Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 18

Eurolygos čempionus išgąsdinęs Šaras gėlė teisėjams

Maskvos CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas gerokai susikrimtęs stebėjo, kaip 37 milijonų eurų komanda vargsta su 8 milijonų nykštuku. Šarūnas Jasikevičius drąsiais sprendimais užvedė Kauno „Žalgirį“ kibti į atlapus Eurolygos čempionams. Šie su kovingaisiais lietuviais vargo iki paskutinių minučių. Vis dėlto CSKA ištrūko su 17-ąja pergale prieš „Žalgirį“ Eurolygoje iš eilės 95:86.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | CSKA – „Žalgiris“ 95:86 | Maskva

CSKA pirmą kartą į priekį įsiveržė tik 17-ąją minutę, o „Žalgiris“ trečiajame buvo atitrūkęs 61:52.

Tačiau CSKA sugebėjo perimti iniciatyvą. Kaip įrodė transliacijos vaizdo pakartojimai, ir ne be teisėjų pagabos. Tik faktas: trečiajame kėlinyje armiečiai metė net 19 baudų metimų, o ketvirtajame kėlinyje po kai kurių arbitrų sprendimų nieko nesupratę liko ir mačo komentatoriai. Iš viso CSKA prie baudų metimo linijos stojo 43 kartus.

Net patys Rusijos žurnalistai stebėjosi tokia statistika, garsiai ją aptarinėdami prieš Šarui pasirodant spaudos konferencijoje.

Joje apibendrindamas rungtynes kartėlį akivaizdžiai jautė pats Šaras.

„Sveikinimai CSKA. Aš pakankamai laimingas, kaip žaidė maniškiai. Ketvirtajame kėlinyje buvo keletas dalykų, kurių nedarėme gerai. Galbūt nebuvome pakankamai agresyvūs. Bet šiaip esu patenkintas, kaip kovėmės su Eurolygos čempionais. Sunku kažką daugiau pasakyti“, – nuliūdęs kalbėjo Š.Jasikevičius.

VIDEO: „Žalgiris“ gerokai išgąsdino Eurolygos čempionus

Jis stengėsi nekomentuoti teisėjų darbo, bet nesusilaikė: „CSKA tiesiog pasinaudojo patirtimi. Bet mes kovėmės kaip pasiutę. Žaidėjams tai buvo gera patirtis. Kita vertus, buvo labai labai didelis pražangų ir baudų metimų skirtumas.“​

CSKA žaidėjai pražangomis buvo nubausti 24 kartus, kai žalgiriečiai – 32. Rusai metė 43 baudų metimus, kai prie linijos „Žalgiris“ stojo 26 kartus.

Kita vertus, buvo labai labai didelis pražangų ir baudų metimų skirtumas.

Trečiadienį su Stambulo „Daruššafaka“ pirmą kartą šį sezoną CSKA paguldęs Davidas Blattas sakė, kad prieš tokias komandas kaip CSKA galima laimėti tik priėmus nestandartinius sprendimus. Atrodo, Šaras išgirdo vieno geriausių Eurolygos trenerių žodžius.

Pavyzdžiui, ketvirtajame kėlinyje jis metė į aikštę įžaidėją Paulių Valinską. 20-metis kritinėmis minutėmis stojo į kovą su Europos krepšinio maestro Milošu Teodosičiumi.

Žalgiriečiai taip pat agresyviai ir greitai atakavo CSKA krepšį, Paulius Jankūnas su jam skirtais deriniais žaidė savo rekordines Eurolygos rungtynes (30 tšk.), o CSKA puolimas buvo sutrikęs prieš nuolat gynyboje besikeičiančius „Žalgirio“ žaidėjus.

Kova buvo gera, tik rezultatas vėl ne tas, koks tenkintų Šarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas