Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 13

Eurolyga primena apie rekordais nusėtą žalgiriečio vakarą prieš „Real“

Prieš šešerius metus, 2014-ųjų metų balandžio 11-ąją dieną, Justinas Dentmonas surengė įspūdingą taškų vakarėlį, o Kauno „Žalgiris“ pasiekė retą pergalę prieš galingąjį Madrido „Real“. Eurolygos tinklalapis siūlo prisiminti rezultatyviausią žalgiriečio pasirodymą modernios Eurolygos istorijoje.
Justin Dentmon
Justin Dentmon / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visi ženklai prieš pirmąjį ginčo kamuolį rodė, kad karališkasis klubas iš Kauno išsiveš pergalę. „Žalgiriui“ „Real“ išbandymas buvo sunkiai perkandamas – patirti aštuoni pralaimėjimai iš eilės.

Pergalė „Žalgirio“ arenoje būtų Pablo Laso auklėtiniams garantavusi pirmąją vietą „Top 16“ grupėje. Nors kauniečiai neturėjo šansų pakilti iš lentelės dugno, bet „Žalgiris“ namuose visada demonstruoja didžiulį ryžtą ir norą laimėti.

Rungtynės

Dvikova vyko taškas į tašką, kol įžaidėjas Justinas Dentmonas ėmė siautėti ketvirtajame kėlinyje.

Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus 18:18. Po dviejų ketvirčių „Real“ pirmavo 38:36, o po trijų – 59:57.

Svečiams iš Madrido žalgiriečiai neleido pelnyti taškų per pirmąsias keturias ketvirtojo kėlinio minutes, patys įmesdami 10.

Tuomet prasidėjo J.Dentmono šou – „Žalgirio“ gynėjas per paskutines 7 minutes pelnė 13 taškų, o šeimininkai triumfavo 87:80.

VIDEO: On This Day, April 11, 2014: Dentmon smashes Zalgiris record

Rekordai

Likus pusantros minutės iki mačo pabaigos J.Dentmonas pataikė 7-ąjį tolimą metimą bei tokiu būdu pelnė savo 36-ąjį tašką, pagerindamas ir pakartodamas du klubo rekordus.

Rezultatyvumo rekordas iki dvikovos su „Real“ priklausė Tanokai Beardui, kuris kadaise buvo surinkęs 35 taškus. Tuo metu septynis tritaškius atstovaudami „Žalgiriui“ per vienerias rungtynes dar yra pataikę Marcusas Brownas, Martynas Pocius ir Marko Popovičius.

J.Dentmonas 2013-2014 metų sezone iš viso pataikė 74 tolimus metimus bei užfiksavo naują Eurolygos rekordą, kurį po dviejų sezono pagerino Milošas Teodosičius (77).

Dabartinis rekordas priklauso Maskvos srities „Chimki“ žvaigždei Aleksejui Švedui. Rusas 2016-2017 metų sezone varžovus iš toli baudė net 107 kartus.

Euroleague.net nuotr./Rezultatyviausi žalgiriečių pasirodymai modernios Eurolygos istorijoje
Euroleague.net nuotr./Rezultatyviausi žalgiriečių pasirodymai modernios Eurolygos istorijoje

Kas sekė po to?

Tai buvo trečiasis „Real“ pralaimėjimas per 14 mačų „Top 16“ etape, lėmęs, kad Madrido krepšininkai grupėje užėmė antrąją vietą bei ketvirtfinalyje susigrūmė su Pirėjo „Olympiakos“.

Šios komandos kovėsi ir 2013-ųjų metų Eurolygos finale, kuriame titulą iškovojo Graikijos klubas. „Real“ revanšavosi ir seriją laimėjo 3-2.

Pusfinalyje krepšinio sirgalių laukė garsusis „El Clasico“ mūšis – „Real“ prieš amžiną priešininkę „Barcelona“. Pablo Laso vyrukai varžovus tiesiog pervažiavo ir laimėjo 100:61.

Vis dėlto žygis link titulo baigėsi finale – lemiamoje dvikovoje Madrido klubas 86:98 krito prieš Tel Avivo „Maccabi“.

J.Dentmonas padėjo „Žalgiriui“ iškovoti LKL titulą bei išvyko rungtyniauti į Kiniją, kurioje prabuvo du sezonus. Jis 2016-aisiais sugrįžo į Eurolygą, kurioje rungtyniavo vilkėdamas Stambulo „Galatasaray“ marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas