Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 16

„El Clasico“ Kaune pasitinkantis Šaras: „Tai mane neramina labiau už W.Tavaresą“

Šarūnas Jasikevičius lygiai prieš 20 metų iškovojo pirmąjį Eurolygos titulą, o artėjantį savaitgalį gimtajame Kaune jis sieks pirmojo, kaip vyriausiojo trenerio, trofėjaus.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Scanpix/IPA/SIPA nuotr.

„Barcelona“ artėjantį penktadienį Kaune vyksiančiame Eurolygos pusfinalyje susikaus su Madrido „Real“ krepšininkais.

Prieš finalo ketvertą – Katalonijos klubo vairininko Šarūno Jasikevičiaus pokalbis su Ispanijos sporto dienraščiu „AS.com“.

„Viskas yra pakankamai panašu, – situaciją dabar ir prieš 20 metų lygino Šarūnas Jasikevičius. – Negalvokite, kad kas nors labai pasikeitė. Aš jaučiu tą patį norą laimėti. Puikiai pamenu visas detales – prieš, per ir po finalo ketverto. Stebiu savo žaidėjus ir matau, kad kai kuriems jų tai bus pirmasis kartas, tad turime būti pasiruošę ir susikoncentravę.“

„Barcelona“ jau daugiau nei mėnesį nepralaimi rungtynių, iškovojusi per šį laiką visas vienuolika pergalių, įskaitant „sausą“ 3-0 Eurolygos ketvirtfinalio seriją prieš Kauno „Žalgirį“.

„Komanda šiuo metu yra geroje būsenoje, tačiau tai yra normalu, jeigu patenki į finalo ketvertą. Nors šįkart viskas klostėsi kiek kitaip, bet kaip ir praėjusius du sezonus, mes vėl tai pasiekėme. Daugiau ar mažiau viskas yra gerai. Svarbiausia yra tos 40 mačo minučių, kurių metu turėsime atiduoti viską“, – sakė Šaras.

Nors užkulisiuose netyla kalbos apie būtiną „Barcelona“ komandai iškovoti trofėjų, kurių per visą istoriją katalonams pavyko nugvelbti vos du (2003 ir 2010 m.), bet Šaras apie spaudimą laimėti kalbėti linkęs nebuvo.

„Nežinau, kas mus laiko finalo ketverto favoritais, o kas ne. Tai nėra svarbu. Galvoju, kad mes turime variantų laimėti, bet taip pat galvoja ir likę trys klubai. Nuo titulo visas keturias komandas skiria vos dvi pergalės. Nežinau, ar praeityje irgi buvome laikomi favoritais, nes tai nėra svarbu, – sakė Š.Jasikevičius. – Sudėtinga kalbėti apie spaudimą. Bandėme apie tai kalbėtis, bet svarbiausi pokalbiai laukia Kaune. Žmogus pats turi visa tai praeiti, o mes turime patyrusių žaidėjų. Štabas irgi yra daug ko matęs ir patyręs. Tai padeda. Pergalę lemia smulkios detalės. Laukiame finalo ketverto ir tikimės, kad įvykiai pasisuks mums dėkinga linkme.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Pusfinalyje „Barcelona“ žais prieš kitokį „Real“, kuris dėl masinių muštynių su Belgrado „Partizan“ krepšininkais bei traumų neturės trijų svarbių žaidėjų – Guerschono Yabuseles, Gabrielio Decko ir Vincent'o Poirier.

„Tai keičia rungtynes, kadangi įprastai būtume ruošęsi žaisti prieš juos. Tai nereiškia, kad „Real“ bus prastesnė komanda. Jie turi labai ilgą žaidėjų suolelį ir patyrusį štabą. Kas žino, kas nutiks, kai yra tiek netekčių. „Real“ nebus silpnesnis, jis bus kitoks“, – sakė Š.Jasikevičius.

Pagrindinis „Real“ žmogus – net po 26,8 naudingumo balo ketvirtfinalio serijoje rinkęs 221 cm ūgio milžinas Walteris Tavaresas.

„Reikia galvoti apie visumą, o ne vieną žaidėją. Galvoju, kaip sustabdyti ne Walterį Tavaresą, o visą „Real“. Jie daro daug dalykų gerai, ypač puolime, kuriame jie yra tarp trijų geriausių lygos komandų. Tai mane neramina labiau už W.Tavaresą. Tu bandai sustabdyti viską, bet prieš geras komandas vis tiek kažkur turi rizikuoti. Negalime galvoti tik apie Walterį Tavaresą“, – teigė Š.Jasikevičius.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Walteris Tavaresas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Walteris Tavaresas

Šaras pasidžiaugė, jog Eurolygos finalo ketvertas pirmą kartą istorijoje bus surengtas jo gimtajame Kaune.

„Nuo arenos pastatymo buvo tik laiko klausimas, kada finalo ketvertas atvyks į Kauną. Jie šiam renginiui yra pasiruošę. Žmonės praleis gerai laiką, o Kaunas dėl žmonių meilės krepšiniui yra tinkama vieta finalo ketvertui“, – sakė Šarūnas Jasikevičius.

Rungtynių tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“ startas – penktadienį 21.00 valandą „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas