiausia pamoka

Skaudžiausią antausį „Žalgiris“ nuo katalonų gavo 2009–2010 m. sezoną, kai šeimininkai pasismagino 89:55. Toks galingas „blaugranos“ pasirodymas nebuvo atsitiktinumas. Tais metais Xavi Pascualio vyrai nužingsniavo iki finalo ir jame įveikė Pirėjo „Olympiacos“ su Linu Kleiza.

Ar pavyks „Žalgiriui“ pagaliau įveikti „Barcelona“ savo aikštėje ir nutraukti trylikos iš eilės pralaimėjimų tarpusavio akistatose seriją? Lažybų kontoros favoritais laiko svečius, tačiau žalgiriečių galimybės taip pat nėra beviltiškos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas