Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 27

Džiugios naujienos „Žalgiryje“: tikėtinas J.Lauvergne'o sugrįžimas – sekmadienį

Penktadienio dvikovoje Kauno „Žalgiris“ dar rungtyniaus išretėjusia sudėtimi, bet jau sekmadienį į aikštelę išbėgti turėtų brangiausias Lietuvos čempionų žaidėjas Joffrey Lauvergne'as, dėl peties traumos praleidęs beveik keturis mėnesius.
Joffrey Lauvergne
Jure Zdovcas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Antrąjį sezoną Kauno „Žalgiryje“ pasitikęs prancūzas Joffrey Lauvergne'as iš rikiuotės iškrito jau po antrųjų Eurolygos rungtynių su Sankt Peterburgo „Zenit“, kurios paskutinės buvo treneriui Martinui Schilleriui.

Peties traumą patyrusiam 30-mečiui vidurio puolėjui teko gultis po chirurgo skalpeliu, bet praėjus beveik keturiems mėnesiams jis yra pasirengęs grįžti. Tačiau tai įvyks ne penktadienio mūšyje Milane prieš „Olimpia“, o sekmadienio akistatoje LKL pirmenybėse su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Joffrey sugrįžo, treniravosi su mumis, tačiau Milane jis dar nežais. Bet sekmadienį veikiausiai komandoje turėsime jį. Toks yra planas“, – prieš išvyką į Italiją kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas.

Milane J.Zdovcas viliasi sulaukti Manto Kalniečio, Artūro Milaknio ir Tai Websterio pagalbos. Pirmasis derbyje su Vilniaus „Rytu“ susižeidė nuo praėjusio sezono pabaigos jį kamuojančią čiurną, o kitus du krepšininkus buvo užklupęs COVID-19.

„Milas ir Tai mums padėjo treniruotėse. Ieškojome būdų, kaip po dešimties dienų sugrąžinti juos į tinkamą ritmą. Jankio situacija dar nėra gera, jis tikriausiai nežais, bet Milas ir Tai Websteris truputį treniravosi, tikiuosi, kad truputį padės ir rungtynėse, nes rotacija yra siaura, – sakė J.Zdovcas. – Kalnas tikrai keliaus su mumis į Milaną. Matysime rungtynių dieną, ar jis bus pasirengęs mums padėti. Janis turi problemų. Jis buvo pradėjęs treniruotis, bet tai įvyko per anksti.“

Su pagrindine „Žalgirio“ komanda į išvyką išsiruošė du dublerių komandos atstovai – Titas Sargiūnas ir Motiejus Krivas.

„Jie atrodo labai gerai. Jie yra laimingi. Mums nereikėjo kentėti, galėjome turėti normalias treniruotes. Aš esu dėl to labai laimingas“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas

Ši savaitė „Žalgiriui“ turėjo būti dviguba Eurolygoje, tačiau dėl snygiaus buvo nukeltas trečiadienį Graikijoje numatytas mačas su Atėnų „Panathinaikos“.

Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gera, sako J.Zdovcas.

„Pirmiausia buvome nusivylę, jog rungtynės vėl buvo nukeltos. Nežinome, kada sužaisime šį mačą. Bet bloguose dalykuose visada galima įžvelgti ir pozityvo – galėjome pasiilsėti, ypač tie, kurie daug rungtyniauja. Jie galėjo per šias dienas atsistatyti“, – teigė strategas iš Slovėnijos.

Būsima „Žalgirio“ varžovė – Milano „Olimpia“. Tai trečioje Eurolygos lentelės vietoje žygiuojanti komanda. Ettores Messinos kariauna per 19 rungtynių iškovojo 13 pergalių.

Lietuvos čempionų laukia karštas varžovas. „Olimpia“ laimėjo trejas rungtynes iš eilės, o po volu pateko „Barcelona“, Berlyno ALBA ir Maskvos CSKA.

Italijos klubas pasižymi puikia gynyba, kurios reitingas – 103,9 praleisto taško per 100 atakų (3 vieta turnyre). Puolimo reitingas – 110,2 taško (9 vieta).

„Olimpia“ yra mažiausiai klystanti Eurolygos ekipa – vos 11 klaidų per susitikimą.

Mūšyje su Kauno „Žalgiriu“ dizaineriai vis dar neturės dviejų svarbių žaidėjų – Shavono Shieldso (vid. 14,5 naud. bal.) ir Konstantinos Mitoglou (vid. 10,7 naud. bal.).

„Prieš „Olimpia“ dar nesame žaidę, kadangi pirmasis mačas buvo nukeltas. Tai viena stipriausių Eurolygos komandų, turinti vieną geriausių strategų. Puiki sudėtis. Milano ekipa yra tarp favoričių pasiekti finalo ketvertą. „Olimpia“ turi šiek tiek problemų, bet tikslios situacijos nežinome, nes jie nežaidė jau septynias dienas, praleidę mačą Italijos pirmenybėse. Matysime, ar traumuoti žaidėjai sugrįš, turiu omenyje Luigi Datome. Aš laukiu šios dvikovos, – dėstė J.Zdovcas. – Tikiu, kad net ir su visomis problemomis mes patobulėjome, įgavome ritmą, o kai kurie žaidėjai yra geros sportinės formos. Tikiuosi, kad tai pademonstruosime Milane.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas