Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 19

Eurolyga: „Mūsų prioritetas – sužaisti visas likusias rungtynes“

COVID-19 parazitas supurtė ir išbalansavo Senąjį žemyną bei jo krepšinį, privertęs nemažą dalį vietinių lygų nutraukti sezonus. Vis dėlto akylai situaciją stebinti ir įvairius scenarijus svarstanti Eurolyga viliasi, jog sezoną pavyks užbaigti pagal iš anksto numatytą planą.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Stipriausio Europos turnyro organizatoriai 18 klubų išsiuntė atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus.

„Mūsų prioritetas yra užbaigti sezoną pagal iš anksto numatytą tvarką. Norime, jog būtų sužaisti likę šeši reguliaraus sezono mačai, atkrintamosios ir finalo ketvertas. Esant reikalui, galėtume suspausti tvarkaraštį. Sezonas veikiausiai baigtųsi vėliau, bet mes esame pasiruošę skirtingiems variantams. Dėl tokios nežinomybės mes negalime nei priimti, nei atmesti jokio varianto“, – skelbia Eurolyga.

Keletas Eurolygos klubų, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“, leido žaidėjams išvykti namo.

Šia proga žaltai baltų tarpe pasinaudojo australas Jockas Landale'as bei į JAV išskridęs vidurio puolėjas Martinas Gebenas.

Eurolygos rekomendacija – likti žaidėjams miestuose, kuriuose yra įsikūrę jų atstovaujami klubai, o jei ne – būti pasiruošusiems bet kada sugrįžti.

„Kiekvienas klubas yra sudaręs savitus kontraktus su žaidėjais, pagal savos šalies įstatymus. Eurolyga tame neturi galios, bet įvairios institucijos rekomenduoja nekeliauti, likti miestuose, kuriuose yra įsikūrę klubai. Jei žaidėjai išvyksta, klubas turi būti tikras, kad reikiamu laiku jie sugrįš, kai situacija leis tą padaryti. Reikia pasverti kelionės laiką ir karantino sąlygas kiekvienoje šalyje“, – rašoma pranešime.

Kas laukia turnyro, ar sezonas baigsis, ar bus išrinktas čempionas?

„Nemanau, kad šiuo metu reikėtų diskutuoti apie hipotetinius variantus, – į esminius klausimus atsakinėjo turnyro organizatoriai. – Žinoma, mes mėnesio pradžioje analizavome daugybę skirtingų scenarijų, bet dėl turnyro pratęsimo konkretesni galėsime būti tik tada, kai situacijoje bus daugiau aiškumo. Mes sekame įvykius ir stengiamės dirbti ties tuo, jog pirmenybės galėtų būti pabaigtos čempionų karūnavimu.“

Eurolygos finalo ketverto data numatyti gegužės mėnesio 22-24 dienomis Kelne, Vokietijoje.

Šiai akimirkai Eurolygos finalo ketvertas gegužės pabaigoje vis dar yra įmanomas variantas, tačiau šansai su kiekviena diena mažėja. Su Kelno miestu ir „LANXESS“ arena pradėjome svarstyti kitus įmanomus variantus, kada galėtų įvykti finalo ketvertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas