Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 25

Eurolygoje prieš ketverius metus dominavęs centras nori sugrįžti

Prieš ketverius metus Stambulo „Fenerbahče“ komandą ant Eurolygos sosto užtempęs 34-erių centras Ekpe Udoh siekia sugrįžti į stipriausią Senojo žemyno turnyrą, kuriame norėtų užbaigti ir karjerą.
Ekpe Udoh
Ekpe Udoh / Euroleague.net

Pastaruosius dvejus metus Ekpe Udoh žaidė Kinijoje, Pekino komandose „Ducks“ ir „Royal Fighters“.

2017-aisiais jis tapo naudingiausiu Eurolygos finalo ketverto žaidėju, buvo išrinktas į pirmąją simbolinę sezono komandą, o Željko Obradovičaus kariauna iškovojo pagrindinį Senojo žemyno trofėjų.

„Turėjau galimybę prisijungti prie Eurolygos komandos, bet vis dar turėjau susitarimą su Kinijos klubu, tad perėjimas neįvyko. Tačiau durys į Eurolygą man dar neužsidarė. Norėčiau šiame turnyre žaisti artėjančius du sezonus, o tuomet baigti karjerą“, – tinklalapiui „Euro Hoops“ sakė Ekpe Udoh.

Atletiškumu ir fiziškumu išsiskyręs 208 cm ūgio centras 2017-aisiais rinko po 12,1 taško, 7,8 atkovoto ir 1 perimtą kamuolį, 2,2 rezultatyvaus perdavimo, 2,2 blokuoto metimo ir 20,7 naudingumo balo.

Jis tapo pirmuoju vidurio puolėju nuo Željko Rebračos laikų (2000 m.), kuriam pavyko iškovoti Eurolygos finalo ketverto MVP apdovanojimą.

Finale „Fenerbahče“ 80:64 suplėšė Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, o E.Udoh surinko 29 naudingumo balus.

„Kai baigėsi pusfinalio mačas ir grįžau į viešbutį, galvoje vis skambėjo sirgalių skanduotės. Dėl adrenalino negalėjau užmigti dvi valandas“ – pasakojo krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas