Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:59

Eurolygos čempiono pažymiai „Žalgiriui“: „Keistos kosminės rungtynės“

Martynas Gecevičius vilkėdamas Pirėjo „Olympiakos“ marškinėlius du kartus tapo Eurolygos čempionu, o dabar pažymiais vertina Graikijos komandos pergalę penktadienį vykusiame mače su Kauno „Žalgiriu“. Šeimininkai šventė pergalę 74:68.
Martynas Gecevičius
Martynas Gecevičius / 15min koliažas

„Kosminės rungtynes, kurių pirmasis kėlinys tikriausiai įeis į Eurolygos ir paties „Žalgirio“ istoriją. Šeši pelnyti taškai per pirmą kėlinį viską pasako...

Pirmuosius taškus komanda pelnė tik ketvirtą minutę, pralaimėjo kėlinį 6:21, naudingumas -8, pataikyti 3 metimai iš 17 ir šešios klaidos. Tuo tarpu „Oly“ surinko 35 naudingumo balus ir sugebėjo „Žalgirį“ palikti su šešiais taškais padarydami vos vieną pražangą.

Sunkiai paaiškinama rungtynių pradžia ir manau, kad pirmiausia buvo labai nenusisekęs starto penketas. Pagrindinis įžaidėjas Tyrone'as Wallace'as visiškai nefunkcionavo, o Dovydas Giedraitis ir Arnas Butkevičius yra daugiau gynybos žaidėjai. Kauniečiai labai prastai pradėjo, startavo trimis klaidomis iš eilės, dviem pražangomis puolime.

Viskas ėjosi labai prastai ir taip, gali žiūrėt, kad po to trys kėliniai yra laimėti, bet reikia pripažinti, kad kovoti po tokios skystos pradžios prieš tokį oponentą kaip „Olympiakos“ jau yra labai sunku.

Reikia pripažinti, kad graikai taip pat nesužaidė geriausių savo rungtynių. Net po tokio katastrofiško starto „Žagiris“ turėjo galimybių, turėjo šansą laimėti ir tai yra labai keista. Rezultatas 68:74, bet norėčiau akcentuoti naudingumo balus. Jie yra 48 prieš 93. Tai yra kosminis skirtumas ir jis tik parodo, kokios keistos buvo šios rungtynės.

Bravo „Žalgiriui“ už kovą, už antrą mačo pusę. A.Trinchieri ieškojo variantų ir trečią kėlinį pradėjo vos su vienu žaidėju iš starto penketo. Tai pasiteisino, gyvumo įnešė Deividas Sirvydis.

Bendrai tai buvo sunkus mačas. Iš vienos pusės „Olympiakos“ pralaimėta nedideliu skirtumu. Iš kitos – tokią nesėkmę vertinti pozityviai yra labai sunku“, – mačą apibendrino M.Gecevičius.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Martynas Gecevičius
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Martynas Gecevičius

Eurolygos čempiono skirti balai žalgiriečiams:

Tyrone'as Wallace'as – 2

zalgiris.lt nuotr./Tyrone'as Wallace'as
zalgiris.lt nuotr./Tyrone'as Wallace'as

7 min., 2 tšk. (1/4 dvit., 0/1 trit.), 1 atk. kam., 4 kld., -8 naud. balai.

Labai sunkus mačas. Per 7 minutes pelnė tik du taškus, bet dvikovą baigė su -8 naudingumo balais, nekontroliavo rungtynių. Pradėjo klaidomis, dviem pramestais skubotais metimais, gavo dvi pražangas po koncentracijos klaidų gynyboje. Pagrindiniam įžaidėjui surinkt tokią statistiką per 7 minutes yra neatleistina. Antroje rungtynių pusėje jis nežaidė ir tai tik parodo, kokios prastos jam buvo rungtynės. Sėsk! Du!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas