Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 12 20

Emocijos „Žalgirio“ rūbinėje: mačo didvyrio pasakojimas, Hulkas ir debiutanto nuostaba

Kauno „Žalgirio“ rūbinėje po dramatiškos pergalės Stambule buvo linksma. Iki tragedijos trūko nedaug, bet žalgiriečiai ištraukė pergalę prieš „Daruššafaka“ 75:71. Žalgiriečiai rūbinėje dalijosi įspūdžiais apie svarbiausius rungtynių akcentus.
Erikas Venskus ir Rokas Jokubaitis
Erikas Venskus ir Rokas Jokubaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Rungtynių didvyriu tapęs Leo Westermannas teigė, kad negalėjo nesiimti lemiamo metimo.

Iki lemtingojo šūvio visus tritaškius prametęs prancūzas sakė buvęs visiškai laisvas, todėl kito varianto neturėjo net ir atsargoje prisikaupus atakos laiko.

„Jaučiau metimą ir jaučiausi gerai. Mačiau, kad gynėjas buvo prie Davieso, todėl priėmiau sprendimą mesti. Buvau laisvas. Prie tokio metimo dirbu kiekvieną dieną, – šypsojosi L.Westermannas. – Prieš tai pramesti tolimi metimai buvo sudėtingi – visai kitokie nei paskutinis. Buvau užtikrintas ir mečiau. Tokiu metu mesti tokiam laisvam...“

12 taškų pelnęs prancūzas pridūrė, kad rungtynės nebuvo labai geros: „Rungtynės buvo baisios. Manau, iš šono tai buvo matyti. Svarbiausia, kad laimėjome. Tai tokios rungtynės, kurias tiesiog reikia laimėti.“

„Daruššafaka“ atkovojo 12 kamuolių puolime ir antraisiais šansais surinko 13 taškų. Nors karaliavo po „Žalgirio“ krepšiu, turkai liko per vieną puolime atkovotą kamuolį nuo savo vidurkio.

„Jie yra geriausiai dėl kamuolių puolime kovojanti komanda. Bandėme juos atitraukti nuo krepšio. Bandžiau ir aš. Bet tai jų varikliukas, – pasakojo Brandonas Daviesas. – Aišku, buvo ir nesėkmingų atšokimų. Dėl kiekvieno jų atkovoto kamuolio mes turėjome dirbti papildomai. Bet kai tik gerai apsaugodavome baudos aikštelę, mes galėdavome mestis į puolimą ir ten atrodydavome geriau.“

VIDEO: Pamatykite: „Žalgirio“ triūsą Stambule vainikavo įspūdingiausias T.Walkupo dėjimas šį sezoną

Žalgiriečiams svarbų impulsą, be gynybos, davė keli energijos pliūpsniai.

Vieną jų suteikė Thomasas Walkupas, aikštėje pasirodęs tik po pertraukos, bet pasižymėjęs 6 taškais ir įspūdingu dėjimu.

„Jis labai užvedė. Mes jau juokavome, kad Thomasas pavirto Hulku iš kalendoriaus. Labai smagu, kad jis gerai įsijungė į rungtynes, nors nežaidė pirmoje pusėje. Labai dėl jo smagu“, – šypsojosi Marius Grigonis.

Ypatingai „Žalgirio“ rūbinėje jautėsi vienas Eurolygos debiutantas.

Tai buvo 18-metis gynėjas Rokas Jokubaitis, beveik per 5 minutes pasižymėjęs 2 taškais.

Jaunuolis pripažino, kad nesitikėjo, jog bus mestas į aikštę dar pirmajame kėlinyje.

„Jaučiasi, kad Eurolyga – aukštas lygis. Kiekvienose rungtynėse tikiuosi išbėgti, bet tikrai negalvojau, kad išbėgsiu pirmame kėlinyje, – nuostabos neslėpė R.Jokubaitis. – Kai išleidžia jauną žaidėją, tai dažniausiai padaryti vieną baudą ar apsiginti. Buvau nustebęs, bet jaučiausi pasiruošęs ir, manau, neblogai išėjo.

Gal tik ta viena klaidelė – priešininkams išmestas kamuolys, apkartino debiutą. Bet manau, kad viskas buvo neblogai. Nebuvo kada jaudintis – treneris greitai iškvietė į aikštę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas