Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 13

Šventė Nemuno saloje: „Žalgiris“ įelektrintoje atmosferoje nuraškė serbišką žvaigždę

Kauno „Žalgirio“ pergalingas žygis Eurolygoje tęsiasi. Penktadienio vakarą Lietuvos čempionai sugrįžo į Nemuno salą ir pirmosiose namų rungtynėse dramatiškai apgynė tvirtovę, 79:74 palauždami Roko Giedraičio atstovaujamą Belgrado „Crvena zvezda“.
Rolands Šmits
Rolands Šmitas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusį Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradėjo dviem pralaimėjimais. Šiemet viskas yra priešingai.

Praėjusią savaitę Bolonijoje sėkmingai sužaidę ir du kartus 15 taškų deficitą panaikinę kauniečiai iš pergalių kelio neišklydo ir sugrįžę namo.

Dviem pergalėmis sezoną pradėjo tik keturios Eurolygos komandos – „Žalgiris“, Madrido „Real“, „Barcelona“ ir „Valencia“.

Tarsi ant sparnų dvikovą pradėję žalgiriečiai jau pirmajame kėlinyje buvo įgiję dviženklę persvarą (17:7), bet tada svečiai paėmė minutės pertraukėlę, spurtavo 14:2 ir kėlinį užbaigė turėdami trapų dviejų taškų pranašumą.

Maža to, antrajame kėlinyje „Crvena zvezda“ tvirtai perėmė iniciatyvą, o kauniečiai pavojingai nenugrimzdo žemyn tik dėka kiek sėkmingiau sužaistos atkarpos prieš pat pertrauką.

Įpusėjus rungtynėms K.Maksvyčio vyrai atsiliko per vieną metimą (35:38), tačiau susigrąžinti iniciatyvą sekėsi sunkiai. 33-ąją minutę po R.Giedraičio metimo serbai buvo įgiję devynių taškų persvarą, tačiau tuomet supermeno marškinius apsivilko septynis taškus paeiliui pelnęs Arnas Butkevičius, o po jo tritaškiais sėkmingą atkarpą (13:0) pratęsė ir Brady Manekas bei Rolandas Šmitas.

Pajutę pergalės skonį, savojo šanso kauniečiai jau nebepaleido.

„Žalgiriui“ 18 taškų pelnė Rolandas Šmitas, 15 – Edgaras Ulanovas, 12 – Arnas Butkevičius.

Iki šiol 31-erių R.Giedraitis keturis kartus buvo viešėjęs „Žalgirio“ arenoje per Eurolygos rungtynes, bet nė karto neišvažiavo iš jos laimingas. Penktas kartas nebuvo sėkmingas taip pat. Ko tauragiškiui nepavyko padaryti su Berlyno ALBA ir Vitorijos „Baskonia“, nepavyko ir apsivilkus Belgrado ekipos marškinėlius. Penktadienį jis atrodė blankus ir pelnė 4 taškus.

Tai buvo 15-oji „Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ akistata šiuolaikinėje Eurolygoje. Dešimt sykių stipresni buvo kauniečiai, penkis kartus laimėjo serbai.

Raudona žvaigždė Nemuno saloje pergalingai neįsižiebia nuo pat 2019-ųjų lapkričio. Savo arenoje „Žalgiris“ serbus patiesė jau ketvirtą Eurolygos sezoną iš eilės.

Praėjusį Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pasiekė ketvirtfinalį, tuo tarpu „Crvena zvezda“ užėmė 11-ąją vietą.

„Žalgiris“: R.Šmitas 18 (7 atk. kam.), E.Ulanovas 15 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), A.Butkevičius 12 (5 atk. kam.), B.Manekas 9, K.Evansas 8 (5 rez. perd.), K.Hayesas 8 (5 atk. kam., 4 blk.), L.Birutis 4, N.Mitrou-Longas 3, T.Dimša 2, L.Lekavičius 0, D.Giedraitis 0.

„Crvena zvezda“: L.Mitrovičius 16, M.Teodosičius 15.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 79:74.

40 min. Arnas Butkevičius kartoja netaiklų Edgaro Ulanovo tritaškį (76:72). Serbai neužpuola. Arnas Butkevičius baudos metimais tvirtina pergalę. Triumfas!

39 min. Edgaras Ulanovas meta puskablį ir yra taiklus 74:70.

38 min. Kamuolys vaikšto puikiai. Brady Manekas vėl meta laisvas iš kampo ir vėl taikliai – 72:66. Serbai pataiko iš toli.

37 min. Rolandas Šmitas šauna iš toli. Irgi taikliai. 67:63. Tai bent atkarpa! 13:0.

36 min. Brady Manekas pataiko iš toli. Mes vėl priekyje! 64:63.

35 min. Arnas Butkevičius užsideda supermeno marškinėlius. Jo tritaškis ir atmosfera pasiekia aukščiausią tašką – 61:63.

34 min. Arnas Butkevičius pataiko, o dar po kelių akimirkų kelia iš vietų visus sirgalius kraudamas iš viršaus. Gal dabar? 58:63.

33 min. „Žalgiris“ nepasiduoda. Edgaras Ulanovas demonstruoja lyderio savybes. 54:61. Deja, pataiko ir Rokas Giedraitis. 54:63.

31 min. Rimtas pavojaus signalas. „Crvena zvezda“ kėlinį pradeda tritaškiu ir didina atotrūkį iki devynių taškų. 50:59.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 50:56.

29 min. Rokas Giedraitis tik dabar pelno pirmuosius savo taškus. Tokią „bulvę“, kartodamas savo komandos draugo metimą. 50:55.

25 min. Keenanas Evansas primena apie save pataikydamas labai įspūdingą tritaškį. Gaila, kad jau kuris laikas nepavyksta apginti savojo krepšio. 48:53.

24 min. Kevarriusas Hayesas galingai krauna iš viršaus, bet Nemanja Nedovičius atsako greitu išpuoliu iš po krepšio. 44:47.

23 min. Serbai irgi atsako keturiais taškais. 39:42.

22 min. Solidi pradžia. Gera gynyba, dvi rezultatyvios atakos ir Rolandas Šmitas po ilgos pertraukos vėl išveda žalgiriečius į priekį. Arena įsielektrinus. 39:38.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 35:38.

20 min. Iš karto po minutės pertraukėlės Laurynas Birutis krauna iš viršaus. Žalgiriečiai apsigina, o tada Arnas Butkevičius įmeta baudą, antros nepataiko, bet kamuolį atkovojęs Edgaras Ulanovas užklumpa serbus nepasiruošusius. 35:38.

19 min. Shabazzas Napieras pergudrauja Luką Lekavičių. Trys baudos metimai, kurie yra taiklūs... 30:38.

18 min. Serbai vėl spurtuoja 5:0. Aikštėje pirmą kartą pasirodo Lukas Lekavičius.

17 min. Kevarriusas Hayesas pataiko gana sudėtingą metimą iš distancijos. Serbai mažyčiu žingsneliu priekyje. 29:30.

15 min. Milošas Teodosičius pataiko iš toli, bet tuo pačiu atsako ir Nazas Mitrou-Longas. 27:28.

14 min. Rolandas Šmitas – du su pražanga. 24:25.

13 min. Laurynas Birutis įpučia gyvybės. Du taškai su pražanga ir 21:25. Gaila, kad baudos metimas netaiklus.

11 min. Kauniečių puolimas ir toliau stringa... 19:23.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 12:21.

10 min. Atmosfera kaista. „Crvena zvezda“ priartėja iki taško. Į aikštę nepatenkinti teisėjais sirgaliai įmeta kažkokį smulkų daiktą. Kazys Maksvytis ir Gintaras Krapikas ramina savo fanus. 19:18.

7 min. Serbai rodo charakterį. Svečiai užbaigia tris atakas iš eilės ir grįžta. Kauno komandos persvara 19:15.

6 min. Serbai pagaliau nutraukia taškų badą, bet kitoje aikštės pusėje Rolandas Šmitas kaipmat įleidžia gražų puskablį. Latvijos puolėjas prideda ir dar vieną metimą – 17:7. „Žalgirio“ persvara pirmą kartą yra dviženklė.

5 min. Pagaliau ir jis. Edgaras Ulanovas užbaigia greitą ataką. Visi starto penketo žaidėjai jau yra pelnę taškus. Edgaras Ulanovas prideda dar ir tritaškį 13:4. Arena užsikūrusi. Juodkalnijos krepšinio veteranas Duško Ivanovičius stveria minutės pertraukėlę ir derinių lentą. Serbai kol kas sutrikę.

4 min. Keenanas Evansas taip pat demonstruoja greičio savybes – 8:4. Keturi skirtingi krepšininkai pelnė taškus. Kol kas neatsidarė tik Edgaras Ulanovas. 10:4.

3 min. Kevarriusas Hayesas irgi atsidaro – 6:2.

2 min. Šeimininkai pakiliai pradeda akistatą. Iš pradžių ataką užbaigia Tomas Dimša, o po to iš po krepšio netikslų varžovo metimą kartoja ir Rolandas Šmitas – 4:2.

1 min. Rungtynės prasideda. Kauniečiai startuoja tokiu starto penketu: Keenanas Evansas, Tomas Dimša, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas ir Kevarriusas Hayesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas