Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 08

E.Ulanovas po išvargtos „Žalgirio“ pergalės: „Neapsivėmėte? Nes mes tai beveik“

Kauno „Žalgiris“ pasiekė nors ir negražią, bet labai svarbią pergalę Eurolygoje, išvykoje 66:63 palauždamas Berlyno ALBA. Po rungtynių „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas juokavo apie labai akiai nepatrauklų krepšinį „Mercedes-Benz“ arenoje.

„Neapsivėmėt nė vienas žiūrėdamas šitą krepšinį? Nes mes tai beveik apsivėmėm“, – šypsodamasis klausė Ulė po išvargtos pergalės.

Kančios krepšinį priminusiose rungtynėse „Žalgiris“ pataikė vos 3 tritaškius iš 18 ir prametė net 11 (iš 28) baudų metimų, bet neatsiliko ir ALBA, apskritai realizavusi viso labo 21 metimą iš žaidimo iš 65.

„Juokas juokais, bet visiškas senų gerų laikų „Žalgirio“ gimdymas, – pergalės į ankstesnius laikus buvo nukeltas E.Ulanovas. – Šiandien svarbiausia viskas pasibaigė pergale. Detalės, kurios tai nulėmė, buvo gynyba ir fiziškumas, kurį šiandien davėme. Jis visiškai skyrėsi nuo to, kuris buvo per rungtynes su Madridu ir „Barca“. Gal kažkiek per daug gerbėme juos ir nelabai patys tikėjome savimi prieš topines komandas.

Šiandien reikėjo tos pergalės, varžovas buvo iš kitos lentynos. Buvo velniškai sunku, bet svarbiausia, kad taip negražiai pavyko išstumti tą pergalę. Yra daug taisytinų dalykų, bet laiko šiuo metu analizuoti nėra. Žiūrime į kitas rungtynes – ASVEL.“

Vietos atkrintamosiose varžybose vis dar siekiančiam „Žalgiriui“ pergalė buvo reikalinga kaip oras, nes iš ankstesnių šešių mačų kauniečiai buvo laimėję tik vieną. Ar psichologinis spaudimas slėgė žalgiriečius?

„Negalvojome apie tokius dalykus, bet aišku, kad viskas susideda. Visi dalykai tikrai veikia ir žinojimas, kad reikia laimėti, gero nepriduoda. Bet šiandien tikrai buvo ta kova, kurios nori treneriai, kuri traukė mus sezono metu. Būtent ta gynyba, kovingumas. Mes žaidėme prastai ir kažkiek juos įvėlėme į tą bardaką, – juokėsi Ulė. – Taisytinų dalykų yra – geriau dalintis kamuoliu, išnaudoti silpnąsias puses, žaisti ramiau. Pataikymas nuo baudų metimų linijos buvo blogas. Bet imame šitą pergalę.“

VIDEO: E.Ulanovas po dvikovos Berlyne: „Buvo velniškai sunku“

Komandos kapitonas negailėjo gerų žodžių ir labai svariai prie pergalės prisidėjusiems Isaiah Taylorui ir Achillei Polonarai, kuriems tai buvo bene geriausios rungtynės Eurolygoje nuo sausio, kai šie du žaidėjai papildė „Žalgirį“.

Isaiah Tayloras įmetė 14 taškų ir buvo rezultatyviausias rungtynėse, o A.Polonara tapo rungtynių MVP su 9 taškais, 9 atkovotais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais, 3 perimtais kamuoliais ir 16 naudingumo balų.

„Jie jau yra čia netrumpai. Turi vis daugiau prisidėti, nebijoti atsakomybės. Mes juos palaikome, kartais ir pastumiam, ypač Isaiah, kuris antroje pusėje buvo visiškai kitoks nei pirmoje bei momentais tikrai patraukė, – kalbėjo E.Ulanovas. – Norisi, kad jie būtų mūsų komandos dalimi, jaustųsi patogiai. Žinoma, bus daugiau rungtynių, aukštyn–žemyn, čia normalu – matėte, kokios šiandien buvo rungtynės, po 60 taškų sumetam. Bet už juos abu labai džiaugiuosi šiandien.“

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais ketvirtadienį, kai namuose priims Vilerbano ASVEL.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas