2019 12 18

Eurolyga pripažino lemiamą teisėjų klaidą „Panathinaikos“ ir „Fenerbahče“ rungtynėse

Vakarykštės Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Fenerbahče“ komandų rungtynės baigėsi dramatiškai – dviženklį pranašumą per kelias paskutines minutes iššvaistę graikai išsigelbėjo ir iškovojo dramatišką pergalę 81:78. Visgi susitikimo baigtis galėjo būti ir kitokia, jei ne teisėjų pražiūrėta pražanga lemiamoje „Fenerbahče“ atakoje.
Nando De Colo
Nando De Colo / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Svečių gynėjas Nando De Colo likus žaisti 5,7 sek. pataikė tolimą metimą, tačiau užmynė liniją ir nesugebėjo išlyginti rezultato – PAO vis dar pirmavo 79:78.

Jimmeris Fredette'as tuomet sumetė baudų metimus, o „Fenerbahče“ turėjo kiek daugiau nei 3 sekundes paskutiniam savo išpuoliui.

Jame rungtynių likimas vėl buvo patikėtas N.De Colo, o šis dar kartą pabandė atakuoti iš tritaškio zonos.

Nors metimas šįsyk buvo netaiklus, prancūzas iškart puolė apeliuoti dėl prieš jį besigynusio Tyrese'o Rice'o pražangos.

Arbitrai jos neįžvelgė ir įskaitė „Panathinaikos“ pergalę, bet Eurolyga šiandien išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad prieš N.De Colo buvo prasižengta.

„Išvados dėl daug spekuliacijų sukėlusios neužfiksuotos pražangos „Panathinaikos“ ir „Fenerbahče“ rungtynėse yra tokios: T.Rice'as atliko neleistiną kontaktą su N.De Colo, kuris metė tritaškį metimą likus žaisti 0,4 sek. ketvirtajame kėlinyje. T.Rice'as lietė varžovo ranką, o tai turėjo būti užfiksuota kaip pražanga ir skirti trys baudų metimai į „Panathinaikos“ krepšį“, – rašoma oficialiame pranešime.

Tai – jau ne pirmas kartas šį sezoną, kai Eurolyga pripažįsta kritines arbitrų padarytas klaidas.

Lapkričio 28-ąją vykusiose rungtynėse tarp Belgrado „Crvena zvezda“ ir „Valencia“ teisėjai neįskaitė legaliai Ispanijos komandos žaidėjo Guillemo Viveso pataikyto tritaškio, o pačioje sezono pradžioje dėl arbitrų klaidų nukentėjo ir Kauno „Žalgiris“, Milane nusileidęs „Olimpia“ krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito