Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31

Emocijų pliūpsnis Kaune: stebuklingas momentas, sugrąžinęs lauk išbėgusius sirgalius

Nekantriausi „Žalgirio“ sirgaliai pasigailėjo, neišlaukę rungtynių su Sankt Peterburgo „Zenit“ ketvirtojo kėlinio pabaigos. Jie pražiopsojo stebuklingą momentą, kuris sugrąžino į tribūnas nemažai nebetikėjusių ir išėjimo link patraukusių žiūrovų.
Hellowennas "Žalgirio" arenoje
Hellowennas "Žalgirio" arenoje / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kai iki ketvirtojo ketvirčio pabaigos likus žaisti 7 sekundes „Žalgiris“ prarado kamuolį ir paliko varžovus su trijų taškų persvara (59:62), nemažai sirgalių patraukė išėjimo link.

„Kas išeina anksčiau laiko tas...“ – aštriomis skanduotėmis nebetikėjusius komanda išlydėjo „Žalgirio“ aistruolių tribūna.

Tačiau rusai suklydo – Th.Walkupas išprovokavo ginčą, laimėjo ginčo kamuolį, ir prasidėjo stebuklas.

L.Lekavičius staigiai čiupo pamuštą kamuolį, skuodė į priekį ir geriausiai įvertino situaciją. Ar bandydamas mesti, ar perduoti kamuolį toli į priekį, jis pašokdino A.Renfroe, trenkėsi į amerikietį, o išleidęs kamuolį uždirbo „Žalgiriui“ tris baudų metimus.

Iš pradžių vienas teisėjas signalizavo tik du baudų metimus – esą pražanga buvo atlikta ne metimo, o perdavimo metu. Bet po pasitarimo teisėjai pakeitė sprendimą – trys baudų metimai.

Trumpai antroje mačo dalyje žaidęs „Žalgirio“ įžaidėjas pademonstravo šaltus nervus.

Jis pataikė visus tris baudų metimus ir išplėšė komandai pratęsimą 62:62. Tai buvo pirmos ir vienintelės tą vakarą mestos L.Lekavičiaus baudos. Beje, iki tų paskutinių sekundžių Lukas nežaidė visą ketvirtą kėlinį.

Į tribūnas atgal bėgo „Žalgirio“ sirgaliai, kurie jau buvo pasiėmę iš rūbinių striukes ir kulniavo išėjimo link, norėdami išvengti spūsčių. „Žalgirio“ arenos pranešėjas irgi pašiepė iki rungtynių pabaigos vietose neišsidėjusius žiūrovus.

„Nebetikėjai, ar ne?“ – juokėsi „Žalgirio“ gerbėjai, sugavę vilties šiaudą.

Deja, „Žalgiris“ pratęsime nepasipriešino „Zenit“ ir pralaimėjo 70:82.

„Nuoširdžiai kalbant, tai nemačiau pakartojimo, – apie epizodą kalbėjo Sankt Peterburgo klubo treneris Joanas Plaza. – Vienintelė proga „Žalgiriui“ buvo mesti tritaškį, o mes suklydome ir prasižengėme.

Myliu Alexą Renfroe, jis turi daug patirties bei duoda daug naudos, bet jis suklydo. Logiška, kad teisėjai sušvilps šią baudą bei duos tris metimus.

Tai antras kartas, kai laimime pratęsime. Tai padarėme ir Pirėjuje, ir čia. Džiaugiuosi dėl to, nes nėra lengva tai padaryti. Įprastai komandos palūžta, bet mes parodėme gerą charakterį. Per pratęsimą parodėme, kad nusipelnėme pergalės.“

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ po pratęsimo nusileido Sankt Peterbugo „Zenit“
VIDEO: „Karštom pėdom“: Šarą pranokęs J.Plaza, „žalgiriečiai“ be energijos ir M.Ponitkos Mazurka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito