Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 17

E.Ulanovas baksnojo į tą pačią bėdą: „Dar kartą mums pakišo koją“

Kauno „Žalgiris“ (3-13) metė iššūkį vienai karščiausių šiuo metu komandų visoje Eurolygoje Kazanės UNIKS (10-6). Jure Zdovco auklėtiniai tris kėlinius laikė uždėję apynasrius varžovų žvaigždėms.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Po 30 minučių Kazanėje, sprendžiant tik iš rezultato švieslentėje, atrodė, kad kažkas pavogė vieną kėlinį. Abi komandos buvo pelniusios vos po 42 taškus.

Tačiau lemiamu metu UNIKS įjungė aukštesnę pavarą, pataikė sunkesnius metimus, o „Žalgirio“ puolimas visai nutilo – 53:66.

„Pirmoje pusėje buvome rungtynėse. Įdėjome daug pastangų. Aišku, puolime mums labai trūko kokybės prieš jų keitimąsi ginamaisiais. Dar kartą tai mums pakišo koją“, – „Žalgiris TV“ teigė Edgaras Ulanovas.

VIDEO: E.Ulanovas: „Gynyboje tikslą įvykdėme, bet puolimas buvo didžiausia bėda“

„Rezultatas buvo lygus, mes prieš jų keitimąsi visais ginamaisiais neužpuolėme, o jie paėmė ir sumetė kelis sudėtingus metimus. Jie – talentingi, tikrai aukšto lygio žaidėjai ir mus nubaudė.

Vienintelė išeitis – dirbti ir treniruotis. Nieko kito nebelieka“, – atsiduso puolėjas, pats surinkęs 7 taškus (3/5 dvit., 0/2 trit.).

„Atrodo, ir ruošėmės (tokiai varžovų gynybai), bet kamuolys puolime nesujuda ir metame neparuoštus metimus paskutinėmis atakų sekundėmis. Jie ketvirtajame kėlinyje įmetė kelis apylaisvius tritaškius, o tokiai komandai to užtenka.

Mums trūko geresnio puolimo, o gynyboje – dar daugiau pražangų, daugiau kietumo. Nors momentais gynyba šiandien buvo visai gera“, – pridūrė E.Ulanovas.

VIDEO: Ieškant „Žalgirio“ sezono pozityvų: Marekas Blaževičius toliau naudojasi savo šansais

Nors ir praleido mažiausiai taškų į savo krepšį šiame sezone (66), „Žalgiris“ išvykoje pralaimėjo jau aštuntą sykį iš tiek pat galimų.

„Galėjome praleisti dar mažiau taškų, jei ne mūsų klaidos, po kurių jie nubėgo į greitą puolimą. Čia ir yra ta problema – nesame organizuoti puolime, prarandame kamuolius ir jie įmeta lengvus taškus. Tikslas ir būtų toks – išvykoje nepraleisti daugiau nei 75 taškų, bet didžiausia bėda – mūsų pačių puolimas“, – konstatavo E.Ulanovas.

VIDEO: Kovojo iki paskutinio kėlinio: „Žalgiris“ – UNIKS mačo epizodai

Paskutinis Eurolygoje liekantis „Žalgiris“ kitas rungtynes žais po savaitės namuose su Milano „Olimpia“ klubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas