Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 24

E.Atamanas lieja nuoskaudas dėl praėjusio Eurolygos sezono: „Didžiausia neteisybė sporto istorijoje“

COVID-19 pandemija išdarkė krepšinio lygas, o praėjęs Eurolygos sezonas pirmą kartą istorijoje baigėsi neišsiaiškinus nugalėtojo. Turnyre dominavusios Stambulo „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas negali susitaikyti su mintimi, jog sezonas nebuvo baigtas, bei tikisi šią „neteisybę“ ištaisyti 2020–2021 metų sezone.
Shane'as Larkinas ir Erginas Atamanas
Shane'as Larkinas ir Erginas Atamanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Shane'o Larkino ir Vasilije Micičiaus vedama Stambulo „Anadolu Efes“ per 28 rungtynes buvo iškovojusi 24 pergales, kol pirmenybes įšaldė paslaptingai į Europą atslinkęs koronavirusas.

Nors Eurolygos galvos svarstė įvairius sezono pratęsimo scenarijus, tačiau galiausiai buvo nuspręsta nutraukti stipriausio Senojo žemyno turnyro sezoną.

„Mūsų komanda patyrė vieną didžiausių neteisybių sporto istorijoje. Mes turėjome dviejų pergalių pranašumą prieš artimiausią persekiotoją, o iki reguliaraus sezono buvo likusios šešerios rungtynės. Visi mus laikė pagrindiniais favoritais iškovoti titulą. Tuo metu tai buvo teisingas sprendimas (stabdyti turnyrą), tačiau nėra pasiteisinimų, kodėl sezonas nebuvo baigtas, ypač, kai matėme kaip su situacija susitvarkė NBA ir futbolo lygos. Mes patyrėme didžiulę neteisybę. Nebuvo garantijų, jog tapsime čempionais, bet pralaimėjimai turėtų būti patiriami aikštelėje“, – Turkijos žiniasklaidai sakė Erginas Atamanas.

54-erių specialistas pasidalijo įžvalgomis ir apie galimą sirgalių nebuvimą tribūnose. Pasak jo, krepšininkams bus sunku rasti vidinės motyvacijos, jei rungtynės vyks tuščiose arenose.

„Prieš naująjį sezoną turime tam tikrų nesklandumų. Žiūrovai yra svarbiausias dalykas. Buvome entuziastingi dėl savo sirgalių, nes mūsų krepšinis yra malonus akiai. Turime žvaigždžių, mėgstančių žaisti žiūrovų akivaizdoje. Jei rungtynės bus be žiūrovų, gali kilti sunkumų ieškant motyvacijos“, – sakė E.Atamanas.

Naująjį sezoną „Anadolu Efes“ pasitinka išlaikiusį visą branduolį bei įsigydama vos vieną naujoką – NCAA pirmenybėse rungtyniavusį 23-ejų turką Erteną Gazį.

Pirmajame Eurolygos ture, kuris vyks spalio 1-ąją dieną, E.Atamano auklėtiniai namuose priims Artūro Gudaičio atstovaujamą Sankt Peterburgo „Zenit“, o antrajame laukia derbis su Edgaro Ulanovo naująja komanda Stambulo „Fenerbahče“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas