Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 10 16

Eurolyga: „Brose Baskets“ lengvai įveikė Strasbūro klubą, o „Montepaschi“ krepšininkai nepasipriešino „Galatasaray“ ekipai

Trečiadienį prasidėjo pirmosios kovos dėl 2013–2014 metų Eurolygos trofėjaus. Bambergo „Brose Baskets“ krepšininkai pirmąjį žingsnį žengė tvirtai – nugalėtas Strasbūro IG klubas. O Stambulo „Galatasaray“ klubas nesunkiai parklupdė Sienos „Montepaschi“.
Sharrodas Fordas
Sharrodas Fordas / „Scanpix“ nuotr.

Prancūzai nepasipriešino vokiečiams

Strasbūro ekipa nuo pat pirmų rungtynių minučių ėmėsi iniciatyvos ir išsiveržė priekį. Įpusėjus kėliniui „Brose baskets“ vis dar buvo atsiliekančios vaidmenyje ir vis bandė prisivyti varžovus. 9:13. Nepavyko Bambergo krepšininkams persverti rezultato savo naudai ir iki pirmojo ketvirčio pabaigos, nuskambėjus švilpukui – 4 taškų deficitas. 16:21.

Antrajame ketvirtyje „Brose baskets“ ekipa lyg pabudo iš gilaus miego – kėliniu įpusėjus pirmavo 35:29. Pirmoje antrojo kėlinio pusėje pelnyti 8 Strasbūro krepšininkų taškų ir buvo paskutiniai. Įsibėgėjęs Bambergo traikinys ne tik nestabė savo puolimo, bet ir surakino priešininkų. Antrąjį kėlinį laimėję 27:8 vokiečiai susikrovė 14 taškų persvarą. 43:29.

Ekipos iš Prancūzijos bėdos nesibaigė ir trečiajame kėlinyje. Strasbūro krepšininkams misija pakreipti rungtynes kita likme jau artėjo prie neįmanomos, nes vokiečiai įgijo jau 19 taškų pranašumą. 53:34. „Brose baskets“ ekipa neketino prancūzams palikti nė menkiusios vilties išsikapstyti, vokiečiai nemažindami tempo trečiojo kėlinio pabaigoje dar padidino savo persvarą. 66:45.

Nuo pat ketvirtojo kėlinio pradžios prancūzai kilo į lemiamą šturmą. Praėjus 3 min. pavyko kiek sumažinti deficitą ir priartėti prie Bambergo krepšininkų 56:72. Pirmojoje kėlinuko pradžioje „Brose baskets“ leido Strasbūro ekipai po žingsnelį artėti, tačiau likus 4 min. vėl pratęsė savo šou. Galiausiai, nors ir praleimėjusi paskutinį ketvirtį 18:25, Bambergo ekipa šventė pirmąją pergalę Eurolygos sezone. 84:70.

„Brose baskets“ ekipa fantastiškai metė tritaškius – 50 proc. pataikymas (12 iš 24). Prancūzai tolimų metimų statistika kur kas prastesnė – 20 proc. pataikymas.

Nugalėtojai daug geriau kovojo ir dėl atšokusių kamuolių 37 prieš 23. Vokiečiai labiau dalinosi ir perdavimais, jie atliko 24 rezultatyvius perdavimus, o priešininkai – 19.

„Brose Baskets“: Jamaras Smithas (5/5 dvit., 3/4 trit.) 19, Antonas Gavelis (6 rez.perd.) 16, Sharodas Fordas (7 atk.kam.) 11, Mike'as Zirbesas 10 taškų.

SIG: Alexis Ajinca 19, Romainas Duportas 13, Antoine Diotas 12 taškų.

„Galatasaray“  nepaliko vilčių „Montepaschi“ krepšininkams

C grupės rungtynėse „Montepaschi“ krepšininkai metė iššūkį Stambulo „Galatasaray“, turkai jį priėmė ir neturėjo vargo su italais.

Nuo pat rungtynių pradžios į priekį keliais taškais paspruko Stambulo ekipa. 5:9. Komandos apsikeitė keliomis rezultatyviomis atakomis ir italų deficitas nemažėjo 7:11. Bent žingsneliu priartėti prie „Galatasaray“ italų klubui nepavyko iki pirmojo ketvirčio pabaigos. 16:20.

Antrą kėlinį turkų ekipa nusprendė didinti pagreitį – netruko įgyti 9 taškų persvaros. 31:22. Sienos klubas kiek įmanydamas mėgino priartėti prie pabėgusio „Galatasaray“, tačiau vis nesėkmingai. 33:43. Įpusėjus kėlinius „Montepaschi“ niekaip nepavykdavo surengti rezultatyvios atakos. Italų bėdos tuo nesibaigė, į kėlinio pabaigą Stambulo krepšininkai papylė dar vieną atakų laviną ir prieš ilgąją pertrauką susikrovė labai solidų pranašumą. 51:33.

Trečiąjį kėlinį Sienos ekipa pradėjo rimtai nusiteikusi pakoreguoti rungtynių braižą.  „Montepaschi“ surengė spurtą 8:0 ir sumažino atsilikimą 41:51. Nors italai sėkmingai atakavo ir toliau, tačiau pabudo ir Turkijos ekipa. Todėl,  nors ir laimėjusi ketvirtį 19:12, Sienos komanda liko besivijančiosios vaidmenyje. 52:63.

Ketvirtajame kėlinuke virė apylygė kova. Italijos ekipa atakavo rezultatyviai, tačiau apsiginti nuo „Galatasaray“ atsako nepavyko, todėl skirtumas ir įpusėjus kėliniui buvo panašus 64:75. Likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos tapo aišku, kad Turkijos krepšininkai pergalės iš savo rankų nepaleis. Nuskambėjo finalinis švilpukas ir pirmuoju laimėjimu džiaugėsi Stambulo ekipa. 84:75.

„Montepaschi“: Danielis Hackettas 26, Jeffrey Viggiano 10 taškų.

„Galatasaray“: Carlosas Arroyo 21, Jamontas Gordonas 18, Zoranas Ercegas 15, Henry Domercantas 11 taškų.

Kitų komandų Eurolygos startai numatyti ketvirtadienį ir penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas