Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurolygoje – įspūdingas dėjimas, 20 tūkst. sirgalių minia ir islando šou

Net aštuoni susitikimai buvo sužaisti Eurolygoje antradienio vakarą. Juose užfiksuotas įspūdingas debiutanto dėjimas, neįtikėtina sirgalių minia Belgrade ir pirmą autsaiderių pergalę nukalęs islando šou Berlyne.
Sabenas Lee (su kamuoliu)
Sabenas Lee (su kamuoliu) / „Scanpix“ nuotr.

15min jau rašė apie tai, kaip Kauno „Žalgiris“ dramatiškai įveikė Bolonijos „Virtus“ klubą.

Pergales įsirašė ir Šarūną Jasikevičių nuliūdinusi Belgrado „Crvena zvezda“, sensaciją pateikęs debiutantas „Paris“ bei Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“. Tuo tarpu „Žalgirį“ priimsianti Milano „Olimpia“ sugėrė niuksą Graikijoje.

Ne mažiau intriguojantys mūšiai virė ir kitose Europos arenose.

Dramatišką pergalę iškovojo Tel Avivo „Maccabi“ (2-1) klubas, kuris Belgrade, kur žaidžia namų rungtynes, 93:91 (23:24, 29:28, 20:22, 21:17) palaužė Stambulo „Anadolu Efes“ (1-2).

„Maccabi“ gretose nebuvo Roko Jokubaičio, kuris susilaužė nykštį treniruotėje ir be krepšinio praleis apie tris savaites.

Bet lietuvį nuostabiai pavadavo vos prieš kelias dienas komandą papildęs Eurolygos naujokas Sabenas Lee. Daug NBA patirties turintis gynėjas žengė į aikštę nuo suolo ir prisistatė surinkdamas 23 taškus (6/8 dvit., 2/2 trit., 5/7 baud.), atlikdamas 5 rezultatyvius perdavimus ir užfiksuodamas 26 balų naudingumą.

Pirmuosius taškus jis pelnė neįtikėtinu dėjimu per varžovą.

„Maccabi“ pergalę lėmė Jayleno Hoardo dvitaškis likus 4 sek. po to paties S.Lee perdavimo.

Laimėti rungtynes Turkijos klubui dar galėjęs Shane'as Larkinas nepataikė tritaškio su sirena. Iš viso „Anadolu Efes“ žvaigždė šiose rungtynėse prametė visus šešis tritaškius.

Nugalėtojams 18 taškų dar pelnė J.Hoardas. Turkijos ekipos gretos su 22 taškais pasižymėjo Vincent'as Poirier, 21 tašką pridėjo Jordanas Nwora.

Kitose rungtynėse įspūdingo palaikymo sulaukęs Belgrado „Partizan“ (1-2) pirmąją pergalę įsirašė 86:78 (24:15, 25:17, 22:20, 15:26) nugalėdamas Miuncheno „Bayern“ (1-2).

Pirmą kartą namų „Štark“ arenoje žaidusį „Partizan“ palaikė net 20 111 sirgalių.

Užkurti jų, serbai šovė į priekį nuo rungtynių pradžios ir antrajame kėlinyje triuškino oponentus net 45:23.

Bavarai bandė kurstyti intrigą ir buvo priartėję iki 6 taškų ketvirtajame kėlinyje, bet Željko Obradovičiaus vyrai pergalės iš rankų nepaleido.

„Partizan“ į priekį vedė 22 taškus pelnęs Sterlingas Brownas (5/7 dvit., 4/6 trit.), o kitoje stovykloje pasižymėjo 15 taškų surinkęs Andreasas Obstas.

Aštuntose vakaro rungtynėse pirmąją pergalę pasiekė kitas Vokietijos klubas Berlyno ALBA (1-2), kuri 84:79 (20:13, 16:23, 28:18, 20:25) įveikė Vilerbano ASVEL (1-2).

Nugalėtojus link pergalės nunešė neįtikėtiną kėlinį sužaidęs islandas Martinas Hermanssonas. Įžaidėjas trečiajame ketvirtyje surinko net 17 taškų ir leido savo ekipai susikurti 10 taškų pranašumą.

Nors ASVEL ketvirtajame kėlinyje kabinosi į pergalę ir buvo priartėjęs iki 2 taškų (79:81), ALBA žaidėjai beveik neklydo prie baudų metimų linijos ir pasiekė pirmąją pergalę šiame sezone.

M.Hermanssonas iš viso surinko 21 tašką (4/6 dvit., 3/4 trit., 4/4 baud.) ir buvo vos per 3 taškus nuo karjeros rezultatyvumo rekordo Eurolygoje.

Jo komandos draugas Trevionas Williamsas pasižymėjo trijose pagrindinėse statistinėse kategorijose – įmetė 12 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Vilerbano komandoje žibėjo atitinkamai 17 ir 16 taškų įmetę gynėjai Theo Maledonas ir Parisas Lee, o Nealas Sako pasižymėjo galingu dvigubu dubliu – 12 taškų ir 13 sugriebtų kamuolių.

Trečiadienį Eurolygoje bus sužaistas paskutinis trečiojo turo susitikimas – „Barcelona“ namuose priims „Monaco“.

Standings provided by Sofascore
VIDEO: Vos neprisižaidė: „Žalgiris“ dramatiškai išgyveno paskutinę varžovų ataką
VIDEO: Pagaliau prabudo? A.Trinchieri pagirtas serbas lemiamu metu garantavo „Žalgiriui“ pergalę
VIDEO: Jaunasis „Žalgirio“ didvyris: D.Giedraitis spindėjo abejose aikštės pusėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito