Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Atamanas vėl triumfuoja prieš Šarą – „Panathinaikos“ įveikė „Fenerbahče“ klubą

Eurolygos čempionas Atėnų „Panathinaikos“ (3-2) įsirašė sunkią pergalę išvykoje prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“ (3-2) ekipą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Imago / Scanpix nuotr.

Graikijos superklubas šiose rungtynėse vertėsi be Mariaus Grigonio (nugaros skausmai), Konstantino Mitoglou (liga), Ioannio Papapetrou (liga) ir Dimitrio Moraičio (peties trauma), bet sugebėjo laimėti bei nutraukti dviejų nesėkmių seriją.

Nuostolių turėjo ir „Fenerbahče“, kuriai padėti negalėjo Sertačas Šanli, Yigitas Mestoglu ir sunkią kelio traumą patyręs Scottie Wilbekinas.

Svečiai pabėgo dviženkle persvara dar antro kėlinio pradžioje (15:25).

„Vėluojame visur. „Panathinaikos“ žaidžia penkta pavara, mes – tik trečia ar antra“, – interviu per didžiąją pertrauką niršo Š.Jasikevičius.

„Fenerbahče“ pabudo ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai tritaškiais prapliupo Tarikas Biberovičius, o rezultato svarstyklės nusviro į šeimininkų pusę (67:65).

PAO puolimas užsikirto, o Šaro auklėtiniai bandė pabėgti (70:65).

To padaryti nepavyko. Viskas sprendėsi pačioje rungtynių pabaigoje, o tuomet savo žodį tarė patyręs Kostas Sloukas. Po jo tritaškio vėl pirmavo PAO (73:75).

Netrukus dvitaškį ir vieną baudos metimą iš dviejų pridėjo Mathias Lessortas, o Atėnų klubas atitrūko mačo pabaigoje (73:78).

Išsigelbėti „Fenerbahče“ ekipai nebepavyko – 76:81 (15:21, 20:25, 19:16, 22:19).

Stambulo klubui tai buvo antrasis pralaimėjimas šiame sezone Eurolygoje ir antrasis, patirtas savų sirgalių akivaizdoje.

Vida Press nuotr./Erginas Atamanas
Vida Press nuotr./Erginas Atamanas

Tarpusavio akistatose tai buvo penktoji iš eilės Ergino Atamano pergalė prieš Š.Jasikevičių.

„Tris kėlinius žaidėme tobulai. Paskutiniame pradėjome panikuoti puolime, pradėjome klysti prieš agresyvią „Fenerbahče“ gynybą. Jie pakeitė rungtynes, bet pabaigoje mano komanda, ypač K.Sloukas ir K.Nunnas, parodė charakterį“, – džiaugėsi E.Atamanas.

„Nemanau, kad krepšinis šįvakar buvo gražus. „Fenerbahče“ nežaidė gerai, mes nežaidėme gerai paskutiniame ketvirtyje. Nesvarbu, nes mes laimėjome arenoje, kurioje itin sunku tai padaryti“, – pridūrė turkas.

Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Faktas tas, kad neužtenka gerai sužaisti pusantro kėlinio prieš Eurolygos čempionus. Mes nežaidėme, nekovojome pirmoje pusėje. Tuomet grįžome, parodėme šiek tiek charakterio, bet kvailos klaidos, kelios klaidos, keli neišsimesti kamuoliai iš užribio galiausiai kainavo mums šias rungtynes“, – purtydamas galvą dėstė Š.Jasikevičius.

„Fenerbahče“: Tarikas Biberovičius 16 (3/6 trit., 6 atk. kam., 4 klaid.), Wade'as Baldwinas 14 (3/5 trit., 4 klaid.), Bonzie Colsonas 11 (6 atk. kam.), Marko Guduričius 9, Nicolo Melli 8.

„Panathinaikos“: Kendrickas Nunnas 15 (2 blok.), Mathiasas Lessortas 14 (5 atk. kam., 3 per. kam.), Kostas Sloukas 13 (3/4 trit.), Lorenzo Brownas (5 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Omeras Yurtsevenas (6 atk. kam.) – po 12.

Kitą savaitę Šarūnas Jasikevičius ir „Fenerbahče“ atvyks į Kauną. Tiesa, žais ne su „Žalgiriu“ (4-1), pirmaujančiu Eurolygoje, o su Roko Jokubaičio atstovaujama Tel Avivo „Maccabi“ (2-3).

Stambule turėjęs vykti mačas į Lietuvą perkeltas dėl saugumo.

Tuo metu „Panathinaikos“ klubo savaitgalį laukia derbis su amžinu priešininku Pirėjo „Olympiakos“ Graikijos lygoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai