Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 08

E.Ulanovas – apie kertinį skirtumą rungtynėse ir naujoko paieškas: „Tai – sunkus rebusas“

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas graužėsi dėl neišnaudoto šanso nesėkme pasibaigusiose rungtynėse su „Monaco“, kurias Lietuvos čempionai po įtemptos kovos pralaimėjo 79:83.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ulia, mūsų Ulia!“, – dar prieš rungtynes ėmė skanduoti ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai „Green White Boys“, iškėlę ir Edgaro Ulanovo kritikams skirtą plakatą: „Tegul internetas paspringsta žalių krauju“.

Kauno komandos kapitonas pastaruoju metu tapo pralaimėjimų atpirkimo ožiu internautams, o šioms kalboms žibalo į ugnį įpylė ir paskutinė minutė Berlyne, kai E.Ulanovo pramesti metimai ir klaida dvikovos pabaigoje virto skaudžiu Eurolygos autsaiderių antausiu 64:62.

Po trijų dienų „Žalgiris“ sugėrė dar vieną nesėkmę, jau septintą per pastarąsias devynerias Eurolygos rungtynes.

„Nežinau, ar reikėtų vadinti tai sunkiu laikotarpiu. Liūdniausia, kad pralaimime, o dar turime daug traumų, dėl ko labai liūdna, – po mačo su „Monaco“ sakė E.Ulanovas. – Aš su sirgaliais visada palaikau gerą ryšį, bendradarbiaujame visada – net ir nuo pirmų dienų, kai dar nebuvau kapitonas. Aš turiu šiltą ryšį su sirgaliais ir pasitikiu visais iki vieno iš šios grupės. Buvo ir gero, ir kažkada blogo, bet mes sėdame ir išsiaiškiname viską viduje, kaip ir turi būti komandoje. Jiems visada būsiu dėkingas už šį palaikymą. Mūsų sirgaliai tokie ir yra – jie nieko nestebina, nes yra geriausi, o mes petys į petį visiškai jais pasitikime.“

Traumuotų žaidėjų skaičiuoti nespėjantis „Žalgiris“ stipriai kibo į atlapus Monako Kunigaikštystės milijonieriams, bet galiausiai Donato Motiejūno atstovaujamos komandos pergalę pripažino 79:83.

„Monaco“ pergalę nukalė 25 taškus pelnęs ir Juaną Carlosą Navarro iš trečios rezultatyviausių visų laikų Eurolygos žaidėjų sąrašo vietos išbraukęs Mike'as Jamesas.

Nesėkme pažymėtame mače „Žalgiris“ realizavo vos 4 baudų metimus iš 7, Saša Obradovičiaus auklėtiniai – 26 iš 33.

„Liūdna, nes pralaimėjome. Liūdniausia, kad turėjome šansą, bet neužsikabinome. Ketvirtajame kėlinyje rungtynės galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Dar buvo vienas momentas, kai prametėme iš po krepšio ir gavome nesportinę pražangą, – po dvikovos sakė E.Ulanovas. – Toks dabar momentas – mes esame nelaimėliai. Gal tai ir mūsų kaltė, jog patys save pasistatėme į tokią padėtį. Velniškai sunku buvo žaisti. Daug sudėtingų metimų pataikė Mike'as Jamesas. Galbūt kentėjome nuo daug pražangų, leidome prie apylygio rezultato jiems mesti daug baudų metimų. Jeigu patys laikėmės klampiu žaidimu, ko ir galima buvo tikėtis, tai gynyboje gal per daug padarėme pražangų ir leidome jiems lengvai susimesti metimus nuo linijos. Puolime neblogai laikėmės žaidybinio plano, žaidėme kantriai, ieškojome situacijų, kur galime užatakuoti „Monaco“. Visas rungtynes koncentracijos išlaikyti turbūt yra neįmanoma, bet didžiąją dalį žaidėme kryptingai. Žaidėme visi kantriai, tai gal ties tuo buvo geras dalykas. Sunku kalbėti, liūdna, kad pralaimėjome, nes turėjome gerą šansą.“

Beveik 66 Eurolygos minutes per keturias dienas sužaidęs Ulia į „Monaco“ krepšį įmetė 10 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir surinko 11 efektyvumo balų.

– Kaip jaučiatės po tokio krūvio, kai sužaidėte 65 minutes per keturias dienas Eurolygoje?

– Geriau 65, o ne 0. Kol kūnas leidžia, tol džiaugiuosi. Būna geriau, būna blogiau.

– Kas lėmė tokį baudų metimų skirtumą – „Žalgiris“ metė 7, o „Monaco“ – 33?

– Mes sunkiai vargome puolime, kad surastume kažką. Ieškant spragų „Monaco“ gynyboje reikėjo žaisti labai kantriai. O jie tiesiog susimetė baudų metimus. Kažkur patirtis, kažkur autoritetas, o gal momentais mes perdegėme. Tokie dalykai pabaigoje yra skaudūs, kai pralaimi 4 taškais. Tai buvo kertinis skirtumas šiose rungtynėse.

– Per savaitę laiko netekote trijų žaidėjų dėl traumų. Kokiais būdais bandote dangstyti atsivėrusias spragas rotacijoje ir žaidime?

– Įeiti turi ir Edmondas, ir Dovis, ir Tomas, ir Keenanas. Jiems atsiveria visiškos galimybės imti į rankas žaidimo vadeles. Jie gali žaisti daug „du prieš du“, daug kūrybos. Žinoma, nėra lengva. Naujokas turėjo tik kelias treniruotes, tad sunku kartais atsiminti sistemas, o ką kalbėti apie gudrybes, kažkokias pražangas ar pagalbas nuo kažko. Turime kitus žaidėjus, kuriais pasitikime. Šiuo metu svarbiausias yra palaikymas, o rūbinėje jis tikrai yra.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner

– Ką per savaitę laiko spėjote suprasti apie Edmondą Sumnerį?

– Kas labiausiai krenta į akis, tai atletiškumas, didelis kūnas ir ilgos rankos. Gynyboje jo tikrai niekas lengvai neužatakuos. Jis turi viską. Svarbiausia, kad su kiekviena diena jis pridėtų europinio krepšinio patirties.

– Kaip manote, ar „Žalgiriui“ reikia naujoko, ir jei taip, tai kokios pozicijos?

– Naujokas būtų gerai, bet nėra lengva ir tą naujoką rasti. Kitas dalykas – kai grįš traumuoti žaidėjai, tas naujokas turės ir ten gerai įsipaišyti. Manau, kad šis klausimas yra sunkus. Tai – sunkus rebusas. Taip, naudinga būtų turėti naują žaidėją, bet niekam nėra lengva ir daug komandų ieško pastiprinimo, ypač gynėjų linijoje. Visi prioritetiniai žaidėjai yra su patirtimi, bet tokį rasti yra sunku. Net neabejoju, kad klubas daro viską, kad rastų geriausią variantą.

– Kaip šiuo metu sekasi komandoje tvarkytis Kaziui Maksvyčiui, kuriam sirgaliai irgi skyrė palaikymo žinutes ir plakatus?

– Reikėtų turbūt klausti paties trenerio. Kas liečia rūbinę ir žaidėjus, tai stengiamės treneriui padėti visose situacijose, kur tik galime. Reikia kalbėtis ir žiūrėti, pastumti tokiu momentu emocijas į šoną ir blaivia galva viską išanalizuoti. Net neabejoju, kad taip ir bus. Dabar sunku kalbėti apie nuotaiką, kuri dabar yra prasta, nes pralaimėjome, bet apie žaidimą viskas geriau matysis, kai viduje išanalizuosime blaivia galva. Žiūrėsime, kas iš tikrųjų buvo gerai ar blogai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Ar jums nėra keistos kalbos apie kaistančią Kazio Maksvyčio kėdę, turint omenyje visas esančias aplinkybes komandoje?

– Yra žmonės, kurie tikriausiai gauna atlyginimą, kad išreikštų savo nuomonę. Tai yra visiškai normalu, nes visada taip buvo ir bus, nesvarbu, koks treneris būtų prie vairo – Jasikevičius ar Maksvytis. Visi visada turės savo nuomonę. Ar mums reikėtų į tai reaguoti, kai patys problemų viduje turime apsčiai? Reikia tvarkyti žaidimą, reikia dėlioti rotaciją ir minutes. Turime kitų problemų, su kuriomis turime tvarkytis. Antra – turime remtis tik pagrįsta kritika, o ne laužta iš piršto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas